Glitz & Glam

Sähköisten hiusten Batistet

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Tänään esittelyssä pari kuivatuotetta hiuksille.

batiste1

Batistelta tuli Suomeen jokunen aika sitten pari uutuutta. Hoitavampi kuivashampoo ja kuivahoitoaine hiuksille.

batiste2

Strength & Shine

Kuivashampoossa on käytetty L-arginiinia, joka on hiuksia ja ihoa hoitava aminohappo.

batiste5

Strength & Shine on erilainen, kuin muut kokeilemani Batisten kuivashampoot. Batisten kuivashampoot eivät ole kaikista voimakkaimmin jauhoisia/tärkkelyksisiä. Tämä vihreä uutuus ei ole sitäkään vähää. Kun Batisten XXL -kuivashampoo antaa runsaan tuuheuden ja kohotuksen, niin samalla se myös tekee erittäin mattaisen ja karhean tunteen hiuksiin. Hius ihan ritisee, kun esimerkiksi painat kädelläsi päätäsi vasten. Sen ihan kuulee. Strength & Shine ei tee mattaiseksi hiuksia, se ei karhenna voimakkaasti, oikeastaan hiuksissa säilyy luonnollinen liukkaus, mutta kyllä sinne tyveen jotain tukea tulee. Strength & Shine poistaa hiuksista rasvaisuuttakin tai puhtaisiin hiuksiin lisättynä pitää hiukset pidempään puhtaan tuntuisina.

Minulla on nyt ollut ongelmia hiusten sähköisyyden kanssa, jota ilmenee vain kuivashampoon lisäyksen jälkeen. Syy on hiusteni kokemat käsittelyt, jotka ovat kuivattaneet niitä. Juuri tällä hetkellä tilanne on jo parempi, sillä olen saanut palautettua kosteutta hiuksiini. Kuivat hiukset sähköistyvät kuivashampoosta. En voinut käyttää Batisten XXL -kuivashampoota. Muistin, että minulla on se Batisten uusi kuivashampoo. Huomasin, että Strength & Shine ei sähköistänyt hiuksiani. Siksi olen suosinut tällä hetkellä tätä, mutta olen jo pystynyt käyttämään myös XXL Volumeakin. Lisäksi huomasin, että Strength & Shine ei kuivata hiuspohjaani yhtä paljon, kuin muut kuivashampoot tekevät.

Strength & Shine -kuivashampoo on loistava niille, joilla hiukset sähköistyvät muilla kuivashampoilla. Tämä kuivashampoo sopii myös heille, jotka eivät halua mattaista ja karheaa tyveä, vaan mahdollisimman puhtaan ja luonnollisen tuntuisen. Massiivisesta volyymistä joutuu hieman tinkimään, sillä Strength & Shine ei ole kaikista eniten volyymia antava. Jos se volyymi on se mitä kuivashampooltasi haet, niin Strength & Shine ei ole paras vaihtoehto. Silloin Batistelta paremmat ovat XXL Volume tai ihan Original.

batiste3

Smoothing Conditioning Mist

Arganöljyä sisältävä kuivahoitoaine hiuksille.

batiste4

Esittelin joskus aikaisemmin KMS Californian kuivahoitoaineen. Silloin minulta kyseltiin kokemuksia myös tästä Batisten kuivahoitoaineesta. Tuolloin minulla ei vielä ollut ja odottelin, että saan PR-toimistolta heidän tarjoamaansa Batisten hoitoainetta testailuun.

Kuivahoitoaineen idea on, että sitä käytetään kuiviin hiuksiin, eikä sitä huuhdella pois. Tuote vastaa hyvin kevyttä kiiltosuihketta, enkä periaatteessa ole huomannut suurta eroa. Kuivahoitoaine ei anna kiiltoa yhtä voimakkaasti ja sitä saa annostella ehkä hieman runsaammin hiuksiin ennen, kun voi aikaansaada ”överit”, eli liika-annostelu. Kuivahoitoaineilla annetaan hiuksille lisäkosteutusta ja suojaa pesujen välillä, jos hiukset ovat kuivat ja hauraat. Sen lisäksi kuivahoitoaineilla poistetaan pörröisyyttä, vähennetään sähköisyyttä, silotetaan latvoja jne.

Kuivahoitoaine soveltuu pörröhiuksisille ja niille, jotka kaipaavat hiuksiinsa siloisamman pinnan pesujen välillä. Minulla on tällä hetkellä niin, että ensimmäisenä päivänä pesun jälkeen hiukseni ovat melko sileät kaikkien käytettyjen tuotteiden ansiosta, mutta seuraavan nukutun yön jälkeen latva alkaa pörrööntymään. Saatan ”siistiä” yleisilmettäni levittämällä hyvin kevyesti hiusöljyä ja/tai suihkia kuivahoitoainetta latvoille. Kuivahoitoaine ei korvaa pois pestäviä hoitoaineita, eikä hiuksiin jätettäviä. Minusta kuivahoitoaine soveltuu paremmin vain lisäksi arjen kiirettä helpottamaan.

batiste

 

Molemmissa tuotteissa on ihan kiva ja raikas tuoksu. Batisten kuivashampoissa on se mukavaa, että ne eivät tuoksu selkeästi kuivashampoolle. Yhtenä esimerkkinä Klippoteket, jonka hajun kyllä kaikki kuivashampoiden käyttäjät haistavat. Se vielä sekoitettuna likaisiin, rasvaisiin hiuksiin. Olo ei ole raikkaampi ja freesimpi, päinvastoin! Batisten kuivashampoilla saa heti freesimmän tunteen, sillä tuoksutkin ovat raikkaita ja puhtaita.

Batistea myydään nykyään aika kivasti Suomessa, mutta laajan tuotevalikoiman vuoksi jälleenmyyjiltä ei löydy aivan kaikkia vaihtoehtoja. Kuivahoitoaine löytyy ainakin Sokoksen verkkokaupasta. Kicks -myymälöissä on laaja valikoima Kicksin tuotteita, mutta juuri nämä Batisten tuotteet saatat bongata ruokakaupastakin.

Koska jälleenmyyjiä on paljon, on myös hintahaitaria. Tyypillinen Batisten tuotteiden hintahaitari on 5,90-8,90 €.

Joko olette kokeilleet näitä Batisten tuotteita? Sattuiko kukaan muu huomaamaan Strength & Shine -kuivashampoosta, että se ei sähköistä hiuksia?

Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille!

Tuotteet saatuja.

X