Glitz & Glam

L'Occitane - sheavoita ihonhoitoon

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Näin talvella se rasvoittuvakin iho tarvitsee suojaa ja kosteutta. Sekaiho muuttuu entistä pintakuivemmaksi ja ehkä se rasvoittuminenkin hilliintyy tai jopa pahenee, jos iho ei saa riittävästi kosteutta ja sen rasvatasapaino on kärsinyt.

Esittelen tänään pari L’Occitanen tuotetta, joista toinen on uusi ja toinen uudistettu. Kyseessä on sheavoita sisältäviä tuotteita. L’Occitane ostaa käyttämänsä sheavoin Länsi-Afrikasta. Paikalliset naiset valmistavat sheavoin pähkinöistä ja he saavat siitä reilun kaupan hinnan.

Shea Cleansing Oil 

Puhdistusöljy kasvoille, joka sisältää 5% sheaöljyä.

Voin kertoa, että olen vihdoin kokenut valaistumista näiden öljyjen suhteen. Puhdistusöljyt eivät ole kuuluneet vakiotuotteisiini, mutta se oli ennen ja nyt on nyt. Nykyään en meinaa elää ilman puhdistusöljyjä ja erityisesti tämä L’Occitane teki minuun suuren vaikutuksen.

Shea Cleansing Oil soveltuu kaksoispuhdistukseen, mutta myös ihan yksivaiheiseen puhdistukseen. Itse koin parhaimmaksi tavaksi hieroa puhdistusöljyn kuiville kasvoille ja tämän jälkeen lisätä vettä käsille ja hieroa vielä lisää. Öljy muuttuu veden vaikutuksesta maitomaiseksi, eli emulsioksi. Tämän jälkeen huuhtelu vedellä. Puhdistusöljyllä lähtee kasvomeikit ja vedenkestävä silmämeikkikin. Jopa 38-maskarat saan tämän avulla irtoamaan helpommin, kuin pelkällä vedellä.

Puhdistusöljy liukenee veden kanssa, eli iholle ei jää rasvakerrosta, kuten esimerkiksi perinteisien kaksivaihepuhdistusöljyjen kanssa tai kookosöljyn kanssa erityisesti. Olen kuitenkin tykännyt varmuuden vuoksi huuhdella kasvoni hellävaraisella puhdistusvaahdolla ja vedellä, mutta tämä ei ole välttämätöntä L’Occitanen puhdistusöljyn kanssa. Kuivaihoisille puhdistukseen riittää mainiosti pelkkä L’Occitanen puhdistusöljy. Ei jää kuivaa ja kiristävää tunnetta kasvoille, vaan ihanan pehmeä ja puhdas iho.

Pääraaka-aineena puhdistusöljyssä näyttäisi olevan auringonkukkaöljy. Hyvin lyhyt ja paljon luonnonainesosia sisältävä puhdistusöljy.

Koostumukseltaan puhdistusöljy on kuten öljyt yleensä. Pumppupullo on kätevä annostelussa. Öljy tuntuu hyvin riittoisalta ja tehokkaalta puhdistajalta.

Loistava puhdistaja ja hyvä pakkaus tuotteella. Tästä tuli yksi suosikeistani juuri sen vuoksi, että kaksoispuhdistus ei ole välttämätöntä, pumppupullosta on helppoa annostella toiselle kädelle ja vain aloittaa meikin puhdistus. Parasta on kuitenkin se, että myös se vedenkestävän meikin puhdistus on nopeaa, jopa 38-maskaran puhdistus muuttuu ripsille hellävaraisemmaksi.

Hintaa L’Occitanen She Cleansing Oil -puhdistusöljyllä on 21,00 € / 200 ml. Linkki suoraan tuotteeseen tässä.

Shea Light Comforting Cream

Kevyt kasvovoide, joka sisältää 5% sheavoita. Normaalille, herkälle ja sekaiholle. Kuivalle ja erittäin kuivalle iholle löytyy Ultra Rich Comforting Cream, joka sisältää huikeat 25% sheavoita.

Olen kokeillut aikaisemmin L’Occitanen legendaarista käsivoidetta ja jalkavoidetta. Pidin molemmista juuri niiden runsaan ja tuhdin koostumuksensa vuoksi. Jännitin hieman, että kuinka tuhtia kasvovoide on? Kasvoille en välttämättä halua ihan niin tuhtia, ainakaan päivävoiteeksi.

Voiteen INCI-luettelo näyttää tältä:

AQUA/WATER** – DICAPRYLYL ETHER** – BUTYROSPERMUM PARKII (SHEA) BUTTER** – OCTYLDODECYL MYRISTATE – GLYCERIN** – POTASSIUM CETYL PHOSPHATE** – HELIANTHUS ANNUUS (SUNFLOWER) SEED OIL** -CETEARYL ALCOHOL** – SODIUM STEAROYL GLUTAMATE** – XANTHAN GUM** – HYDROGENATED PALM GLYCERIDES** – CORN STARCH MODIFIED** – CARBOMER – PHENOXYETHANOL – CHLORPHENESIN – TOCOPHEROL** – PARFUM/FRAGRANCE – BENZYL ALCOHOL – BENZYL BENZOATE – LINALOOL – CITRONELLOL – COUMARIN – HEXYL CINNAMAL – LIMONENE – GERANIOL

** Luonnonainesosia

Sheavoi löytyy listan alkupäästä, kuten myös kosteutta sitova glyseriini. Kasvovoiteessakin on käytetty auringonkukkaöljyä. Loppupäässä on pelkästään ne ei-niin-luonnolliset ainesosat, joiden määrä on pieni, koska ovat hajusteina voiteessa. Silikoneja voide ei sisällä ollenkaan.

Koostumukseltaan voide on mukavan kevyttä, olematta kuitenkaan liian lirua. Tuoksu on hieman voimakas, sellainen luksusvoiteelle tyypillinen tuoksu.

Voide levittyy helposti ja jättää kosteuttavan tunteen kasvoille. Kasvot eivät jää rasvaisen tuntuisiksi, joten voin hyvin käyttää päivävoiteena meikin alla. Ainostaan sellaisen heikon puolen huomasin, että jos voidetta hieroo kasvoille liian kauan, se alkaa murustumaan/rullaantumaan. Kuitenkaan meikkivoidetta levittäessä tätä rullaantumista en ole huomannut kertaakaan. Murustuminen/rullaantuminen tapahtuu ilmeisesti vain silloin, kun voide on juuri kuivahtamaisillaan kasvoille.

Olen kyllä tykännyt tästä L’Occitanen sheavoita sisältävästä kasvovoiteesta. Se on kuitenkin sopivan kevyttä, mutta tehokkaasti kosteuttava. Oikein hyvä normaalille ja sekaiholle. Kunhan vain muistaa, että liian pitkään voidetta ei kannata hieroa kasvoille, sillä jostain syystä ainakin minulla se alkoi murustumaan.

Hintaa Shea Light Comforting Cream -kasvovoiteella on 31,00 € / 50 ml. Linkki tuotteeseen löytyy tästä.

Shea -tuotteet olivat kyllä toimivia ja mieleisiä. Soveltuvat erinomaisesti minun sekaiholle, joka syksyllä ja talvella herkästi kärsii kuivuudesta. Pidän L’Occitanen ripauksesta ylellisyyttä ja tuotteiden yhdistelmästä käyttää luonnonainesosia ja synteettisiä raaka-aineita. Tuotteissa yhdistyy luonto, että teknologia. Lisäksi hinnat eivät ole aivan tähtitieteelliset.

Jos minulta ehdotonta suositusta kysytään, niin erityisesti suosittelen kokeilemaan Shea Cleansing Oil -puhdistusöljyä. Jos et ole koskaan kokeillut mitään L’Occitanelta, niin aloita Shea Butter Hand Cream -käsivoiteesta tai juuri kehumallani Shea Cleansing Oil -puhdistusöljyllä. Käsivoidetta löytyy kahta eri kokoa, 150 ml ja 30 ml. Olen tuon L’Occitanen Best Seller -voiteen esitellyt noin vuosi sitten. Postaukseni löytyy täältä.

L’Occitanen tuotteita myydään heidän omassa verkkokaupassa.
Lisäksi L’Occitanella on kaksi myymälää Helsingissä. Mannerheimintie 5 ja Pohjoisesplanadi 33.

Oletteko kokeilleet mitään L’Occitanen tuotteita? LivBoxistahan tuli joskus pieni tuubi tuota käsivoidetta, että ainakin se taitaa olla monille tuttu.

Saattaa olla, että tänään käväisen liikkeessä, jos ehdin. Vietän tänään kahdenkeskistä shoppailupäivää tyttäreni kanssa Helsingissä. Järjestän neidille pienen elämyksen, sillä hän pääsee matkustamaan elämänsä ensimmäistä kertaa junalla. Olemme Helsingissä heti aamusta ja käymme tietysti paikoissa, jonne pikkuneiti haluaa. Ainakin Lushille kylpypommeja shoppailemaan (kaivoi rahat niihin omasta säästöpossustaan), Glitteriin ja H&M:lle joululahjaksi saatuja lahjakortteja tuhlaamaan. Lupasin myös näyttää hänelle Helsingin Stockmannin kosmetiikkaosaston. Sanoin kyllä, että sieltä hän ei sitten osta mitään, piste! Tosin, ei neidillä ihan varallisuus riitäkään, jos kylpypommeja meinasi ostaa Lushilta. Voitteko kuvitella miten on eilen ollut muurahaisia pöksyissä eräällä tyttölapsella? Kuulemma ei malta odottaa ja jännittää niin paljon. Ihana! <3 Odotan itsekin innolla, sillä lähes 6-vuotias alkaa olla jo aika helppo ja hänen kanssaan tällainen on oikeasti jo todella piristävää. Myös meidän kahdenkeskeinen aika on tuiki tärkeää niin äidille, kuin tyttärelle.

Meillä on varmasti mukava ja huisi päivä Helsingissä! Jos päivämme kiinnostaa, niin varmaankin jaan kuvia blogini Instagramissa (@glitz8glam) ja sitä kautta myös blogini Facebook-sivuilla.

Mukavaa perjantaita ja viikonloppua kaikille!

L’Occitanen tuotteet saatuja.

X