Etä-Äiti

Seisoin siinä ja katsoin: ”Tuo olisi voinut olla minun perheeni, mutta se ei ole”

Teksti:
Helka Belt

Menetin erossani mahdollisuuden ydinperheeseen.

Katsoin miestä, poikaa, vauvaa ja naista. He olivat perhe. Se olisi voinut olla minun perheeni. Mutta se ei ollut.

Kerroin tuon lauseen eilen eroseminaari-illassa, joka käsitteli erosurua. Eron jälkeen me suremme montaa erilaista menetystä: perhettä, puolisoa, ystäviä, tulevaisuutta. Monien vuosien jälkeenkin saattaa haikeuden häivähdys käydä mielessä. Jokin muistuttaa menetyksestä, jota olemme kokeneet.

Jokin voi myös muistuttaa siitä, että jotain olisi voinut olla, jos emme olisi eronneet. Jos asiat olisivat menneet eri tavalla. Koin tuon hetken vuosi sitten etäpoikani rippijuhlissa.

Lue myös: Vieraana oman lapsen juhlissa

Katselin poikaani, hänen isäänsä, isän vaimoa ja poikani uutta velipuolta. He näyttivät perheeltä. Se olisi voinut olla minun perheeni. Mutta ei se ollut. Menetyksen suru täytti hetkeksi mieleni. Vaikka olemme eronneet jo poikamme ollessa vauva ei se tarkoita sitä, etteivätkö vieläkin jotkin tilanteet voi muistuttaa minua siitä, että menetin erossamme ydinperheen mahdollisuuden.

En ole sitä tänäkään päivänä vielä saanut. Ja kun näin sen noin läheltä, mitä se olisi voinut olla, tulin surulliseksi.

Lue myös: Halusin vauvan ja ydinperheen ja heti sen jälkeen erota

Miesystäväni sanoi noin viikko sitten, että eron jälkeen surullisinta on ehkä se, ettei voi yhdessä lapsiensa toisen vanhemman kanssa katsoa, kuinka lapset kasvavat, kehittyvät ja muuttuvat. Ei voi istua yhdessä sohvalla ja katsoa yhteisten lasten leikkimistä.

Sen väkisinkin menettää erossa. Ja kyllä sitä saa surra.

Erovanhempana ei voi jakaa lapsensa kasvua yhdessä toisen vanhemman kanssa.

Hetken aikaa olin surullinen. Ehkä enemmänkin haikea. Näin häivähdyksen erilaisesta elämästäni. Millaista se olisi voinut olla. Mutta ei ole.

Lue myös: En aina saa tunnetta, että olisin lapseni äiti

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

❤❤💜💛💙 pakko laittaa nyt tällanen sensuroitu kuva mutta haluan vaan tulla hehkuttaa että oli etäpojan rippijuhlat ja sain molemmat pojat samaan kuvaan😍🤩 pojan isä ja vaimo sukuineen paikalla ja melkein tuntu että tässähän sitä ollaa yhtä perhettä😊 jotkut hetket vain palkitsee. Yhdessä oltiin ylpeitä pojasta💜 pikkuisen kirpaisee nähdä pojan läheisemmät välit isänsä puolisoon, mutta se on elämäni yksi asia jonka vain käsittelen mielessäni. Juhlat meni hyvin ja veljet saivat taas nähdä 🤩 (poika valitsee mitkä kuvat julkasen. Tätä ei saanu niin et naama näkyy) (pps. Pienempi valitsi itse uudet vaatteensa veljen juhliin💜) . #etääiti #perhe #rippijuhla #teini #mumlife #poikienäiti #eroperhe

Henkilön Helka Belt /Etä-äiti -blogi (@belthelka) jakama julkaisu

Terveisin, Helka

X