Etä-Äiti

Silmien laserleikkaus – turhamaisuutta, tuhlausta vai tarpeellista?

Teksti:
Helka Belt

Menen pian silmien laserleikkaukseen.

Menen perjantaina viimein silmien laserleikkaukseen. Mitkä ovat syyt, joiden vuoksi päädyin tähän ratkaisuun?

Olen miettinyt tätä leikkausta jo monia vuosia. Minulla on molemmissa silmissä miinus 6 -näkö, mikä tarkoittaa sitä, etten näe ilman silmälaseja juuri yhtään mitään. Käytännössä olen toimintakyvytön ilman silmälaseja. Lasit minulla on ollut ensimmäisestä luokasta lähtien.

Suurin syy leikkaukseen on siis tämä: olen kyllästynyt olemaan avuton ilman silmälaseja. Eilenkin aamulla etsin silmälasejani ainakin viisi minuuttia, koska en muistanut, mihin olin ne illalla laittanut. En voi tehdä mitään ilman niitä. Siitä tulee avuton olo. Jos olen yksin kotona, minun on vain pakko koettaa löytää ne lähestulkoon näkökyvyttömänä. Se on ahdistavaa.

Silmälasit ovat tiellä. Uimahallissa ei näe mitään ilman laseja ja lasien kanssa on mahdotonta toimia märässä ja höyryisessä paikassa. Kasvomaskien käyttö on hankalaa, kun lasit höyrystyvät. Halailu, suutelu ja toisen lähellä oleminen on vaikeaa, kun lasit ovat edessä. Kuntosalilla lasit höyrystyvät ja ovat tiellä monessa laitteessa tai liikkeessä.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Helka Belt /Etä-äiti -blogi (@belthelka) jakama julkaisu

Piilolinssit eivät sovi minulle. En ole löytänyt useistakaan eri merkeistä tai tyyleistä sopivia. Ne kutittavat, kuivuvat tai lähtevät paikoiltaan. Tänä kesänä monta kertaa uidessa piilolinssit tippuivat. On todella ahdistavaa keskellä uimahallia olla sokea ja koettaa löytää takaisin vaatekaapeille, jotta saan lasit päähän.

Entäs se ulkonäköseikka? Vaikka edelliset syyt ovat hyvi relevantteja, en voi olla mainitsematta tätä. En tykkää siitä, miltä näytän silmälaseilla. Vaikka minulla on ollut monenlaisia ja mukavan näköisiä laseja, olen vain mielestäni paremman näköinen ilman laseja. Eli onko tämä siis turhamaisuutta? Ei ole pikkuseikka itsetunnonkaan kannalta, että pitää ulkonäöstään. Lasit ovat ylimääräinen seikka kasvoilla. Pidän silmiäni kauniina, ja voimakkaat miinuslasit pienentävät ja hävittävät ne kasvoihini. Kyllä voin myöntää, että tämä asia vaikuttaa paljon siihen, että haluan silmälaseista eroon.

Vaikka monet sanovat, että lasit käyvät minulle, välillä turhauttaa paljon, etten saa olla ilman niitä.

Jos olen ulkona, treffeillä tai viettämässä juhlia, silmälasit tuntuvat ylimääräisiltä ja rumilta. Iltapuvun kanssa lasit tuntuvat hölmöille. Nämä asiat vaikuttavat fiilikseen, siihen, olenko tyytyväinen ulkonäkööni ja koko tapahtumasta nauttimiseen. Ehkä se on turhamaisuutta, itse koen nämä tärkeiksi asioiksi hyvinvoinnin kannalta.

Lue myös: Voiko pienitissinen nainen olla naisellinen?

Näiden seikkojen vuoksi päädyin viimein silmien laserleikkaukseen. Kun sain ison veronpalautksen ja matkasuunnitelmat koronan vuoksi lykkääntyivät, päätin käyttää rahat leikkaukseen. Leikkaus on perjantaina. Se tehdään Smile-tekniikalla. Minua jännittää hyvin paljon, mutta onneksi saan miehestä saattajan kotiin ja seuraksi viikonlopuksi. Leikkauksen jälkeen näkö on hetken aikaa hyvin huono, joten tarvitsenkin apua pari päivää selvitäkseni arkisistakin hommista.

Leikkaus jännittää, mutta se on iso unelmani, ja viimein voin sen toteuttaa.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Helka Belt /Etä-äiti -blogi (@belthelka) jakama julkaisu

Lue myös:
Iso veronpalautus, käytän ne lainojen maksuun
Kun olen maksanut velkani, menen silmien laserleikkaukseen

Terveisin, Helka

X