etä-äiti

Viisi tärkeää tapaa osoittaa rakkaussuhteessa, että välittää

Teksti: Helka Belt
Arjessa toisen huomioiminen on hyvin tärkeää, mutta tavat, joilla sitä tekee, voivat poiketa paljonkin toisistaan.

Olimme miesystäväni kanssa Päivä parisuhteelle -tapahtumassa. Viisi keinoa osoittaa arjessa rakkauttaan oli yksi päivän paras oppi.

Päivän tarjosi Parisuhdekeskus Kataja. Miksi sitten olimme tällaisessa päivässä, vaikka parisuhteemme on vasta ihan tuore? Onko meillä jo jotain ongelmia? Miksi parisuhde on heti työtä, voi joku kysyä.

Ajattelen juuri päinvastoin. Niin monta suhdetta olen pitänyt itsestäänselvänä, että en enää pidä. On hyvä heti alusta saakka keskustella avoimesti, mitä suhteelta toivoo, mikä on toiselle tärkää arjessa ja miten hän kokee, että on välitetty. Jos avoimuus alkaa heti, on jatkossakin paljon helpomaa.

Katajan työntekijä kuvaili viisi ymmärrettävää ja simppeliä mutta hyvin toimivaa tapaa osoittaa rakkautta. Joillekin jokin toinen voi olla tärkeämpi kuin toinen. Siksi onkin hyvä keskustella, mikä itselle on tärkeää. Voi yllättää, ettei toinen välttämättä ymmärrä, että itse kaipaisi vaikkapa sanoitusta rakkaudesta enemmän kuin toinen. Eli: lopetetaan olettaminen ja kysytään, mitä toinen toivoo.

Viisi eri tapaa osoittaa rakkautta arjessa:

  • Rakkauden sanoittaminen eli sen sanominen ääneen
  • Arjessa tapahtuvat pienet teot
  • Arjessa toiselle annetut yllätyslahjat
  • Vapaa-ajan jakaminen yhdessä toisen kanssa
  • Fyysinen läheisyys

On hyvä lähisuhteessa olevien kanssa keskustella, mitkä näistä ovat luovuttamattoman tärkeitä, mitkä tärkeitä ja mitkä ihan kivoja. Vastaukset voivat kertoa jotain todella oleellista kumppanista.

Meille on ollut alusta asti tärkeää puhua tunteista ja toiveista, peloistakin, avoimesti.

Tuntuu, että tämän päivän jälkeen meillä on vielä vähemmän arjessa tapahtuvia asioita, jotka voisivat pahoittaa toisen mielen. Kehotan suoraan puheeseen ja toisen kuuntelemiseen ilman olettamuksia.

Lue myös:
Näin suhteemme alkoi: näin hänet televisiossa
Vaihtamalla ei parane, jos ongelma on itsessä eikä parisuhteessa
Miten lapsuudessa opitut tavat vaikuttavat parisuhteeseen?

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Helka Belt /Etä-äiti -blogi (@belthelka) jakama julkaisu

Terveisin, Helka

Lue myös

X