Glitz & Glam

5 parasta vinkkiä kestävään meikkipohjaan

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Huh, kylläpä viikot kuluvat aina nopeasti – taas on sunnuntainen 5 parasta postaus. Tällä kertaa en listaa suoranaisesti tiettyjä tuotteita, vaan enemminkin tuoteryhmiä ja keinoja.

kestavameikkipohja

Aika moni kärsii erityisesti kesäisin meikkipohjan kesto-ongelmista. Usein syynä on rasvoittuvampi iho, mutta syy voi myös olla voimakas hikoilukin. Hiki on hieman ongelmallinen, jos iho on myös rasvoittuva. Tällöin ei tule kysymykseenkään vedenkestävät meikkipohjat. Ne ovat usein hyvin paksuja ja vahamaisia. Kesällä ei nyt muutenkaan kukaan halua kulkea Blascot kasvoilla, joten keskitymme tässä postauksessa enemmänkin siihen ihon rasvoittuvuuteen. Miten parantaa meikkipohjan kestoa kesällä, kun ongelma on ihon rasvoittuminen. Tietysti näistä voi löytyä vinkkejä ja apuja myös hikoilun aiheuttamiin ongelmiin meikkipohjassa. Kokeilemalla se selviää parhaiten. Rasvoittuva, öljyinen iho on siitä hankala, että se liuottaa meikkituotteita. Täysin öljyn/rasvan kestävää meikkiä ei ole olemassakaan, sillä kaikkihan tietävät, että vedenkestävät meikit poistetaan milläs muulla, kuin öljyllä. Jos meikkivoide kestäisi rasvaa, sen tulisi sitten olla spriiliukoista maalia kaiketi. Ei ehkä hirveen hyväksi iholle ja terveydelle. Kuitenkin joitakin pieniä keinoja on olemassa ja tässä postauksessa perehdytään niihin. Miten saada meikkipohja kestämään rasvoittuvalla iholla?

kasvovoiteet

Ihon kosteutus

Meikki rakennetaan aina puhtaalle iholle, ja aloitetaan kosteutuksesta. Ihon kosteutusta ei pidä unohtaa rasvoittuvallakaan iholla. Tuotteet kannattaa valita oman ihotyypin tai tarpeen mukaan. Jos iho on rasvoittuva, niin kiiltoa kontrolloivat, mattaavat, öljyttömät ja geelimäiset voiteet ovat parhaimpia. Seerumejakin voidaan käyttää, mutta silloin ehdottomasta vesimäisiä tai muuten erittäin kevyitä seerumeja. Seerumeistä löytyy myös mattaavia ja rasvoittumista hillitseviä. Tärkeintä on, että ihonhoitotuotteet ovat aina ajantasalla omiin tarpeisiin. Niillä voidaan mahdollisesti poistaa ongelmia, kun taas meikkituotteet ovat vain hetkellinen ilo, joka poistuu kasvojen puhdistuksen yhteydessä. Ne eivät paranna tilannetta, mutta auttavat kestämään sitä.

pohjustus

Meikin pohjustaminen

Ihon kosteutuksen jälkeen meikkipohja voidaan pohjustaa. Tähän löytyy jos jonkinlaista pohjustusvoidetta, jotka parantavat meikin kestoa. Olen vasta pari viikkoa sitten postannut pohjustusvoiteista, eli primereista, jotka ovat parhaimpia rasvoittuvalle iholle. Postaukseni löydät täältä. Primeria valitessa kannattaa suosia mattaavia, öljyttömiä ja kiiltoa kontrolloivia pohjustajia.

Primeria levitetään pieni määrä kasvoille. Erityisen kestävää meikkipohjaa tehdessä on tärkeää, että mikään kerros ei ole paksu ja kaikki työstetään iholle hyvin.

puuteri

Talkkipuuteri on myös tehokas yksinään tai primerin lisäksi meikin pohjustajaksi. Kyllä vain, jos et ollut aikaisemmin kuullut. Erittäin ohut kerros irtopuuteria kasvoille tai primerin päälle, ennen meikkivoidetta. Irtopuuterin tulee olla talkkipitoista, sillä talkki on tehokkaimpia itseensä rasvaa imeviä ainesosia. Katso siis, että käyttämässäsi irtopuuterissa on talkkia. Kaoliini on myös hyvä, koska sekin imee rasvaa itseensä.

GEtuto2

Puuterin voi levittää vipan avulla, mutta hyvin ohuelti, jotta saat meikkivoiteen levittymään tasaisesti iholle. Voit vipalla levittämisen/taputtamisen jälkeen käydä kasvosi läpi puuteri- tai kabuki-siveltimellä, jotta ylimääräiset puuterit irtoavat iholta. Ja sitten meikkivoide.

meikkipohja

Puuteriset meikkipohjat

Kesällä puuterinen tuote tuntuu olevan varmin ratkaisu rasvoittuvan ihon meikkipohjaksi. Ja sitä valikoimaa kyllä löytyy. On puhtaita mineraalipohjia, on mineraalipohjia, joissa muitakin jatkeaineita jne. Niitä löytyy irtopuuterisena, että kiinteään muotoon pressattuna, eli puristettuna. Toiset puuteriset meikkipohjat pysyvät puuterisina paremmin, kun toiset sulautuvat hyvin pian meikkivoidemaisiksi iholla.

Puuterisen meikkipohjan levittäisin mieluummin primerin pälle, ja jättäisin talkkipitoisen puuterin käytön vasta meikkipohjatuotteen päälle käytettäväksi. Esimerkiksi mineraalipohjankin päälle voi käyttää talkkipuuteria. Sain siitä aikoinaan apua meikkipohjani kestolle. Nykyään en kärsi niin rasvoittuvasta ihosta, että tarvitsisi puuterista meikkipohjaa erikseen puuteroida talkkipuuterilla.

meikkivoide

Jos kuitenkin haluat käyttää nestemäistä meikkipohjatuotetta, niin valitse meikkivoiteeksi mattainen. Nämä ovat usein niitä jämäkäksi kuivahtavia ja kestävät rasvoittuvalla iholla paremmin, kuin heleyttävät ja kosteuttavat meikkivoiteet.

kiinnityssuihke

Meikin kiinnityssuihke

Meikin viimeistelysuihkeista saattaa olla apua meikin kestoon. Sen sanon, että yksinään kiinnityssuihke ei tuo pelastusta. Eli jos meikkipohjan kestossa on ongelmia, niin pelkästään kiinnityssuihke ei tuo onnea. Kaikki lähtee sieltä pohjilta, eli tämä on sellainen vielä voidaan tehdä enemmän -tuote, mutta ei kaiken pelastus yksinään.

Tuosta Clarinsin Fix’ Make-Up -suihkeesta olen kertonut täällä ja NYX:n suihkeista kerron täällä.

Meikin kiinnityssuihke suihkautetaan kasvoille, kun meikki on täysin valmis. Usein 2-3 suihkausta noin 30 cm etäisyydeltä riittää. Kasvoja voidaan taputella kevyesti tämän jälkeen tai antaa suihkeen vain kuivua. Mitään hierovaa liikettä kasvoille ei tule tehdä.

Suihkeiden idea on tehdä kasvoille suojakalvo, joka hieman hylkii kosteutta ja kiinnittää meikkipohjan eri kerrokset toisiinsa ja saada siitä näin kestävämpi. Kiinnityssuihkeilla saadaan myös liiallinen puuterisuus poistettua. Meikin kiinnityssuihkeet voivat auttaa meikkipohjaa kestämään paremmin hikoilua, koska se sitoo meikkipohjaa ja pitää sen koossa paremmin.

kivipuuteri

Meikkipohjan ylläpito 

Lähes kaikilta löytyy kivipuuteri meikkipohjansa ylläpitoon. Itse suosittelen kivipuuterin sijaan ensisijaisesti puuteripaperia. Pahinta mitä voit tehdä meikkipohjallesi on se, kun kerrostat rasvan päälle paksulti kivipuuteria vipan avulla. Meikkipohja paksunee, koska puuteri jämähtää iholla olevaan rasvaan ja meikkipohja tummuu erityisesti niiltä alueilta, joissa rasvoittumista esiintyy eniten. Usein se on otsa, kulmakarvojen väli, nenä ja leuka.

Sen sijaan, että kiilteleville kasvoille lisätään puuteria, tulisi ainakin ensin poistaa iholta ylimääräinen rasva. Kasvo-/puuteripaperit imevät tehokkaasti iholta rasvaa. Paperia vain painellaan kasvoilla, ei hierota tai sivellä, vaan painellaan kevyesti.

puuteripaperi

Ylimääräinen rasva jää paperiin. Puuteripaperissa on mukana puuteri, joten ylimääräistä puuterointia ei tarvita, ellei meikkipohja näytä siltä, että se on kulunut. Tällöin meikki- tai kivipuuterilla voidaan paikkailla kuluneita kohtia.

Näitä vinkkejä voi käyttää kaikkia tai soveltaa omiin tarpeisiinsa. Kokeile ja yhdistele keinoja, jotta löydät itsellesi sen parhaimmat. Minulla on toiminut viime aikoina kaikista parhaiten tällainen kombo: Talika Photo-Hydro Serum, Lumenen Artic Aqua 3D Hydration Cream Gel, Pupa Milano BB Cream (primerina) ja IDUN Minerals -mineraalipuuteri. Puuteripapereilla joutuu rasvaisuutta poistamaan ehkä 12-16 tunnin jälkeen. Minua itseäni kun ei pieni kiilto haittaa, joten en taputtele puuteripapereilla välttämättä ollenkaan. Minulla ei enää kuitenkaan ole kaikista voimakkaimmin rasvoittuva iho. Onneksi! Mutta kyllä ihoni silti selkeästi on nyt rasvoittuvammaksi taas kesän myötä muuttunut.

Onko sinulla hyviä vinkkejä jaettavaksi? Olisi kiva jos kertoisit niitä kommenteissa millä keinoilla saat meikkipohjan kestämään paremmin kesällä.

 Seuraa minua Facebookissa, Instagramissa, Bloglovin´ssa, Blogilistalla, sekä Youtubessa
X