Etä-Äiti

Miten lapsi suhtautuu vanhemman uuteen rakkauteen? Poikani näytti suoraan, miltä tuntuu, kun äidin huomio keskittyy muualle

Teksti:
Helka Belt

Uusi ihminen elämässäni on aiheuttanut tunteita myös lapselleni.

Pojalleni on ollut haateellista käsitellä uutta ihmistä elämässäni.

Monet erovanhemmat pohtivat mielessään: milloin on hyvä aika esitellä uusi kumppani lapselle? 

Ajattelin, että olen miettinyt asian hyvin ja nyt on hyvä aika. Huomasin, että olin väärässä. Lapseni näytti sen minulle suoraan. Aika oli ehkä oikea, mutta asia ei ollut heti ok lapselleni.

Ja tämä on hyvin luonnollista, mutta en tajunnut sitä ennen kuin lapseni alkoi oireilla. Hän oli kiukkuinen, kun olimme käymässä miehen luona. Hän ei oikein suostunut kertomaan, mistä kiikasti. Mies oli kuulema mukava ja hän viihtyi siellä hyvin.

Kunnes eilen hän sanoi: no mennään sinne, mutta älä sitten keskustele vain hänen kanssaan. Voi, ajattelitko, että olen unohtanut sinut, kun juttelen hänen kanssaan niin paljon? Joo, poika sanoi hiljaa.

Hän siis koki, etten osoittanut tarpeeksi huomiota hänelle, kun olimme miehen luona käymässä. Paikka oli hänellekin uusi ja en ollut ymmärtänyt, että hän tarvitsee entistä enemmän huomiota juuri siellä. Itse olin tietenkin niin onnessani rakkaan näkemisestä, että unohdin huomioida lastani.

Päätimme, etten hetkeen käy lapseni kanssa siellä. Nyt eilen keskustelimme, että olisiko se kiva, jos kävisimme siellä, mutta keskustelisin ja huomioisin hänet siellä paremmin. Se kävi.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Erolapsi ja uudet tuulet.💜👩‍👦 Nyt on saapunut perheeseemme uusia asioita, kun poika näyttää herkkyyttään ja luonnettaan siinä, että on vähän sekaisin uudesta rakkaudestani. Toisaalta tykkää olla siellä ja toisaalta ei haluaisi että ä iti olisi kenenkään kanssa. sanoi suoraan, että pelottaa, etten halua enää olla hänen kanssaan, jos olen jonkun miehen kanssa.💜 Voi rakas, vastasin, kun tykkään myös sinun veljestä, ajatteletko, etten siksi enää tykkää susta? No en, vastasi. Niinpä, meillä ihmisillä riittää rakkautta monille ja en ikinä lastani unohda.💜💜 Mutta voi pienen maailmaa, kun on mullistunut. Eskarikin alkoi. Voin myös sanoa suoraan, että olen välillä aika uupunut ja ulalla näiden tunteenpurkauksien edessä. Mikä auttaa, on Mr. Äänen AIVAN IHANA suhtautuminen asiaan, ja saan sieltä niin paljon tukea, etten koskaan olisi uskonutkaan.🧡 Nyt laps lähtee huomenna isän luokse ja minulla on huono omatunto. Olisinko voinut olla kuitenkin enemmän lapseni kanssa, tukena ja lähellä? Lienee tavallisia erovanhemman tuntemuksia, mutta minulle silti uusia.😑. . #eroperhe #erovanhemmuus #eronnut #rakkaus #perhe #lapsentunteet #ikävä #äitiys #vuoroviikkovanhemmuus

Henkilön Helka Belt /Etä-äiti -blogi (@belthelka) jakama julkaisu

On paljon asioita, joita tämä uusi elämäntilanne on tuonut tullessaan. En ollut osannut ottaa huomioon lastani tarpeeksi ja hän näytti sen käyttäytymisellään. Onneksi osasin kiinnittää tähän huomiota ajoissa. Erolapsi ei saa kokea, että vanhemman uusi rakkaus saa vanhemman unohtamaan hänet. Kun olemme muutoinkin yhdessä vain joka toinen viikko, huomioni ja läsänäoloni hänelle ovat varmasti elintärkeitä.

Lapselle voi tulla helposti hylätty olo, jos on odottanut paljon esimerkiksi äitiviikkoaan ja sitten äiti onkin innoissaan uudesta rakkaudesta, eikä tunnu ollenkaan huomaavan lastaan. Kuinka pahalta tuon täytyykään tuntua!

Siksi on hyvä miettiä, paljonko vuoroviikoistaan käyttää aikaa lapsen kanssa kahdestaan oloon ja yhdessätekemiseen ja paljonko voi olla yhdessä uuden kumppanin luona. Lapselle voi tulla helposti hylätty olo, jos on odottanut paljon esimerkiksi äitiviikkoaan ja sitten äiti onkin innoissaan uudesta rakkaudesta, eikä tunnu ollenkaan huomaavan lastaan. Kuinka pahalta tuon täytyykään tuntua!

En tätä etukäteen ollut osannut ajatella kokonaan, mutta vähitellen, oppien ja yhdessä tehden. Tänä viikonloppuna käymme siellä päiväsaikaan lapseni kanssa vierailulla. Katsotaan miten menee!

Lue myös:
Haluanko esitellä uutta rakkauttani etälapselleni?
Uusi rakkauteni

Terveisin, Helka

 

X