Etä-Äiti

Me kaikki kaipaamme seksiä ja läheisyyttä – Mutta onko seksisuhde eksään järkevää?

Teksti:
Helka Belt

Satuttaako seksisuhde eksän kanssa?

Minulla on ollut seksisuhde eksäni kanssa. Mitä voin sanoa tällaisesta järjestelystä? Toimiiko vai ei?

On hyvin tavallista kaivata seksiä ja läheisyyttä. Tämä tarve ei mitenkään poistu sen takia, että on sinkku. Tavallisesta harhaluulosta huolimatta sinkun elämä ei ole yhtä bilettämistä ja kumppaneita joka sormelle, jos sille päälle sattuu. Sinkkuna on usein yksinäistä ja kaipaa viereen toista ihmistä. Miten kukakin tämän kaipuunsa täyttää, mutta minulla tilanne on erikoisempi.

Tai en tiedä kuinka tavallista on, että ajautuu seksisuhteeseen eksänsä kanssa. Ei varmasti ainakaan silloin, jos välit ovat huonot ja riitaiset, ja joudutaan ehkä kiistelemään lapsiin liittyvistä asioista. Meillä tilanne on eri, koska yhteisiä lapsia ei ole ja välit vain paranivat eron jälkeen. Kaipasin ystävää ja sain hänestä sellaisen. Lopulta ajauduimme myös seksisuhteeseen.

Oikeastaan tuo on järjestelynä yllättävän toimiva. Tuntee toisen ja luottaa toiseen. Seksihän meillä aina sujui hyvin. En pitäisi sellaisesta, että seksin jälkeen pitäisi heti lähteä pois. Silloin koko homma tuntuisi suoritukselta ja vain kylmältä seksiltä. Mutta kun saimme toisiltamme läheisyyttä, keskustelukaveria ja leffaseuraakin, tuntui järjestely ihan järkevältä.

Estääkö seksisuhde pitämästä silmänsä avoinna mahdolliselle uudelle rakkaussuhteelle?

Mutta mitä haittaa tällaisesta voisi olla? Olemme tästäkin keskustelleet ja yksi iso huoli nousi molemmilla mieleen: estääkö seksisuhde pitämästä silmänsä avoinna mahdolliselle uudelle rakkaussuhteelle? Koska saa läheisyyttä jo toisaalta, kaipaako niin paljon seurustelukumppania rinnalleen? Koska emme kumpikaan halua koko loppuelämäämme tällaisessakaan tilanteessa viettää, on aiheellista kysyä, kannattaako tätä jatkaa. Niin kauan, kun molemmat eivät kaipaa seurustelua tai rakkautta, voi järjestely olla ihan toimiva.

Vinkkinä voisin antaa, että seksisuhdetta eksäänsä ei kannata aloittaa heti eron jälkeen. Toisella tai molemmilla voi olla toiveita rakkaussuhteen jatkumisesta, jolloin seksisuhteesta on vain haittaa. Kannattaa käsitellä ero kunnolla, ennen kuin ystävystyy tai tekee mitään muutakaan eksänsä kanssa. On syytä pitää myös huolta siitä, että molemmat ovat samalla viivalla eron, elämän ja suhteen laadun suhteen. Muuten toista voi sattua, kun odotukset ja toiveet ovat erilaiset.

Ehkä itse olen tilanteessa, jossa olen alkanut kaivata rakkautta, pysyvyyttä ja seurustelusuhdetta. Siksi emme ole enää nähneet niin kovin usein eksäni kanssa. Ystävänä hän säilyy varmasti pitkään, mistä olen todella kiitollinen. Elämässä ei ole liikaa ystäviä tai ihmisiä, joihin voi luottaa. Ehkä meidän suhteemme laatu muuttuu ja kehittyy, mutta hänestä olen saanut ihmisen, joka ei elämästäni kovin helposti lähde. Sekin tuntuu hyvälle kaiken sen jälkeen, mitä olemme kokeneet.

Lue myös: Voiko eksästä tulla ystävä?
Rakastuin eksääni, ja siinä kävi todella huonosti
Miesvuoteni 2019

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Helka Belt (@etaaiti) jakama julkaisu

Terveisin, Helka

X