Etä-Äiti

Sattumaako vain vai kohtaloa? – Suhteellisen erikoinen asia elämässäni, joka toistuu uudelleen ja uudelleen

Teksti:
Helka Belt

Eräs nimi on monelle merkittävälle ihmiselle elämässäni yhdistävä tekijä.

Erästä asiaa olen tässä viime aikoina miettinyt. Sattumaako vai kohtaloa?

Olen ihmetellyt yhtä tosi omituista asiaa. Nimittäin: eräs miehen nimi toistuu elämäni merkittävien henkilöiden nimissä. Sama nimi on esikoisellani. Muistan kuinka valitsimme hänen isänsä kanssa poikamme nimen. Emme tienneet, saammeko tytön vai pojan. Kun synnytys oli ohitse ja näimme poikamme, tiesimme vain heti. Tämä on oltava hänen nimensä. Nimi ei kulje suvussa, kummankaan.

Se nimi vain oli annettava hänelle.

Samanniminen henkilö vaikutti hyvin voimakkaasti siihen, että perustin blogini. Ilman hänen kannustustaan en ehkä olisi sitä tehnyt, en olisi saanut kirjoittaa kirjaani tai en olisi nyt eroasiantuntija. Voisin olla, mutta kuka tietää?

Tapailin häntä hetken, mutta välimatka oli meille liikaa. Mutta hän on aina mielessäni äärimmäisen tärkeä henkilö ja ensimmäinen minulle tärkeä ihminen minun ja kuopukseni isän eron jälkeen.

Vähän liian monta sattumaa. Voisiko tuo nimi olla kohtalo? Elämäni tärkeiden ihmisten nimi..

No sattuipa niin, että Mr. Äänellä on sama nimi.

Voiko tämä enää olla sattumaa? Joku voi ajatella, että ihan hölmöä tällaista miettiä. Mutta kummallisia sattumia, jos sattumaa on. Tämä nimi merkitsee minulle paljon, tietenkin, kun pojallenikin sen halusin.

Nimi ei ole vain nimi, vaan joidenkin mukaan se on ennekin. Nimi ei miestä pahenna, mutta nimi voi antaa paljon merkitystä henkilölle. Aina kun tämän nimen kuulen, tulee lämpö sydämeeni.

Onhan se nyt aika erikoista. Tällaisia mietin tänään.

Ps. Kyllä, on hyvin vaikea välillä puheissa erottaa Mr. Ääntä ja lastani, kun heillä on sama nimi.

Terkut, Helka

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Helka Belt /Etä-äiti -blogi (@belthelka) jakama julkaisu

X