Etä-Äiti

Tänä vuonna vuoroviikkolapsellamme vain yhdet synttärit, jotka järjestimme yhdessä – Katso myös 5-vuotiskuvat!

Teksti:
Helka Belt

Viime vuonna me pidimme lapsellemme kahdet synttärit – minun pyynnöstäni. Tänä vuonna me järjestimme vain yhdet, yhdessä.

Mietimme viime vuoden synttäreitä ja vaikka kaikki meni hyvin, oli aika kokeilla jotain uutta. Mutta tärkeintä oli kuitenkin lapsen oma toive: hän haluaa synttärit, joissa on mukana myös isän puolen sisarukset ja päiväkotikavereita. Ja ehdottomasti HopLopissa!

Olen edelleen kiitollinen, onnellinen ja siunattu, kun me voimme vanhempina hoitaa asiat näin yhdessä, ilman kaunoja tai vihanpitoa.

Joten me järjestimme hänelle sellaiset synttärit. Mitä isommaksi hän tulee, sitä enemmän hän osaa onneksemme ilmaista, mikä hänestä olisi kivaa. Nyt viisivuotiaana hänellä on jo vahvoja mielipiteitä: molemmat vanhemmat mukaan ja kaverit kanssa!

Synttärit menivät todella hyvin – mukana oli 5 päiväkotikaveria sekä hänen isosisaruksensa isänsä puolelta. Ensi vuonna voivat synttärit mennä jollain toisella tapaa, mutta nyt ne olivat oikein onnistuneet. Lapsi tuntui tyytyväiseltä ja onnelliselta synttäreidensä jälkeen, mikä tietenkin lämmitti ihan valtavasti meidän molempien vanhempien mieltä.

Vinkkinä annan eroperheen vanhemmille: jos mahdollista, kuuntele lapsen toiveita siitä, minkälaiset synttärit ja/tai juhlat hän haluaa. Tämä tunne onnistuneiden synttäreiden jälkeen on upea: me onnistumme järjestämään hyvät juhlat lapselle, vaikka olemmekin eronneet. Oikeastaan, olen todella ylpeä meistä!

Vinkkinä annan eroperheen vanhemmille: jos mahdollista, kuuntele lapsen toiveita siitä, minkälaiset synttärit ja/tai juhlat hän haluaa.

Olen edelleen kiitollinen, onnellinen ja siunattu, kun me voimme vanhempina hoitaa asiat näin yhdessä, ilman kaunoja tai vihanpitoa. Luulen, että tämä on lapsellemme tärkeää ja hän on siitä kiitollinen myös myöhemmin. Ei ole aina ollut minulle helppoa toimia yhteen hiileen varsinkaan kipeän eromme jälkeen, mutta siihen kuitenkin aina olen pyrkinyt välillä vaikeidenkin tunteiden kanssa.

Tässä pari kuvaa synttäreiltä, sekä poikamme ns. viralliset viisivuotiskuvat, jotka on ottanut Terhi Koivisto. 

Juhlaterveisin, Helka

Facebook II Instagram

X