Etä-Äiti

Oletko sinäkin oinas? Tällaisia omalaatuisia sarvipäitä me olemme!

Teksti:
Helka Belt

Minun syntymäpäiväkuukauteni alkoi juuri, joten käydäänpä läpi, millaisia me oinaat olemme. Huom! Huomiot perustuvat täysin omiin havaintoihini itsestäni ja toisista oinaista. Vahvistuksia omille tutkimuksille antoivat Me Naisten ja Vauva-lehden artikkelit meistä oinaista.

Voi tätä tunteiden äänekkyytä!

Oinaat ovat hyvin itsepäisiä ja tempperamenttisia. Me tulistumme nollasta sataan hetkessä, mutta onneksemme myös kiukku laantuu yhtä nopeasti. Kun kaksi oinasta laittaa yhteen, ei sarvien kolinalta voi välttyä. Myös suorasanaisuus ja jopa asioiden hassu möläyttely on tyypillistä. Oinaat ovat myös tulisia rakastajia, näin olen kuullut, kröhöm..

Vanhempina omistautuvia, huolestuvia ja rakkautta täynnä

Koska oinaat ovat voimakkaasti tuntevia, näkyy tämä vanhemmuudessakin. Rakkaus, kiukku, ärsyyntyminen ja huoli vuorottelevat päivän aikana. Oinaat omistautuvat lapsilleen täysillä. Kuten Vauvan artikkeli kertoo, oinaslapset ärsyyntyvät odottelusta –  niin myös oinasvanhemmat. Siksi lapsen pukeutumisen odottelu, eteisessä vietetty aika ja kaiken kestäminen Ä-R-S-Y-T-T-Ä-Ä. Me Naiset kirjoittaa:  ”Jatkuvan innostuksensa takia oinas on taipuvainen kärsimättömyyteen. Oinas haluaisi, että kaikki tapahtuu heti – ja juuri hänen tyylillään.” SAMAISTUN!

Tapaturma-alttius

Voi hyvänen aika, kun tämä on totta! Jos oinaslapsi on tapaturma-altis soheltaja, niin olemme me aikuisetkin! On ihan yleinen vitsi ystäväpiirissämme, miten kohellan joka päivä. Tavaroita rikkoutuu nopeaan tahtiin. Myös tavaroiden unohtelu on hyvin tyypillistä minulle, kuten myös kaatuilu ja törmäily milloin mihinkin.

Itsepäisiä ja jääräpäisiä

Oinaat ovat hyvin itsepäisiä ja väärässä oleminen on yksi pahin asia, mitä  oinas voi tietää. Siksi onkin joskus hyvin vaikea myöntää, että olemme väärässä. Jääräpäisesti väitämme loppuun asti olevamme oikeassa, vaikka tietäisimme, ettemme edes ole. Jääräpäisyys näkyy myös luovuttamattomuutena. Emme luovuta sitten millään, ja tämän takia oinaat ovatkin usein hyvin menestyneitä. Katsokaapas tuota listaa tunnetuista oinaista; kovalla tahdolla pääsee hyvin pitkälle.

Me Naiset listaa kuuluisia oinaita: Emma Watson, Maria Sharapova, Al Gore, Keira Knightley, Ashley Judd, Leonardo da Vinci, Vincent van Gogh, Elias Lönnrot, Elton John, Celine Dion, Diana Ross, Einstein, Pertti “Spede” Pasanen.

Oinaat ovat vaikeudessaan ja omituisuudessaan juuri parhaita!

Terveisin kohta vuosia täyttävä Etä-äiti

Facebook II Instagram

X