Etä-Äiti

Yksinolo huolestuttavien uutisten ja pelon levitessä sattuu – Olisipa syli, johon turvautua

Teksti:
Helka Belt

Hädän hetkellä on hyvä turvautua toisen läheisyyteen. Poikani on ollut luonani viikon, mutta lähtee nyt isänsä luokse.

Huomenna (jos mitään kummallista ei satu) lähtee kuopus isänsä luokse ja jään viikoksi yksin. Yhtäkkiä täysin yksinjääminen pelottaa.

Vaikka lapseen ei voi omia pelkojaan tai huoliaan purkaa, ovat ajatukset olleet kuitenkin muualla, tässä arjessa ja lapsessa, kaiken koronakohun keskelläkin. Kun hoksasin, että pian koittaa viikko, jolloin jään yksin, ahdistus nousi rinnassa.

Mikäli päiväkodit ja työpaikat pysyvät auki, vuoroviikkolapseni menee yhteisen pohdintamme tuloksena normaalisti isänsä luokse, jota on nähnyt tälläkin viikolla. Minä jatkan elämistä kaikkien uutisten, huolten ja pinnan alla kytevän paniikin kanssa yksin.

Eronneet kertovat yhdeksi suurimmaksi pelokseen eron jälkeen yksinjäämisen. Miten selviän yksin, kun kukaan ei ole auttamassa? Jos sairastun, hoidan itse ostokset, kodin, mahdolliset lapsetkin. Tämä on todella pelottava ajatus.

Eronneet kertovat yhdeksi suurimmaksi pelokseen eron jälkeen yksinjäämisen. Miten selviän yksin, kun kukaan ei ole auttamassa?

Hädän keskellä me turvaudumme toisiimme. Jos ei ole ketään, jonka kanssa purkaa huoliaan, voivat ahdistuksen tunteet tuntua entistä voimakkaammille. Vaikka olisi ihan tolkun ihminen, ei-stressaantuva eikä ylipanikoituvakaan, on ilmiselvää, että tilanteessa, jossa maamme juuri nyt on, kaipaa seuraa ja läheisyyttä.

Sitä syliä, johon voi turvautua. Jossa voi itkeäkin, jos siltä tuntuu.

Entä, jos vaikkapa sairastun? Joudun karanteeniin? Lapset eivät voi tulla luokseni, ei ole puolisoa auttamassa? On inhimillistä huolestua omasta jaksamisestaan. Selviänkö yksin? Miten saan ruokaa? Saanko käydä edes ulkona? Entä jos tulen hulluksi yksin?

Tällaisia ajatuksia tänään.

Lue myös:
Koronan vuoksi etäpoikani ei tule luokseni
Korona vaikuttaa yrittäjyyteeni juuri nyt
Kuolenkohan minä yksin?

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Nyt herään joka aamu mietteliäänä. Mitä uutiset kertoo tänään. Omia ja lapsen oireita tutkii jo paniikinomaisesti. Haluais laittaa uutiset kiinni mutta ei voi. On tiedettävä, meneekö hoito kiinni, onko töitä, mitkä on päivän ohjeet. @hannamaariap @maaretkallio ja @poikienaitiblogi sanoivat että on ok harmittaa. Ja ahdistaa. Nyt se tuli mullekin. Mietin blogissani, miten käy taloudellisten seikkojeni, kun ryhmät peruuntuu. Tai kun etäpoika ei nyt tuu luokseni. Meidän ikäpolvi ei ole tällaista kokenut. Siksi uusi voi varsinkin herkkiä mietityttää. Myönnän nyt, että olen aika herkillä. Ja entäs jos sairastun? Olen riskiryhmääkin. Tänään annan ajatusten tulla. . #korona #koronauutiset #talous #koronaahdistus #nivelreuma #ahdistus #erityisherkkyys #tunteet #ahdistus #huoli

Henkilön Helka Belt /Etä-äiti-blogi (@belthelka) jakama julkaisu

Terveisin, Helka

X