Glitz & Glam

Ladylike -meikkitutorial osa 2

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Edellisessä Ladylike -meikkitutorialissa tehtiin meikkipohja ja kulmat. Postaus löytyy täältä. Tänään jatketaan meikki loppuun.

Tämä olisi meikin lopputulos. Minun versioni Ladylike -lookista.

Eli tähän jäimme edellisessä postauksessa. Meikkipohja ja kulmat ovat valmiit. Seuraavaksi jatketaan silmämeikkiin. (Voit vaihtoehtoisesti tehdä ensin silmämeikin ja sen jälkeen meikkipohjan ja muut vaiheet.)

Silmäluomille kannattaa käyttää silmämeikinpohjustajaa. Luomivärit ovat intensiivisemmät ja ne eivät karkaa luomivakoon… kunhan vain löytää sen itselleen sopivan pohjustajan. Toisille toimii kaikki ja toisille ei meinaa juuri mikään. Minulla käytössä uudistunut Clarins Instant Light Eye Perfecting Base.

Pieni tippa nimettömälle ja levitys luomelle. Levittämisen jälkeen kannattaa tasoitella taputtelemalla silmäluomea. Pohjustajaa ei kannata käyttää paksusti, sillä silloin luomivärit (ja myös se pohjustaja) karkaavat jossain vaiheessa luomivakoon. Taputtelua kannattaa jatkaa niin kauan, kunnes silmämeikinpohjustaja on kuivahtanut luomelle.

Aloita highlightista, eli korostuksista. Käytän tässä meikissä Clarins Eye Quartet Mineral Palettea, sävyssä 13 Skin Tones. Valitsen paletin vaaleimman sävyn.

Lisää vaaleaa silmän sisänurkkaan tuomaan ”valoa” ja kirkkautta meikkiin ja katseeseen.

Korosta kulmaluuta vaalealla, mutta älä tuo vaaleaa sävyä liian alas.

Seuraavaksi paletin toiseksi vaalea sävy.

Jotta smoky-meikin teko olisi mahdollisimman helppoa, kannattaa levittää pehmeällä, esim. häivytyssiveltimellä melko lähellä ihon sävyä olevaa luomiväriä liikkuvalle luomelle ja luomivakoon.

Myös luomivaon yläpuolelle kannattaa levittää vaaleaa sävyä, jotta meikin utuisuus on myöhemmin helpompaa toteuttaa.

Seuraavaksi valitaankin tummempi sävy.

Aloita ulkonurkasta. Muotoile ulkonurkka haluttuun muotoon. Teetkö sinne nosteen vai pidätkö pyöreämmästä muodosta?

Minä tykkään ”liftata” ulkonurkkaa.

Levitä tummempaa sävyä luomivaon yläpuolelle ja liikkuvalle luomelle, lähes sisänurkkaan asti.

Taputtele kevyesti, mutta melko paksusti luomiväriä myös alaluomelle. Aloita aina ulkonurkasta ja etene sisänurkkaa kohti.

Lopuksi vielä paletin tummin sävy.

Lähde taas ulkonurkasta ja etene siitä liikkuvalle luomelle ja luomivakoa pitkin sisänurkkaan kohti.

Levitä koko silmäluomen ripsirajalle tummaa sävyä.

Liiku ulkonurkasta sisänurkkaa kohti.

Lisää tummaa sävyä napakalla siveltimellä alaluomelle. Etene ripsirajalla ulkonurkasta sisänurkkaa kohti. Tee ensin hieman rajausmaista jälkeä suorilla vedoilla. Lopuksi voit tehdä siveltimellä taputtelemalla kerrostusta, jotta jäljestä tulee utuinen.

Häivyttele häivytyssiveltimellä, jos on vielä tarpeen. Tällä tavalla tehty utumeikki ei vaadi niin paljon häivyttelyä, jos sävyt sulautuvat helposti toisiinsa.

Rajaa silmä seuraavaksi. Minä käytän Clarins Crayon Khôl -kynää, sävyssä 08 Taupe. Teen hyvin paksun rajauksen, sillä kynän sävy on vain hieman tummempi, kuin käyttämäni luomiväri. Mustaa kynää käyttämällä ei kannata aivan paksua rajausta tehdä.

Teen rajauksen myös alaluomelle ripsityveen.

Jos rajaukseen halutaan vain hieman lisää intensiivisyyttä, niin mustaa kajalia voi lisätä hieman ripsityveen. Minulla käytössä Grimasin meikkikynä, sävyssä 101. Alaluomen sisärajauksen voi tehdä mustalla tai ruskealla. Minulla sisärajauksessa Clarinsin taupen sävyinen kynä.

Sitten vielä maskara. Tuuheuttava maskara antaa utuiseen silmämeikkiin enemmän särmää ja intensiivisyyttä, kuin pelkästään pidentävä. Itse käytän IsaDoran Big Bold -maskaraa.

Silmämeikki valmis!

Meikki on intensiivinen, mutta ei liian tumma. Smokeyn ei tarvitse olla musta, vaan sen voi toteuttaa kevyemmilläkin sävyillä.

Varjosta kasvoja. Ota siveltimeen tummaa puuteria, aurinkopuuteria tai varjostuspuuteria. Kopauta ylimääräinen puuteri pois siveltimessä. Kannattaa kerrostaa tummuutta varjostukseen, eli lähteä tekemään hentoisesti ja lisäillä tummuutta pikkuhiljaa. Tee varjo aivan poskiluun alapuolelle. Kokeile vaikka sormin ensin, missä sinun poskiluu sijaitsee. Aloita melko läheltä korvaa ja etene siitä kohti kasvojen keskiosaa. Minulla käytössä ihanan vaalea Lumenen Päivän Hehku -aurinkopuuteri.

 

Muotoile ja varjosta nenää sipaisemalla puuteria molemmin puolin nenänvartta. Älä varjosta nenän selkämystä.

Varjosta leukalinjaa ja häivytä mahdollista kaksoisleukaa sipaisemalla tummaa puuteria leuan alle.

Varjosta kevyesti hiusraja ja kasvojen reuna-alueet.

Varjostuksien jälkeen kevyet sipaisut korostuspuuteria. Minulla käytössä MACin Lightscapade. Korosta poskipäitäsi, eli poskiesi korkeinta kohtaa. Korosta myös nenän selkää, leukaa, ylähuulta amorinkaaren kohdalta ja otsan keskikohtaa.

Lopuksi poskipuna. Minulla Clarinsin Ladylike -kokoelman Blush Prodige -poskipuna, sävy 07 Tawny Pink. Ota siveltimeen poskipunaa, käytä sivellin kämmenen kautta, jossa puuterinen poskipuna tasoittuu siveltimeen. Kopauta ylimääräiset pois tarvittaessa.

Hymyile peilikuvallesi, jotta löydät oikean kohdan, johon sipaista poskipunaa.

Rajaa huulet. Minulla käytössä Grimasin rajauskynä, sävy 456. Aloita rajaus huulten keskiosasta ja rajaa suupieliä kohti.

Levitä huulipuna. Voit käyttää sivellintä tai levittää punan suoraan hylsystä. Yritän näihin tutorialeihin tuoda jotain erilaisia tekniikoita, joten tässä yksi tapa, jota tässä tutorialissa itse käytin. Levitä punaa suoraan hylsystä huulten keskiosalle. Työstä tämän jälkeen huulipunaa sormin, jotta saat sen levittymään tasaisesti. Tällä tavoin pigmenttinen ja hieman mattainen puna kestää huulilla pitkään, eikä lähde karkaamaan huulten reunojen ulkopuolelle. Minulla käytössä Clarins Rouge Eclat -huulipuna, sävy 20 Red Fuchsia. Red Fuchsia on siitä jännä sävy, että ohuella kerroksella se on hyvin fuksiainen, mutta paksummalla kerroksella tummanpunaisempi.

Valmis!

Käyn vielä läpi kaikki tässä meikissä käytetyt tuotteet.

Tutorialin ykkösosassa käytetyt tuotteet:

– Clarins Instant Smooth Perfecting Touch
– Clarins Instant Light Radiance Boosting Complexion Boosting, sävy 01 Rose (saatu työn kautta)
– Clarins True Radiance, sävy 105 Nude (saatu blogin kautta)
– Clarins Instant Concealer, sävy 02 (saatu työn kautta)
– Sensai Loose Powder, Translucent
Clarins Perfect Eyes & Brows -paletti (saatu blogin kautta)

Ja tässä tutorialin kakkososassa käytetty Clarins Instant Light Eye Perfecting Base -silmämeikinpohjustaja. (saatu blogin kautta)

Silmämeikissä käytetyt tuotteet:

– Clarins Eye Quartet Mineral Palette, sävy 13 Skin Tones (saatu blogin kautta)
– Clarins Crayon Khôl -kynää, sävy 08 Taupe (saatu työn kautta)
– Grimas rajauskynä, sävy 101
– IsaDora Big Bold -maskara

Kasvoille ja huulille käytetyt tuotteet:

– Lumene aurinkopuuteri, sävy Päivän hehku
– MAC Mineralize Skinfinish, sävy Lightscapade
– Clarins Blush Prodige -poskipuna, sävy 07 Tawny Pink (saatu blogin kautta)

– Grimas rajauskynä, sävy 456
– Clarins Rouge Eclat -huulipuna, sävy 20 Red Fuchsia (saatu blogin kautta)

Ladylike -kokoelman tuotteista tulee vielä tarkempaa analyysia, hintatietoa ja swatch-kuvia.

Sitten tähän loppuun kuvia valmiista meikistä, kun minä yritän poseerata ”viehkeän” ladylike -tyylisesti.

 

Smoky saa silmät säihkymään. Minulla näissä kuvissa silmät ovat aika erikoiset, koska studiovalot heijastuvat silmistäni. Hieno efekti kuitenkin. Lisäksi huomasin studiovalojen vaikuttavan kuvissa Clarinsin peiteväriin. Tämä ko. peiteväri tummille silmänalusille heijastaa valoa, joten näkyy näin kovissa valoissa hyvin vaaleana. Tuli minulle yllätyksenä näin tuubin loppumetreillä, sillä itse voide on melko tummaa ja siksi sitä ei voi häivyttää suuremmalle alueelle, kuten valokynä tai valovoide häivytellään. Luonnonvalossa kuvaamalla ei tietenkään ole tullut samaa efektiä. En ota tätä kuvauskeikoille, mutta arkikäytössä olen todella tykännyt.

Tykkään todella paljon Ladylike -kokoelman sävymaailmasta. Se on klassisen naisellinen, hienostunut ja ajaton. Sitä samaa hain tähän omaan Ladylike -meikkiini.

Toivottavasti piditte tutorialista. 🙂

X