Glitz & Glam

Kerrassaan loistavaa Garnier!

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Auringon UV-säteily on nyt korkeimmillaan. Ihon suojaaminen säteilyltä on aina tärkeää, mutta nyt erityisen tärkeää. Pelkästään vaatteet ja varjossa oleskelu ei riitä. UV-säteet ovat siitä katalia, että niitä ei heti huomaa. Yleensä vasta sitten kun on myöhäistä. Iho on palanut tai iho on saanut hirvittävän määrän säteitä. Säteet jäävät ihoon muistiin ja kertyvät sinne. Iho vanhentuu ennenaikaisesti ja vuosien saatossa kertyneet säteet aiheuttavat suuren riskin ihosyöpään.

Aurinkoallergisena huomaan hyvin nopeasti säteiden saannin. Pystyn tämän vuoksi reagoimaan siihen nopeasti. Allergiani vuoksi en paahda itseäni auringossa, vaan vietän aikaani mieluiten varjossa. Minun tulee suojautua säteiltä pilvisenäkin päivänä. Se kertoo minulle hyvin sen tosiasian, että UV-säteitä on ilmassa, vaikka aurinko olisikin pilvessä. Moni muu tätä asiaa ei tiedosta yhtä konkreettisesti ja sen vuoksi suojautuminen jää tekemättä.

Miksi se suojautuminen monesti jää tekemättä? Kaikki mitä edellä kerroin, on selvää pässinlihaa jokaiselle. Minun kohdallani syy on yksinkertaisesti se, että aurinkovoiteet ovat työläitä levittää iholle ja niistä jää inhottavan tahmainen tunne. Herkästi ”unohdan” voiteen, jos lähden autolla ajamaan pidempää matkaa tai ihan vain käväisen kaupungilla. Voi miten tyhmä ajatus se ”unohtaminen” on ollut joka kerta. Käsivarret ja dekoltee ruvella sitten saa kärsiä kutinasta.

Garnier Ambre Solaire on tuonut markkinoille minusta loistavan tuotteen. Dry Mist -aurinkosuoja.

Aurinkosuojavoide on pakattu suihkepulloon.

INCI-luetteloa tutkittuani UV-säteiltä suojaaviksi ainesosiksi löysin homosalaten (pääasiassa UVB-säteitä vastaan), octocrylene (UVB-säteitä vastaan), ethylhexyl salicylate (UV-suoja) ja butyl methoxydibenzoylmethane (UV-suoja).

Plussaa myös siitä, että aurinkosuoja on alkoholiton! Tästä olin hyvin yllättynyt positiivisesti. Huomautan myös, että painepakkausta ei saa jättää suoraan auringonpaisteeseen. Hieman epäkätevä pakkaus rannalle, joten pullo kannattaa yrittää suojata kuumuudelta, jotta ei tapahdu ikäviä räjähdyksiä.

Dry Mist -aurinkosuojia löytyy eri vahvuisilla suojilla. Vaihtoehtoja on SPF10, -20 ja -30. Minulla testissä SPF30, jota suosittelen vahvuudeksi. Ei vara venettä kaada. Olen hieman sitä mieltä, että SPF10 on meille suomalaisille turhan vähäinen suoja, joten kannattaa suosiolla valita vähintään SPF20.

Pullo tulee ravistaa kunnolla aina ennen käyttöä. Tuotetta suihkutetaan iholle. Voide on valkoista ja lähes vesimäistä.

Voide levitetään iholle tasaisesti. Lopputulos on hyvin kuiva ja tahmaton. Iholle ei jää kiiltoa, eikä kimallusta. Pienen hetken iho saattaa kevyesti kiiltää, mutta kosteuden haihduttua iho on mattainen. Tuotteella ei ole kosteuttavaa ja ihoa kaunistavaa vaikutusta, kuten perinteisissä aurinkovoiteissa. Dry Mist -aurinkosuoja on loistava keksintö käytön helppouden vuoksi. Nyt en ”unohda” laittaa aurinkosuojaa iholleni, vaan muistan sen levittää samalla itsellenikin, kun suojaan lapseni UV-säteiltä. Olen aivan innoissani tästä tuotteesta, sillä koin tämän omaa arkeani helpottavaksi. Pieni juttu, mutta kummasti sitä vain voi innostua pienistäkin asioista. Hyvä keksintö ja todella tervetullut vaihtoehto perinteisille aurinkovoiteille.

Tuoksu voi olla toisten mieleen turhan voimakas. Tuoksu on melko parfyyminen, mutta miellyttävä. Itse kuitenkin vähän addiktoiduin tuoksuun.

Muistutan vielä siitä, että aurinkosuojaa tulee lisätä muutaman tunnin välein ja aina uimisen jälkeen. Vaikka tuotteita sanotaan vedenkestäviksi, niin aina hikoilu ja uiminen heikentävät suojaa.

Hintaa Garnier Ambre Solaire Dry Mist -aurinkosuojilla on seuraavasti:

Garnier Ambre Solaire Dry Mist SPF10 10,90 € / 200 ml
Garnier Ambre Solaire Dry Mist SPF20 12,20 € / 200 ml
Garnier Ambre Solaire Dry Mist SPF30 13,50 € / 200 ml

Jälleenmyyjinä hyvin monet päivittäistavarakaupat ja tavaratalot.

Haluatte varmasti kuulla myös mitä ihottumalleni kuuluu? Ihottuma on kadonnut, kun olen käyttänyt suojaa aina ulos mennessä. Vaikka kyseessä olisi ollut vain pieni hetki, niin nyt on ollut suojat käsivarsissa ja dekolteella. (muualla suojaa vaatteet ja kasvoilla on omat suojatuotteet) Tämä sama tulos olisi saatu ihan millä tahansa aurinkosuojalla, jossa olisi SPF 20-50, mutta suihkeen helppouden ja miellyttävyyden vuoksi olen ollut ahkerampi suojautuja.

Onko kukaan muu tuskaillut aurinkovoiteiden hankalan levittyvyyden kanssa? 

Tuote saatu blogin kautta.

X