Etä-Äiti

”Elämme täällä vain kerran ja ei ole hyvä eristäytyä täydelliseen yksinäisyyteen” – Anne aloitti tapailun korona-ajasta huolimatta ja on nyt onnellisessa parisuhteessa

Teksti:
Helka Belt

Anne kertoo kokemuksensa siitä, millaista on löytää kumppani korona-aikana.

Anne on riskiryhmäläinen ja oli sinkku. Hän aloitti tapailun koronasta huolimatta.

Kuvat Annen kotialbumista.

Pyysin Annea haastateltavakseni, koska korona-ajan tapailu kiinnostaa minua kovasti. Miten sinkut voivat löytää nyt ketään, kun korona-aikana (varsinkaan keväällä) ei suositeltu näkemään ketään?

Lue myös:
Tapasin ihastukseni koronasta huolimatta ja aloimme tapailemaan
Korona ja Tinder yhteen soppii(ko)

Anne on myös blogissaan itse kertonut, miltä tuntuu etsiä kumppania. Ei korona-aikana, vaan kipukroonikkona. Nimittäin Annen elämää vaikeuttaa sekä korona mutta myös se, että hän on jatkuvasti kovien kipujen vallassa. Kirjoitin aiemmin Annen tarinan siitä, miten hän on synnytystensä seurauksena saanut valtavat kivut seuraukseen ja joka johti myös hänen etä-äitiytymiseen.

Lue: Anne on etä-äiti, työkyvytön ja kipukroonikko synnytystensä takia 

Kumppanin löytämisestä hän kertoi näin kirjoituksessaan: ”Syy kipukroonikon erilaiseen asemaan ”sinkkumarkkinoilla”  tuntuu olevan nykyajan ihmisten pinnallisuus, ulkonäkökeskeisyys ja itsekkyys, mikä tuntuu pahentuneen minunkin elinaikanani. ” Lisäksi moni ei tunnu ymmärtävän, että nuorillakin voi olla terveysongelmia. Annea pidetään jotenkin erilaisena kuin muita.

Anne on kertonut ongelmistaan löytää kumppania, koska on kipukroonikko.

Nyt Anne kuitenkin kertoo, että on löytänyt uuden kumppanin. ”Kyllähän se on tuntunut todella hyvältä ja uskomattomaltakin, koska sopivan kumppanin löytäminen on ollut tarpeeksi haasteellista jo ilman koronaakin! Välillä on pitänyt oikein ”nipistää itseään”, että onko tämä unta vai totta oikeasti, että olen löytänyt itselleni niin ihanan ja kaikin tavoin sopivan miehen.”

Anne sanoo, että heillä tuntui mätsäävän tämän Tinder-tuttavuuden kanssa niin hyvin, että heidän oli pakko tavata koronasta huolimatta. Tinder-mätsiä Jania ei tuntunut haittaavan sekään, että Anne piti hygieniasäännöistä tiukasti kiinni. Onhan Anne kipujensa ja tilansa vuoksi riskiryhmää. Koronaa Anne ei missään nimessä tämän kaiken lisäksi itselleen toivo.

Missä menee se raja, että yksinäisyys koronan vuoksi olisi parempi kuin rakkaus ja onni toisen läheisyydestä?

Kuitenkin Anne sanoo ihanasti, että kerranhan täällä eletään ja henkinen hyvinvointi on yhtä tärkeää kuin fyysinen. Missä menee se raja, että yksinäisyys koronan vuoksi olisi parempi kuin rakkaus ja onni toisen läheisyydestä?

Niin he tapasivat Janin kanssa ja aloittivat seurustelemaankin. ”Uuden kumppanin löytäminen on ollut muutenkin vaikeaa erityishaasteideni vuoksi, joten en todellakaan kuvitellut löytäväni ihanteellista kumppania korona-aikana!”, Anne kertoo.

Anne on onnellinen uudesta parisuhteestaan.

”Mielenterveys on yhtälailla tärkeää, kuin fyysinen terveys! ” sanoo Anne.

Olen seurannut Annen elämää nyt parin vuoden ajan ja todella toivotan teille kaikkea ihanaa Janin kanssa. Näin korona-aikana on todella hyvä miettiä toki eristäytymisen hyviä puolia, mutta samaa kuin minä, ajatteli myös Anne: En anna koronan viedä minulta tätä mahdollisuutta. Nyt sekä minä että Anne olemme uusissa parisuhteissa ja voimme kohdata koronan yhdessä kumppanin kanssa. Tämä tuo valtavasti jaksamista tähän korona-arkeen, jota Annekin kuvaa sanoin pelottava. Onko paluuta normaaliin enää tulossa?

”Toivon todella, että tästä tulee loppuelämän kestävä parisuhde”, Anne päättää haastattelun.

Terveisin, Helka

X