Etä-Äiti

Uudistunut eroaiheinen blogini aloittaa Annassa – Mikä muuttuu, mikä säilyy samana?

Etä-äiti-blogini muuttaa tänään Annaan ja samalla uudistuu. Uutena pääteemana on ero ja eroihin liittyvät tunteet sekä tapahtumat.

Teksti:
Helka Belt

Kuvaaja: Mirva Kakko / Otavamedia

Etä-äiti-blogini muuttaa tänään Annaan ja samalla uudistuu. Uutena pääteemana on ero ja eroihin liittyvät tunteet sekä tapahtumat.

Miksi blogi muuttaa?

Aloitin blogini kirjoittamisen täysin etä-äitiysteeman ympärillä. Blogini on kuitenkin kasvanut ja muuttunut ja en kirjoita enää vain etävanhemmuudesta, vaan aiheet ovat laajentuneet varsinkin eroihin, eron tuomiin ajatuksiin ja tunteisiin, eroperheiden auttamisteemoihin ja erovanhempana elämiseen. Siksi haluan aloittaa uuden sivun blogini elämässä uudessa paikassa.

Olin kipuillut omien erojeni kanssa jo pitkään, miettinyt, miksi kaikki suhteeni päättyvät ja miksi käyttäydyn niissä typerästi.

Miksi sitten eroteema? Olin kipuillut omien erojeni kanssa jo pitkään, miettinyt, miksi kaikki suhteeni päättyvät, miksi käyttäydyn niissä typerästi, miksi minulla on huono itsetunto, joka heijastuu kaikkiin parisuhteisiin ja niin edelleen. Kirjoitin näistä kipeistäkin aiheista ihan suoraan ja löysin vähitellen vastauksia. Samalla lukijani kertoivat, miten he saivat valtavasti vertaistukea teksteistäni, koska uskallan sanoa suoraankin, että kyllä, pieleen ovat suhteet menneet. (Lue: Neljä kertaa kihloissa, kaksi kertaa naimisissa.)

Miksi Anna-lehti? Täällä kirjoittaa upea Marianna Stolbow kolumnia eroaiheisista teemoista. Marianna on Suomalaisen eroseminaarin kehittäjä ja toteuttaja, ja olin hänen koulutuksessaan valmistuen eroseminaarin ohjaajaksi. Siksi Anna on luonnollinen paikka kirjoittaa eroteemaista blogia.

Mikä muuttuu Etä-äiti-blogissa?

Blogini aloitti Vauva-lehden sivuilla keväällä 2017. Blogini kuvaus Vauvan aikana oli: Etä-äitiys on vähän puhuttu aihe edelleen. Miltä etä-äitiys TUNTUU oikeasti? Millaista on olla eroperheen ja kahden pojan äiti, joilla on eri isä? Tämä blogi vastaa näihin kysymyksiin. Käsittelen aiheita eroperhe- ja uusperhe-elämän haasteista, etä-äitiydestä, vuoroviikkoäitiydestä sekä elämäni tapahtumista, jotka ovat johtaneet etä-äitiyteeni.

Ihanaa, että blogini on nyt Annassa! Kuvaaja: Mirva Kakko / Otavamedia

Uusi blogini kuvaus kertoo siitä, mihin blogi on nyt kehittynyt: Etä-äiti-blogia kirjoittaa kirjailija ja eroseminaariohjaaja Helka Belt. Hän käsittelee eroperheiden, erovanhempien ja eronneiden kohtaamia tunteita, suruja, pettymyksiä, vaikeuksia ja onnenhetkiä. Helka on etä-äiti esikoiselleen ja vuoroviikkoäiti kuopukselleen. Hän kirjoittaa erovanhemmuudestaan avoimesti kiertelemättä vaikeitakaan teemoja. Hän tietää, miltä tuntuu erota ja miten eron tuomasta tuskasta voi nousta kohti parempaa tulevaisuutta. Blogi on vertaistukena kaikille eronneille. Ero on aina kriisi, mutta mahdollisuus myös uuteen.

Eroauttaminen on koko ajan noussut enemmän intohimokseni ja haluan keskittyä siihen.

Tässä tulee selkeästi esille blogini teeman muutos. Vaikka en mitenkään hylkää etä-äitiysteemaa, en enää halua pyöriä vain sen ympärillä. Etäpoikani on jo kohta 16-vuotias nuori mies ja etävanhemmuuteni alkaa olla loppusuoralla. Toisaalta eroauttaminen on koko ajan noussut enemmän intohimokseni ja haluan keskittyä siihen.

Siksi eroaiheisiin pureutuva blogi on luonnollinen jatko blogini elämässä. Aion edelleen kirjoittaa ihan samalla tyylillä kuin aiemminkin: rehellisesti, avoimesti, kipeistä aiheista, henkilökohtaisista aiheista ja kaikesta siltä väliltä. Blogin punainen lanka on kuitenkin ero.

Aion edelleen kirjoittaa ihan samalla tyylillä kuin aiemminkin: rehellisesti, avoimesti, kipeistä aiheista, henkilökohtaisista aiheista ja kaikesta siltä väliltä.

Toivon saavani uusia lukijoita ja että vanhat, uskolliset lukijani seuraavat minua tänne ihanan Annan sivuille. Olen superinnoissani ja iloinen siitä, että Anna otti minut siipiensä suojaan. Tästä on hyvä jatkaa!

Uudet lukijat voivat tutustua täältä kautta aikain luetuimpiin blogiteksteihini.

Instagramini löydät täältä ja Facebook-sivuni täältä.

Kirjoittelemisiin, lämpimin terveisin Helka

X