Etä-Äiti

Kohti unelmia: Minä julkaisen kirjan!

Teksti:
Helka Belt

Totta se todellakin on! Minulta tulee kirja! Miten tähän päädyttiin ja mistä kirja kertoo?

Blogin kautta mahdollisuus kirjan kirjoittamiseen!

Aloitin vajaa vuosi sitten kirjoittamaan blogiani. Hyvin nopeasti suosituimmiksi teksteikseni nousivat teidän tarinanne: lukijoiden tarinat. Ne koskettavat, koska ne tulevat lähelle teitä lukijoita. Koska ne ovat tositarinoita tosielämästä. Ihmisten kokemukset eroista, vaikeista elämäntilanteista ja kertomukset elämästä kaikkine sen eri väreineen, sävyineen, ongelmineen ja onnistumisineen, ovat blogini ja kirjoittamiseni ydin. Koska ne koskettavat aitoudellaan.

Niinpä eräs lukijani ehdottikin, että miksi en kirjoittaisi tällaisista erotarinoista kirjaa. Kirjaa, joka kertoo erotarinat niin kuin ne ovat: raakoja, vaikeita, helppoja, erilaisia. Joissakin riidellään lasten huoltajuudesta viimeiseen, katkeraan kyyneleen asti. Joissakin hoidetaan eron jälkeiset sopimukset ihan keskenään. Joskus jäädään täysin yksin lasten kanssa. 

Erot koskettavat lähestulkoon joka toista kansalaista. Ja melkein joka erossa ovat myös lapset mukana. Miten erojen jälkeen hoidetaan huoltajuusratkaisut? Mitä on vieraannuttaminen käytännössä? Mitä ovat follo-sovittelut? Mitä tapahtuu lastenvalvojan luona? Toteutuuko käytännössä tasapuolisuus huoltajien välillä; niin perheen sisällä kuin virallisten tahojen osalta? Miten erosta voi selvitä? Miten elämää voi jatkaa, jos menettää erossa kaiken; jopa lapsensa? Näihin kysymyksiin vastaavat kirjassani rohkeat erotarinansa kertojat.

Näistä erotarinoista muodostuu minun kirjani: Kirja lapsellisista eroista, jonka kustantaa Kustannusosakeyhtiö Kosmos. Nimi muodostuu kirjalle myöhemmin ja se julkaistaan syksyllä 2018. Kirjan ensimmäinen osa käsittelee etä-äitien tarinoita ja toinen eroja ja huoltajuusratkaisuja muista näkökulmista käsin. 

Olen innoissani. Olen huumaantunut. Saan kirjoittaa teidän tarinanne meille kaikille luettaviksi.

Kiitos, ilman teitä tämä ei olisi ollut mahdollista!

Haluatko mukaan?

Kirjaan mahtuu mukaan vielä pari tarinaa erosta. Onko erosi ollut tavallinen, vaikea, iloinen, surullinen? Onko huoltajuuskiistoissa ollut jotain erityistä, ovatko ne menneet hyvin tai hyvin huonosti? Oletko lähi- tai yksinhuoltajaisä? Haluatko kertoa tarinasi kirjaani varten? Ota minuun rohkeasti yhteyttä: etaaiti@gmail.com. Voit olla ehkä osa tätä kirjaa, josta tulee huima sukellus erojen maailmaan. Erot ovat aina kriisi, mutta myös mahdollisuus uuteen.

Kerro minulle tarinasi.

 

Päivitän kirjaprojektini etenemistä kevään mittaan. Lukemisiin!

 

Terveisin, Etä-äiti

Seuraathan jo Facebook-sivujani?

 

Kuva: Panu Pälviä
X