Etä-Äiti

Kaapista ulos: Ylpeästi pride

Teksti:
Helka Belt

Tällä viikolla vietetään Helsinki Pride -viikkoa. Osallistun lähestulkoon joka vuosi ainakin kulkueeseen. Vuonna 2016 kulkuepäivä oli koko kesän ainoita hellepäiviä ja kulkue oli upea, rohkea, kaunis ja mahtava. Viime vuonna sää oli niin kurja, että päätin jättää kulkueen väliin.

Jokainen ihminen on arvokas ja saa olla sellainen kuin on.

Prideviikkoon osallistuvat kaikenmoiset ihmiset, olivatpa he seksuaaliselta suuntautumiseltaan, sukupuoleltaan tai iältään mitä vain. Viikon eri tapahtumiin voi osallistua myös lasten kanssa. Prideviikon tärkeitä teemoja ovat tasa-arvo, suvaitsevaisuus, erilaisuuden hyväksyntä ja elämänilo. Vaikka Pride mielletään varsinkin seksuaalivähemmistöjen juhlaksi, viikkoa juhlistavat myös henkilöt, jotka eivät koe olevansa homoja, lesboja tai biseksuaalejakaan, koska tämän viikon aikana juhlistetaan vapautta olla oma itsensä, oli sitten minkälainen vain.

Mutta entäs se minun kaapista ulostulo? Kävisi hyvin näin Prideviikon teemaksi. Minun mielestäni ketään ei määrittele se, mikä hän on seksuaaliselta suuntautumiseltaan tai sukupuoleltaan. Jokainen ihminen on arvokas ja saa olla sellainen kuin on. Tiedän kuitenkin, että nämä ovat monelle asioita, jotka on tärkeä tietää toisesta henkilöstä. Omalta kohdaltani joskus aikuisuuden kynnyksellä huomasin, ettei minulle ole väliä kumppanini sukupuolella, vaan sillä persoonalla; kokonaisuudella. Joten kaiketi tämä jonkinlainen kaapista poistuminen on, ainakin julkisin, minkä olen tehnyt.

Joten kaiketi tämä jonkinlainen kaapista poistuminen on, ainakin julkisin, minkä olen tehnyt.

Mikään yllätys tämä ei kuitenkaan monillekaan ole. Lähipiirilleni tärkeitä arvoja ovat toisen kunnioitus, persoonallisuus, aitous, inhimillisyys ja rakkaus. Siksi meille ei ole mitään väliä sillä, tykkääkö joku miehistä vai naisista ja tunteeko joku olevansa mies- vai naispuolinen tai ei kumpaakaan. Nämä ovat arvoja, joita henkilökohtaisesti arvostan.

Lue myös: Onko uusi kumppanini nainen?

Toivotaan kaunista ilmaa lauantaille ja torilla nähdään!

Terveisin, Etä-äiti ja kaappi, jota ei ole koskaan ollutkaan

Facebook || Instagram || Twitter

X