Glitz & Glam

Green People - vihreille ihmisille

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Vihreästi ajatteleville ”vihreää kosmetiikkaa”. Minulta on pyydetty enemmän luonnon- ja luomukosmetiikkaa esitteleviä postauksia. Tänään esittelen hieman tuntemattomampaa merkkiä, josta itsekin kuulin ensimmäisen kerran vasta viime syksynä. Yritän vastata enemmän tähän toiveeseenne, vaikka minulla ei se suurin ”palo” olekaan luomu- ja luonnonkosmetiikkaan, kuten esimerkiksi Karkkipäivän Sannilla. Olen kuitenkin kokeilun haluinen ja tietysti haluan tutustua tähänkin genreen enemmän.

Green People on luonnonkosmetiikkasarja, joka valmistuksen lisäksi suosii ympäristöystävällisempiä vaihtoehtoja. Tuotteet valmistetaan puhtaampaa energiaa käyttäen, kuten maalämpöä ja tuulivoimaa. Green People -tuotteiden pakkaukset ovat kierrätettäviä ja niitä ei kuljeteta lentorahdilla. Mantereiden yli Green People -tuotteet matkustavat laivarahdilla.

Kuva: GreenPeople UK

Green People on yksi suurimmista nimistä kotimaassaan Briteissä. Seftifikaatteja ko. brändille on myönnetty lukuisia.

Fruit Scrub Exfoliator 20-22 € / 50 ml

Luonnollinen syväpuhdistava kuorintavoide.
Fruit Scrub kuorintavoidetta käytetään kerran tai kahdesti viikossa kostealle iholle. Jauhetut aprikoosin kivet poistavat kuollutta ihosolukkoa poistamatta ihon luonnollisia öljyjä. Valmistuksessa on käytetty mm. mandariinia ja bergamottia, joilla on luonnollisia antiseptisia ja antibioottisia vaikutuksia. Tuotteessa on 91,26 sertifioituja orgaanisia ainesosia.

INCI:

AQUA (SPRING WATER), OLEA EUROPAEA (OLIVE) FRUIT OIL*, PRUNUS ARMENIACA (APRICOT) SEED POWDER, HELIANTHUS ANNUUS (SUNFLOWER) SEED OIL*, BUTYROSPERMUM PARKII (SHEA) BUTTER*^, GLYCERIN* (VEGETABLE DERIVED), SQUALANE (FROM OLIVE OIL), CETYL ALCOHOL (EMULSIFYING PLANT WAX), CETEARYL GLUCOSIDE (PLANT DERIVED EMULSIFIER), CETEARYL ALCOHOL (EMULSIFYING PLANT WAX), ELAEIS GUINEENSIS (PALM) OIL*^, GLYCERYL STEARATE (PLANT DERIVED EMULSIFIER), ALOE BARBADENSIS (ALOE VERA) LEAF JUICE POWDER*, SIMMONDSIA CHINENSIS (JOJOBA) SEED OIL*, ROSMARINUS OFFICINALIS (ROSEMARY) LEAF EXTRACT*, ALTHAEA OFFICINALIS (MARSHMALLOW) ROOT EXTRACT*, SODIUM STEAROYL GLUTAMATE (PLANT DERIVED EMULSIFIER), HAMAMELIS VIRGINIANA (WITCH HAZEL) WATER*, HYDROLYSED JOJOBA ESTERS (FROM JOJOBA OIL), AROMA [LAVANDULA ANGUSTIFOLIA (LAVENDER) HERB OIL*^, CITRUS NOBILIS (MANDARIN) PEEL OIL*, CITRUS AURANTIUM BERGAMIA (BERGAMOT) FRUIT OIL*^, CITRUS LIMON (LEMON) PEEL OIL*], CITRIC ACID, BENZYL ALCOHOL, SALICYLIC ACID, SORBIC ACID, LIMONENE*, LINALOOL*, CITRAL*, GERANIOL*. 
  
Reilun kaupan ainesosia  *91.26% luomusertifioituja ainesosia. 

Koostumukseltaa kuorintavoide on täyteläistä voidetta, jossa hienonnettua aprikoosin kiveä. Rakeet eivät tunnu voimakkaasti raapivilta, mutta kuorii silti kuollutta ihosolukkoa kasvoilta. Itse pidän enemmän mikrokuorinnoista, eli mikro-pieniä rakeita kuorintavoiteen täydeltä. Green Peoplen kuorinnan hienous on sen kosteuttavuudesta. Usein talvipakkasten aikana kuorinnan jälkee kasvoilla tuntuu kihelmöintiä ja jopa kirvelyä. Fruit Scrub Exfoliator on ihanan kosteuttava. Siksi se kannattaakin jättää kuorimisen jälkeen kasvoille lepäämään ja hoitamaan ihoa naamion tapaan. Muutaman minuutin jälkeen poishuuhtelu. Loistava pintakuivalle iholle! Siksi tämän talven aikana Fruit Scrub Exfoliator on ollut ainoana kuorintana käytössä. 

Gentle Cleanse & Make-Up Remover 30-37 € / 200 ml

Pehmeä kosteuttava puhdistusemulsio ja meikinpoistoaine.
Gentle Cleanse puhdistaa ihon sekä meikin hellävaraisesti, mutta tehokkaasti. Erittäin riittoisa koostumus. Valmistuksessa käytetty mm. rohtosalkoruusua, kamomillaa ja kurjenpolvea joilla on ihoa rauhoittava ja tulehduksia parantava vaiktutus. Tuotteessa on 93,7% sertifioituja orgaanisia ainesosia.

INCI:

AQUA (SPRING WATER), OLEA EUROPAEA (OLIVE) FRUIT OIL*, HELIANTHUS ANNUUS (SUNFLOWER) SEED OIL*, BUTYROSPERMUM PARKII (SHEA) BUTTER*^, GLYCERIN* (VEGETABLE DERIVED), SQUALANE (FROM OLIVE OIL), CETYL ALCOHOL (EMULSIFYING PLANT WAX), CETEARYL GLUCOSIDE (PLANT DERIVED EMULSIFIER), CETEARYL ALCOHOL (EMULSIFYING PLANT WAX), ELAEIS GUINEENSIS (PALM) OIL*^, GLYCERYL STEARATE (PLANT DERIVED EMULSIFIER), ALOE BARBADENSIS (ALOE VERA) LEAF JUICE POWDER*, SIMMONDSIA CHINENSIS (JOJOBA) SEED OIL*, ROSMARINUS OFFICINALIS (ROSEMARY) LEAF EXTRACT*, CALENDULA OFFICINALIS (MARIGOLD) FLOWER EXTRACT*, AROMA [PELARGONIUM GRAVEOLENS (ROSE GERANIUM) OIL*^], HYDROLYSED JOJOBA ESTERS (FROM JOJOBA OIL), SODIUM STEAROYL GLUTAMATE (PLANT DERIVED EMULSIFIER), CITRIC ACID, BENZYL ALCOHOL, SALICYLIC ACID, SORBIC ACID, GERANIOL*, CITRONELLOL*, LINALOOL*, CITRAL*, LIMONENE*. 

Reilun kaupan ainesosia *93.77% luomusertifioituja ainesosia.

Minähän en ole puhdistusemulsioiden ja -maitojen ystävä. En kuitenkaan voi sivuutta sitä asiaa, että tätä Green Peoplen puhdistusemulsiota käyttäessä iho puhdistui hellävaraisesti ja kasvojen ihoa ei kiristänyt ollenkaan. Koostumus puhdistusemulsiolla on samanlainen, kuin monissa kasvovoiteissa. Ei aivan ohutta, mutta ei äärettömän paksuakaan. Emulsiolla kasvojen puhdistus onnistuu ilman vanulappuja ja puhdistusliinoja. Tykkäsin yhdistää emulsion käyttöön Konjac-sieneni kanssa. Ehdottomasti kuivan ihon päivittäiseen puhdistukseen!


Age DEFY+ Line Eraser Lip & Eye 34,90 € / 10 ml

Aikuisemman naisen ihon tarpeisiin suunnattu tuotelinja (+35)  Age DEFY+ hyödyntää kasvisolu teknologiaa tuotteissaan ihon tehokkaampaan ja parempaan uudistumiseen, kosteustasapainoon ja syväkosteutukseen.

INCI:

AQUA (SPRING WATER), SIMMONDSIA CHINENSIS (JOJOBA) SEED OIL*, GLYCERIN* (VEGETABLE DERIVED), HAMAMELIS VIRGINIANA (WITCH HAZEL) WATER*, PROPANEDIOL (FROM CORN STARCH), HIBISCUS SABDARIFFA (HIBISCUS) FLOWER EXTRACT*, BAICALIN (BAICAL SCULLCAP EXTRACT), PUNICA GRANATUM (POMEGRANATE) SEED OIL*, ALOE BARBADENSIS (ALOE VERA) LEAF JUICE POWDER*, VACCINIUM MACROCARPON (CRANBERRY) SEED OIL*, ROSMARINUS OFFICINALIS (ROSEMARY) LEAF EXTRACT*, ERYNGIUM MARITIMUM (SEA HOLLY) CALLUS CULTURE FILTRATE, ARGANIA SPINOSA (ARGAN) KERNEL EXTRACT, SODIUM COCOYL GLUTAMATE, SCLEROTIUM GUM (NATURAL GUM), XANTHAN GUM (CORN STARCH GUM), TOCOPHEROL (VITAMIN E), HYDROLYSED JOJOBA ESTERS (FROM JOJOBA OIL), AROMA [LAVANDULA ANGUSTIFOLIA (LAVENDER) HERB OIL*^, ANIBA ROSAEODORA (ROSEWOOD) WOOD OIL*, CINNAMOMUM CAMPHORA (HO WOOD) BARK OIL, PELARGONIUM GRAVEOLENS (ROSE GERANIUM) OIL*^, CYMBOPOGON MARTINI (PALMAROSA) OIL*^, CANANGA ODORATA (YLANG YLANG) FLOWER OIL*^, CITRUS LIMON (LEMON) PEEL OIL*, CHAMOMILLA RECUTITA (CHAMOMILE) OIL*^], BENZYL ALCOHOL, SALICYLIC ACID, SORBIC ACID, CITRAL*, LIMONENE*, GERANIOL*, LINALOOL*, FARNESOL*, CITRONELLOL*, BENZYL SALICYLATE*, BENZYL BENZOATE*.

Reilun kaupan ainesosia *95.9% luomusertifioituja ainesosia.

Enhän minä vielä ole +35, mutta en kaukanakaan. Innostuin tästä tuotteesta Norris Cosmeticsin bloggaajatapahtumassa. Ikäsuosituksien orjallisen noudattamisen kannattaa unohtaa, kun kyseessä on kosmetiikka. Kannattaa enemmän miettiä niitä oman ihon tarpeita ja etsiä sen mukaan tuote.

Silmänympärysvoide on hieman oudon väristä. Koostumukseltaan voide on hieman geelimäisen voidemainen. Tuoksu voiteella on luomukosmetiikalle tutunomainen. Parasta tässä voiteessa on kuitenkin sen ihoa napakoittava vaikutus. Jos silmänympärysiho on veltostunutta, niin Age DEFY+ Line Eraser voiteella aikaansaadaan välittömästi siloisampaa ja kevyesti ”liftatumpaa” ilmettä. Tietenkään voide ei nuorenna ketään kymmeniä vuosia, mutta pieniä kosmetiikan ihmeitä se aikaan saa. Valokynä/peiteaine tasoittuu kauniimmin silmien alle, kun pohjalta löytyy ihoa ”liftaava” tuote.

Line Eraser -voide kannattaa taputella kunnolla ihoon ja antaa hetken olla. Jos hätäilee tässä vaiheessa ja aloittaa meikkivoiteen, valokynän tai peiteaineen levityksen silmänympärysiholle, niin rullaantuminen on taattua. Anna siis voiteen kuivahtaa rauhassa.

Kaikki nämä Green People -tuotteet tuoksuvat luonnolliselle ja omaan nenään miedolle. Silmänympärysvoiteessa on näistä kolmesta voimakkain tuoksu.

Valitettavasti Green People Age DEFY+ -tuotteita saa Suomesta vain Helsingistä. Keskustan Stockmann -tavaratalo ja maahantuoja Norris Cosmeticsin myymälä jälleenmyy näitä Green Peoplen tuotteita. Muita Green People -tuotteita saa Suomen laajuisesti Sokokselta ja sen verkkokaupasta. Lisäksi löytyy OrganicYou -verkkokauppa, joka jälleenmyy Green Peoplen tuotteita.

Oliko tämä Green People teille luomu- ja luonnonkosmetiikkaa käyttäville jo vanha tuttu?

Tuotteet saatu Norris Cosmeticsilta.

X