Etä-Äiti

Miten teini suhtautuu uuteen ihastukseeni ja haluanko edes, että he tapaavat?

Teksti:
Helka Belt

Esikoiseni on nähnyt elämäni aikana monta parisuhdettani. Miten hän suhtautuu uuteen ihastukseeni?

Kaikki ovat tavanneet nyt kaikki, paitsi teinini. Ai miksi?

Ehkä yksi syy on ihan käytännöllinen: minäkin näen teiniäni aika harvoin. Saada hänet sitten mukaan Mr. Äänen luokse, on jo arjen uroteko, jospa saisin hänet ensin minun luokseni!

Nyt hän onkin luonani kolme yötä. Kerroin varovasti vähän lisää Mr. Äänestä ja siitä, millaista elämäni on tässä viikkojen ajan nyt ollut. Hän toki seuraa Instaani ja blogiani, joten tiesikin jo jonkin verran. Silti on eri asia kertoa itse, mitä mielessäni pyörii.

Myönnän, olen superylivarovainen ja suojeleva juuri tässä asiassa teinini kanssa. Hän on seurannut elämääni jo 17 vuoden ajan ja nähnyt kaikki parisuhteideni ylä- ja alamäet. Jokainen kerta hän toivoo, että olisin onnellinen. Ja jokainen kerta on ollut surullinen, kun ero on tullut.

En halua tuottaa pojalleni enää yhtään pettymystä. Hän on se ihminen, jonka mielipiteellä oikeasti on merkitystä.

Toinen seikka on, että hän on hyvin empaattinen, sosiaalinen ja ihmisiin kiintyvä persoona. Hän on tykännyt kumppaneistani paljon. Jokaisen eron kohdalla hänkin on menettänyt itselleen tärkeän henkilön elämästään. Tämä on johtanut siihen, luonnollisesti, että isän pysyvästä kumppanista on tullut hänelle hyvin läheinen ja tärkeä. Se on hyvin luonnollista. On helpompi kiintyä ja luottaa henkilöön, joka näyttää olevan pysyvästi hänen elämässään.

En halua tuottaa pojalleni enää yhtään pettymystä. Voin sanoa sen suoraan. Hän on se ihminen, jonka mielipiteellä oikeasti on merkitystä. Tiedän ehkä, että hän ajattelee: äidillä nyt on näitä suhteita..isällä on se pysyvä. On typerää miettiä tällaisia, mutta en voi olla ajattelematta näin. Siksi haluan, että hänelle kun jonkun esittelen, on tämä henkilö todella tärkeä minulle.

Uusi elämäntilanteeni on minullekin monenlaisia tunteita ja ajatuksia herättävä. Onneksi ei ole mihinkään kiire ja jokainen asia tapahtukoon, kun sen aika on.

Ehkä jollain tasolla pelkään, miten lapseni suhtautuu, ja toisaalta haluan suojella häntä enemmiltä pettymyksiltä.

Lue myös:
Löysin ihastukseni televisio-ohjelmasta
Neljä kertaa kihloissa ja kaksi kertaa naimisissa
Mitä kuuluu minulle ja etäpojalleni?
Ei se vuoroviikkoisuus toiminutkaan esikoisen kanssa

Terveisin, Helka

 

X