Etä-Äiti

Tiistai-illan viinittelyt, eroryhmää ja elokuvia – Terveiset lapsettomalta viikolta!

Teksti:
Helka Belt

Lapsettomat viikkoni ovat nykyään ihania.

Ei tätä vanha kohta enää jaksa! Lapsettomien viikkojeni ohjelma on nykyään kiireinen ja ihana.

Eräs lukijani sanoi, että olisipa kiva tietää, miten vietän lapsettomia viikkojani. Onko jotain aina toistuvaa ja miten aikani kuluu. Tämähän olikin hyvä ehdotus! Tuumasta toimeen. Tässä teille lapsettomien viikkojeni ohjelmaa.

Yhdeksi pysyväksi tapahtumaksi on muodostunut ystäväni (ja samalla eksäni) kanssa tiistai-illan viinittelyt. Tämä sisältää lähes aina yhdessä ruuanlaittoa ja viinin juomista. Seurusteluajaltamme lähtien vuoroviikkomme ovat menneet synkassa ja nyt yhteinen päivä löytyi tiistaista. Näistä on tullut henkireikä koko viikko-ohjelmaani. Saan rentoutua, keskustella mukavia ja syödä hyvää ruokaa. Vahingossa myös ruuantekotaitoni on parantunut ja etsin innolla uusia reseptejä, joita kokeilla.

Lue myös: Voiko eksästä tulla ystävä?

Keskiviikkoisin on pysyvänä tapahtumana vetämäni eroryhmät eli eroseminaarit. Näitä jatkuu keskiviikkoisin juhannukseen asti ja uusi ryhmä aloittaa jälleen elokuussa. Tämä on mahdollista, koska lapsen ollessa luonani hän on aina kuitenkin keskiviikot isän luona. Vastaavasti minun lapsettomilla viikoillani hän on luonani torstaisin.

Keskiviikot ovatkin aika pitkiä päiviä, koska tiistai-illat venyvät usein aika pitkiksi ja keskiviikkona on vielä eroseminaari palkkatyön lisäksi. Eilen tuntui, että ei tätä vanha enää jaksa! Kävin vielä eroseminaarin jälkeen ystävän kanssa illallisella, joten olin kotona kello 23. Nukahdinkin sänkyyni niille sijoilleni, vaatteet päällä ja meikit pesemättä.

Näin siis jo tiistait, keskiviikot ja torstait ovat täynnä lapsettomilla viikoilla.

Lue myös: Mitä eroseminaarissa tapahtuu?

Maanantait pyhitän yleensä siivoukselle (koska en jaksa/viitsi/halua siivota lapsellisilla viikoilla), ruuan laitolle sekä kuntosaleilulle.

Olen oppinut nauttimaan ihan tositosipaljon omasta ajastani, vapaudesta tehdä, mitä haluan ja tyhjästä kodistani.

Eipä sitä jääkään sitten enää kuin viikonloppuillat. Perjantaina käyn joskus leffassa tai katson kotona jonkun elokuvan. Lauantaina käyn salilla ja koetan nähdä jotain ystävää. Olen panostanut nyt ystäväsuhteisiini ja yritän pitää yhteyttä läheisiin. Tämäkin itseasiassa vaatii suunnittelua ja ns. työtä, ei ystävyyssuhteetkaan itsestään pysy ja kukoista. (joskus muuten mietin, miten ikinä tähän aikatauluttaisin vielä jonkun parisuhteen!)

Sunnuntaisin käyn salilla tai sään salliessa ulkoilemassa, luen kirjaa, katson sarjoja ja vietän tosi rauhallisen päivän. Poika tulee kotiin kello 17.

Aika hurjalta tämä viikko-ohjelma kuulostaa? Mutta olen oppinut nauttimaan ihan tositosipaljon omasta ajastani, vapaudesta tehdä, mitä haluan ja tyhjästä kodistani. Pitkä matka on kuljettu tähän pisteeseen ja nyt voin sanoa: olen onnellinen.

Miten sinun lapsettomat viikkosi sujuvat?

Lapsettomien viikkojeni aikataulutusta

Lue myös: Vuoroviikkolapsemme arjen järjestelyt
Lapseen liittyviä rutiineja, joita teen vahingossa lapsettomallakin viikolla
Eräs lapsettoman viikon ensimmäinen päivä

Terveisin, Helka

X