Etä-Äiti

Tulinen kana-kookoskeitto, joka pelottelee flunssan karkuun

Teksti:
Helka Belt

Ensimmäinen ruokablogaukseni! Instan puolella pyydettiin kanakeittoni reseptiä sen jälkeen, kun tein sitä viime viikolla. Olin tulossa flunssaan ja kaipasin jotain tulista ruokaa, jossa olisi chiliä ja inkivääriä. Googlettelin hieman ja löysin pari reseptiä, joista tuunasin omaan makuuni sopivan keiton.

Keitto olikin todella hyvää ja kaverikin tykkäsi. Keitto säilyy monia päiviä jääkaapissa, joten voit kerralla tehdä sitä enemmänkin. Teini antoi arvosanan: kuuskauttaviis.

Joten tässä ihkaeka reseptini olkaa hyvä:

Ihanan tulinen kanakeitto Helkan tuunaamana

Ainekset

500g broilerin rintafileetä
200g tuoreita herkkusieniä
2 sipulia
2 kynttä valkosipulia
2 porkkanaa
2-3 cm:n pala tuoretta inkivääriä
1 prk ananaspaloja
1 tl kurkumaa
1 tl jauhettua juustokuminaa
½ punainen pieni chili
2 tl öljyä tai kookosöljyä
½ ruukkua korianteria
2 dl vettä
1-2 rkl kasvisfondia
2 dl kookosmaitoa
2dl kookoskermaa
maun mukaan chilikastiketta
suolaa, pippuria
1 lime

nuudelia (käytin riisinuudelia, koska en syö gluteenia, voi käyttää mitä vain nuudelia)

Valmistus (noin 30 minuuttia)

Pilko kana paloiksi ja paista kypsäksi (kookos)öljyssä kattilan pohjalla. Lisää sekaan pilkotut sipulit ja kuullota hetken aikaa. Mausta suolalla, pippurilla, kurkumalla ja juustokuminalla (voi käyttää kurkuman sijasta myös currya). Lisää kattilaan paloitellut herkkusienet ja paista hetken aikaa. Lisää kuorittu ja paloiteltu inkivääri, pilkottu chili, korianteri ja ananakset. Kuullota hetken aikaa. Lisää ohuet porkkanasiivut. Kaada sekaan kookosmaito sekä kasvisliemi (sekoita veteen ja kookoskermaan kasvisfondia 1-2 rkl) ja chilikastiketta ja kiehauta. Anna kiehua pienellä lämmöllä noin 15 minuuttia. Purista sekaan lopuksi limen mehu. 

Keitä nuudelit ja lisää ne lautasen pohjalle jonka päälle laita haluamasi määrä keittoa.

Hyvää ruokahalua ja heippa flunssa!

Lue myös: Syömällä pikein voi vähentää turvotusta

Terveisin, Helka

X