Etä-Äiti

On heila helluntaina, oon mä ylionnellinen

Teksti:
Helka Belt

Käsi kädessä. Hän otti tämän kuvan.

Mulla oli heila tänä helluntaina. Kysyin, mahtaako olla vielä juhannuksenakin.

Vastaus oli, että kylläpä siltä tuntuu. On aivan käsittämätöntä minkälaiseen linkoon (ei koronalinkoon, onneksi) olen yhtäkkiä päässyt. Muutamassa viikossa koko elämä on heittänyt kuperkeikkaa ja olen superduperonnellinen.

Päätin hänen kanssaan keskusteltuani noin kuukausi sitten, että jaan tämän kokemuksen kanssanne julkisesti blogissani ja Instassani. Haluan purkaa fiiliksiäni itseäni varten mutta myös kaikkia lukijoitani ajatellen. Kertoa, miltä tuntuu ihastuminen, uuden kohtaaminen, olla monen eron jälkeen uuden ihmissuhteen alussa, miltä se tuntuu, kun ei voi ajatella kuin vain häntä. Kun tulevaisuus tuntuu ihanalle ja koronakesä mun kesältä.

Viime vuonna postasin näin:

Tämän helluntain kuva on vähän erilainen:

Eilen vietimme iltapäivän takapihakonsertissa. Hän otti tämän kuvan. Minulla oli tänä vuonna helluntaiheila. Tuntuu käsittämättömältä.

Kun maaliskuun alussa laitoin hänelle Insta-viestiä nähtyäni hänet Voice of Finlandissa, en olisi uskonut, mihin tämä kaikki johtaa. En voinut tietää, että hän oli niin ihana. Että hänkin kiinnostuisi minusta. Että meillä synkkaisi näin hyvin. Että nauran ja itken hänen seurassaan tunteiden runsaudesta, liikutuksesta, onnellisuudesta.

Että vaikka mikään ei ole varmaa ja tämä voi loppua vaikka huomenna mutta olen nauttinut. Jokaisesta hetkestä niin paljon. Ja uskalsin kertoa siitä. En salaillut. Olin rohkea.

En ole kokenut koskaan olleeni valmiimpi suhteeseen kuin nyt.

Jälkeen pitkän sinkkukauden, jonka aikana mm. kävin eroseminaariohjaajakoulutuksen, opin eksältäni paljon itsestäni ja käsittelin omia parisuhdetapahtumia juurta jaksain, tuntuu jännälle olla uuden äärellä. En ole kokenut koskaan olleeni valmiimpi suhteeseen kuin nyt. Olen saanut olla tarpeeksi pitkään yksin, jotta olen kyennyt käsittelemään menneet tapahtumat niin hyvin kuin se on mahdollista. Olen kasvattanut itsetuntoani ja löytänyt onnen yksinelostakin.

Nyt elämä on jälleen ihan uudenlaista. En ole tällaista aiemmin kokenut, joten innolla odotan, mitä tulevaisuus ja kesä tuovat tullessaan.

#munkesä2020

Iloisin terveisin, Helka

X