Glitz & Glam

Pikakampausvinkki bad hair day -päivälle

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Laitanpas pienen kampausvinkin pitkästä aikaan.

tukkatutoriaali

Tämä kampaus näkyikin jo viimeisimmässä meikkipostauksessani. Hyvin yksinkertainen, sillä jokainen osaa tehdä poninhännän ja letittää. Siihen ei suurempia ohjeita tarvita, mutta ajattelin ihan tällaisena kampausvinkkinä ja jakaa muutaman vinkin, että kuinka tällainen bad hair dayn pelastaja syntyy helpoiten ja kuinka letistä saadaan muhkeamman näköinen.

Olen suosinut viime aikoina hyvin paljon ko. kampausta, kun hiukseni ovat likaiset tai olen käynyt nukkumaan kosteissa hiuksissa. Aamulla peilistä tuijottaa enemmänkin sähköiskun saaneen näköinen Minna, kuin ”kultakutrinen” Minna. Jos ei ehdi tai jaksa pestä hiuksiaan, on ne aivan pakko laittaa jotenkin kiinni. Tämä on yksi suosikkini suttunutturan lisäksi. Suttunuttura alkoi kyllästyttää, joten aloin käyttämään hieman näyttävämpää hätäponnaria.

tukkatutoriaali1

Taakse vedetyt hiukset ja tiukka ponnari ei imartele minua. Minä tarvitsen tyveen kohotusta, vaikka vetäisin hiukset taakse napakalle ponnarille. Tyven kohotukseen ihan ykkönen on kuivashampoo. Samalla myös rasvainen ja likainen tyvi saa freesauksen kuivashampoosta. Suihkaus jakaus jakaukselta tyveen.

tukkatutoriaali2

Hyvä hieronta tyvessä, jotta kuivashampoo leviää ja samalla hiukset alkavat kohota tyvestä. Voit myös harjata hiuksesi, jolloin kuivashampoo leviää hiusten pituuksiinkin hieman ja näin saat liukkaille hiuksille hieman tekstuuria. Kampaukset pysyvät paremmin ja hiusten käsittely helpottuu.

tukkatutoriaali3

Kerää hiukset yhteen. Voit itse päättää mille korkeudelle ponnarin haluat. Se voi olla niskassa, hieman sivussa, takaraivolla tai päälaella.

tukkatutoriaali4

Voit käyttää tavallista hiuspompulaa, -lenkkiä tai puhelinjohtoponnaria. Tai voit käyttää tämän tyylistä kuin minä. Olen tämän hiuslenkki/-soljen ostanut joskus Glitteristä.

Kiristä poninhäntä napakaksi.

tukkatutoriaali5

Jos tuntuu siltä, että tuli tehtyä turhan napakakka ponnari ja kaikki tyvikohotus katosi, niin sormin varovasti vetämällä saa ponnarista löysättyä hiuksia. Näin saat palautettua runsaudentuntua hiuksiisi, eivätkä ne tunnu menevän päänmyötäisesti.

tukkatutoriaali6

Jaa ponnarissa olevat hiukset kolmeen yhtä paksuun osioon. Jos hiuksesi ovat suorat, liukkaat ja ohuet, voit tuupeerata osioita hieman, jotta saat niihin lisää tekstuuria, pitoa ja muhkeutta. Jos hiuksesi ovat pörröiset ja kiharat, saat hyvin helposti muhkean letin aikaiseksi.

tukkatutoriaali7

Lähde letittämään aivan perinteisesti kolmen osion lettiä. Eli vuorotellen uloin osio tulee keskelle, puolelta toiselle vuorotellen.

tukkatutoriaali8

Jotta lettiinkin saataisiin muhkeutta, vedä varovasti hiusosioiden ulkoreunasta, jotta saat levitettyä lettiä.

tukkatutoriaali9

Tee tätä ”levitystä” jokaiselle letin mutkan ulkoreunalle, molemmin puolin. Varo kuitenkin vetämästä liikaa, jotta letti ei lähde purkautumaan. Muista antaa ”löysiä” sillä kädellä, jolla pidät osioita yhdessä.

tukkatutoriaali10

Letitä hiuksesi latvaan asti ja solmi letti esim. pienellä hiuslenksulla tai silikonisella kampauslenksulla. Myös kaikki koristeelliset pompulat ovat veikeitä letin päässä käytettäväksi.

tukkatutoriaali11

Suihkauta letille hiuskiinnettä, jotta hiukset eivät karkaile letistä.

tukkatutoriaali14

Jos haluat, niin voit kietoa letin nutturallekin ja kiinnittää sen parilla pinnillä.

tukkatutoriaali12

Tai jättää vapaana roikkumaan.

tukkatutoriaali15

Tämä on nopea ja helppo toteuttaa vaikka aamukiireessä ja samalla saada vaihtelua ainaisen hätäponnarin tai suttunutturan lisäksi. Mitä pidemmät hiukset, sen näyttävämpi lettikampaus. Lyhyemmille hiuksille suosittelen ponnarin sijoittamista mahdollisimman alas, jotta letin pystyy tekemään.

Minkälaisia hätäratkaisuja olette tottuneet tekemään hiuksillenne, kun ne ovat… miten tämän nyt sanoisi? Hirveät? Hiukset ovat kuin rämehirviöllä ja aikaa niiden taltutukseen on viisi minuuttia. Se peilistä katsova rämehirviö on tuttu näky täällä suunnalla, joten onneksi pikakampaukset pelastavat.

Seuraa minua Facebookissa, Instagramissa, Bloglovin´ssa, Blogilistalla, sekä Youtubessa
X