Etä-Äiti

Päiväkotimaksuja hyväksiluetaan, miten käy vuoroviikkolasten maksujen? Arhinmäki vastaa minulle

Teksti:
Helka Belt

Hyvitetäänkö päiväkotimaksut myös puolittain vuoroviikkolapsen kohdalla? Tätä kysyi seuraajana Instagramissa. Otin selvää.

Helsinki ja jotkin muutkin kaupungit ovat päättäneet hyvittää hoitomaksuja, jos vanhemmat ovat pitäneet lapsensa kotona suositusten mukaisesti.

Seuraajani kysyi Instagramissa näin: Tänään Helsingissä on linjattu, että pk-maksuista saa hyvityksiä lasten poissaoloajalta. Vielä en ole saanut selvyyttä siihen, miten tämä vaikuttaa vuoroviikkoperheisiin, etenkin tilanteessa joissa vain toisen vanhemman on mahdollista tehdä etätöitä ja pitää lapset kotona. Lapset ovat tällöin pk-ssa vuoroviikoin. Reilua tietty olisi, että etätöissä oleva saisi maksuun hyvitystä (onhan silloin ruokakulut kasvaneet yms) mutta miten se käytännössä onnistuu? 

Helsinki ilmotti eilen samaa, mistä Helsingin kaupunginvaltuutettu Paavo Arhinmäki twiittasi näin:

Kysyin Arhinmäeltä seuraajani kysymyksen:

Arhinmäki vastaa:

Eli asiaa ei ole mietitty, mikä on hyvin ymmärrettävää tässä sekavassa tilanteessa. Huomioonotettavia seikkoja on hyvin paljon ja perheillä erilaisia tilanteita.

Meillä vuoroviikkolapsemme tulee ”hoitoon” luokseni työpäivien ajaksi, kun on isiviikko. Kaikilla vuoroviikkovanhemmilla tämä ei ole mahdollista. Silloin lapsi on joka toinen viikko hoidossa. Saako tällöin etähoitoviikoista korvausta?

Helsingin kaupungin ja monien muidenkin kaupunkien päätösten mukaan poissaoloPÄIVÄT hyväksiluetaan. Voisi olettaa, että silloin hyväksiluetaan nuo etäviikot.

Mutta varmuutta vielä ei ole. Toivottavaahan olisi, että lapsi voisi olla koko ajan poissa hoidosta, mutta näin ei aina voi olla. Silloin toivon, että lastansa hoitava vuoroviikkovanhempi saisi kuitenkin jotain huojennusta päiväkotimaksuihin.

Eroperheet painivat monien kysymysten äärellä koronatilanteen vuoksi. Lue tekstini: Miten Uudenmaan eristäminen vaikuttaa lasten tapaamisoikeuteen ja miten koronaeristys vaikuttaa eroperheisiin.

Kerron Arhinmäen vastauksen heti, kun sen saan. Kiitos seuraajalleni kysymyksestä.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Vain VIIKKO sitte kirjotin tän tekstini (löytyy profiilin linkinkin kautta @belthelka ) ja sain haukkui. En haluu nähä lastani, naurettavaa ettei laps tuu äitin luo jne. https://anna.fi/eta-aiti/en-koronan-vuoksi-nae-lastani-viikkoihin-miten-eroperheissa-tulee-suhtautua-koronaan Nyt oon täysissä kuumeen ja/tai koronan oireissa. Suojelin lastani pitämällä fyysisen etäisyyden. Nauraaks nyt joku mulle vielä? Toisessa kuvassa tekstini pojalleni. Se tunne kun kk tauon jälkeen oli näkemässä lastaan. Mun oireet tuli muutamas tunnissa: kuume, kurkkukipu, päänsärky, yskä ja jäätävä lihaskipu. Olkoon vaan tavallinen kuume. En riskeeraa poikaani. Me selvitää erossa. Kun on pakko. . #fyysinenetäisyys #omaan #lapseen #etääiti #etävanhemmuus #ikävä #eroperhe #koronanoireet #korona #kuume #yskä #kurkkukipu #lihaskivut #pelottaa #kukanauraa

Henkilön Helka Belt /Etä-äiti-blogi (@belthelka) jakama julkaisu

Helka

X