etä-äiti

Sarjasuositus: Netflixin Dirty Johnin toinen tuotantokausi kertoo hyytävän tarinan rumasta erosta ja etä-äitiydestä

Teksti: Helka Belt
Bettyn etä-äitiyteen vienyt tarina on hyytävän surullinen. Kuva: Netflix

Joskus erot menevät kauniisti. Ja joskus taas eivät.

Netflixin Dirty Johnin toinen tuotantokausi kertoo erotarinan, joka on hyytävä. Sitä katsellessani minulle tuli fyysisesti huono olo. Tarina on kamala, surullinen ja kaikessa kauheudessaan kuitenkin niin todellinen (se perustuukin tositapahtumiin), että se saa voimaan pahoin.

Älä jatka pidemmälle, jos et halua lukea juonipaljastuksia.

Kauden päähenkilö Betty on onnellisessa, pitkässä avioliitossa hurmaavan miehen kanssa. Jaksot alkavat nykyajasta ja jatkuvat takaumilla Bettyn nuoruuteen, avioliiton alkuun ja lasten saantiin. Vähitellen miehen kataluus ja jopa narsistisuus paljastuvat.

Mies pettää Bettyä ja haluaa erota. Alkaa järkyttävä eroshow, joka on karmeudessaan kuitenkin monelle tuttua. Mies vieraannuttaa lapset Bettystä mustamaalaamalla ja vainomalla Bettyä äärirajoille asti. Bettystä tehdään väkisin huono äiti ja huoltajuus annetaan miehelle. Betty joutuu jopa vankilaan, koska mies ajaa hänet väkisin hulluuden partaalle ja tekemään vihan vallassa rangaistavia tekoja.

Etä-äitinä ja monen etä-äidin surullisen tarinan kuulleena tämä sarja koskettaa syvältä. Myös eroasiantuntijana sarja sai monenlaisia tunteita aikaan. Eroviha voi saada meidät tekemään kamalia asioita. 

Tarina on karmea, mutta totta. Monet kohtaavat juuri tällaisen eron jälkeisen painajaisen. Soisi jokaisen eronneen katsovan tämän sarjan. Tällaisenkö tulevaisuuden haluat, tällaisena hirviönäkö haluat toimia?

Dirty Johnin toinen tuotantokausi on nähtävillä Netflixissä.

Dirty Johnissa mies tekee tahallaan eron vaimollensa tuskalliseksi, kamalaksi ja painajaiseksi.
Kuva: Netflix

Muita sarjasuosituksiani:
Uskonto tekee seitsämän lapsen äidistä pakolla etä-äidin
Kun ero muuttuu piinaavaksi oikeustaisteluksi
Petetty kostaa ja alkaa vieraannuttajaksi

Terveisin, Helka

Lue myös

X