Etä-Äiti

Säilytätkö eksältä saamasi korut? – Minulla tallessa jokainen kihlasormuskin

Teksti:
Helka Belt

Eksiltä saadut lahjat ja eron jälkeen niistä eroon pääseminen? Erotaanko erossa myös tavaroista, kuvista, koruista, yhteisistä huonekaluista?

Minulla korut ovat osa elettyä elämääni

Olen ollut peräti neljä kertaa kihloissa. Minulla on yhä säilössä kaikki sormukset, vaikkakaan niitä en pidäkään sormissani enää.

Lisäksi olen saanut varsinkin yhdeltä seurustelukumppaniltani paljon kauniita koruja. Näitä koruja pidän edelleenkin aktiivisesti ylläni. Ei ole tullut mieleenikään hävittää niitä.

Saadut korut ovat osa elettyä elämääni ja pitävät mukanaan muistoja. Ne muistot ovat mukaviakin. En ole kokenut tarpeelliseksi hävittää niitä. Mihin ne edes sitten ns. hävittäisin? Heittäisin roskiin? Myisin? Antaisin pois?

Mikään noista ei tunnu minulle luontevalta vaihtoehdolta. Kun sain kuulla kummeksuntaa niiden pitämisestä, kysyin jopa eksältäni, onko ok pitää niitä vielä. Hänen mielestään oli, eli olemme samoila linjoilla asian suhteen.

 

Hyvää vappua 🤗🎈 #etääiti #vappuaatto #vappu #bileet

Henkilön Etä-äiti (@etaaiti) jakama julkaisu

Tämäkin koru olen saanut entiseltä kihlatultani

Voiko nykyinen hermostua, jos pitää eksältä saatuja koruja?

Mahdollinen uusi seurustelukumppani saattaa ajatella, että toinen ei ole päässyt yli edellisestä suhteesta, jos koruja ei hävitä tai niitä pitää yllään. Vähän samoin, kuin jos säilyttää yhteisiä valokuvia menneiltä ajoilta. 

Minusta kyse ei ehkä ole ihan tuosta. Onhan tässä iässä jo elettyä elämää takana ja muistoja tallentunut mieleen ja kaappeihinkin. Miksi niistä pitäisi päästä eroon? Ne ovat arvokas osa omaa elämää.

Eroihin ja niiden jälkeen toimimiseen näyttää liittyvän hienovaraisia sääntöjä ja toimintamalleja, joita ei välttämättä ymmärrä, ennen kuin ero sattuu omalle kohdalle. Ja toimintatavat vaihtelevat vielä paljon ihmisten välillä. On varmasti paikallaan keskustella uuden kumppanin kanssa, miten toinen kokee, jos korut säilytetään. Meille tästä ei ole tullut ongelmaa.

Mitä mieltä olet? Oletko sinä hävittänyt eksiltä saadut korut?

Terveisin, Etä-äiti

Facebook || Instagram || Twitter

 

X