Etä-Äiti

Uskalsin sanoa rakastan, vaikka tiesin tuntevani enemmän kuin toinen

Teksti:
Helka Belt

Olen rakastunut. On ihanaa uskaltaa sanoa tämä ääneen.

Uskalsin viimein sanoa rakastan. Se oli pelottavaa.

Se oli pelottavaa siksi, että menneisyyden kivut olivat koko ajan läsnä. Kun avaa itsensä täysin avoimeksi, on hyvin haavoittuvainen. Rakkaus on hyppy tuntemattomaan, koska emme tiedä, miten toinen reagoi, miten toinen tuntee ja tunteeko samalla tavoin lainkaan.

Lue myös: Olen rakastunut!

Jos toinen ei tunne tai reagoi olettamallani tavalla, tunnen häpeää ja noloutta. Se johtuu siitä, että tunteitani ei ole aina aiemmin otettu huomioon ja pidetty arvokkaina. Kuka haluaa, että rakkauden tunnne mitätöidään? On pelottavaa katsoa toista silmiin ja sanoa rakastan, kun tietää, ettei toinen välttämättä tunne vielä samalla tavalla.

Pohdin tuon edellisen tekstini jälkeen paljon rakkautta. Mitä rakkaus on, kannattaako sitä näyttää, mistä tiedän, että olen rakastunut enkä enää ihastunut ja voiko rakkautensa paljastaa avoimesti, jos on tunne, että tuntee enemmän kuin toinen?

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

🌺Mitä on rakkaus?🌺 Miten vastaisit? Miten vastaisit, jos kysyn, mitä on parisuhderakkaus? Miten se määritellään? Milloin ihastus muuttuu rakkaudeksi? Onko rakkaus tunne, mielentila, kemiallinen reaktio? Onko rakastaminen eri asia kuin olla rakastunut? Miksi rakkaus saa meidät tekemään omituisia asioita? Onko hullaantuminen eri asia? Näitä pysähdyimme pohtimaan eroseminaarissa ja kuinka ajankohtainen tämä teema on itsellenikin. 🧡🧡Mistä tiesin, että tunne oli muuttunut ihastumisesta rakastumiseksi?💚 Mitkä asiat erottavat nuo tunteet? Ja miksi rakkaus tuntuu niin ihanalle?⚘⚘⚘🌺🌺🌺😘😘😘🤩🤩😍😍. . #rakkaus #rakastunut #rakastuminen #tunteet #eroseminaari #onnellinen #eroryhmä

Henkilön Helka Belt /Etä-äiti -blogi (@belthelka) jakama julkaisu

Jouduin miettimään näitä itseasiassa aika paljon, koska menneisyyden kokemukset vaikuttivat yllättävän paljon tunteisiini. Vaikka luotan toiseen täysin, eivät tunteet aina rationaalisuutta kuuntele. Jouduin kamppailemaan tietoisesti pelkojani ja automaattisia reaktioitani vastaan. Se ei ollut helppoa.

Ei rakkautta tarvitse hävetä.

Lopulta ymmärsin, että rakkauteni on arvokasta ja tärkeää tuoda esille. Halusin kertoa tunteeni, avoimesti ja rohkeasti. Tätä tilannetta helpotti se, että tiesin toisen ottavan tunteeni vastaan arvokkaasti ja minua nolaamatta.

Se hetki, kun kerroin rakastavani, oli kaunis. Pelko hälveni pian. Oli ihanaa saada sanoa tunteideni voimakkuus, jonka toinen toki oli jo huomannutkin. Tiesin heti, että tämä oli oikea asia tehdä.

Ei rakkautta tarvitse hävetä. Rakkaus on kaunis asia.

Kun vuoden alussa kirjoitin paperille unelmani: toivoisin, että osaisin vielä tuntea ja rakastaa, en uskonut, että juuri tämä vuosi osoittaisi, että osaan, haluan ja uskallan. Että kohdalleni osuu tämä ihana ihminen, jonka seurassa uskallan näyttää tunteeni niin haavoittuvaisina, kuin ne ovat. Tämä vuosi on ollut uskomaton.

Uskalla kertoa tunteesi. Niitä ei tarvitse hävetä. Jos et saa heti yhtä voimakasta vastakaikua tunteillesi, mieti, miksi se haittaisi? Rakastaminen voimaannuttaa ja on ihanaa. Se antaa meille itsellemmekin paljon. Se on lahja.

Instagramistani kohokohdista voitte katsoa ihastukseni alun ja miten matka eteni rakkauteen.

Lue myös:
Tunnelukkomme voivat vaikuttaa nykyiseen suhteeseemme paljon
Kuka on ihastukseni Mr. Ääni?
Parisuhteessa ei kannata olettaa toisen tunteista mitään, puhu avoimesti

Terveisin, Helka

X