Glitz & Glam

5 parasta vinkkiä maskaratuhrujen estämiseksi

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Mitä häh? Kuinka usein tämä sunnuntai oikein on? Viikot vierivät hurjaa vauhtia. Eli taas on sunnuntaisen 5 parasta -postauksen aika.

dragonfly9

Tällä kertaa listaan vinkkejä. Miten tai millä saa estettyä maskaran tuhriintumisen päivän aikana. Siihen on keinoja, joilla poistaa tuo ongelma tai ainakin pidentää sitä aikaa ennen, kun maskara alkaa tuhriintumaan alaluomille tai ”merkkaamaan” yläluomea. Minun ongelma on alaluomella. Sinne tuppaa maskarat tuhriintumaan. Tykkään käyttää vesiliukoisia maskaroita ja muutama minun lempimaskarani on vähän sellaisia, että ne alkavat tuhriintumaan kesähelteillä ja pitkän päivän aikana.

maskarantuhriintuminen4

Maskaran valinta

maskarantuhriintuminen3

Vedenkestävä maskara voi olla monille ratkaisu tuhriintumiseen, mutta ei kaikille. Esimerkiksi minulla saattaa toiset vedenkestävät maskarat tuhria enemmän, kuin vesiliukoiset. Maskaran tuhriintuminen johtuu rasvasta ja vedenkestävä maskara liukenee rasvasta. Täten waterproof-maskara saattaa olla ratkaisu, mutta ei läheskään aina.

maskarantuhriintuminen2

Vedenkestävää parempana olen kokenut 38-maskarat. Ne eivät ihan helpolla liukene rasvasta ja kestävät vettäkin. Vaikka vesi olisikin sen yli 38-asteista, niin maskara ei lähde valumaan tai tuhriintumaan, vaan se vaatii kunnollista mekaanista irrottamista ripsiltä. Yleensä nyhtämällä. Öljyillä saa 38-maskarat hieman helpommin liukenemaan, mutta avuksi tarvitaan myös se vähintään 38-asteinen vesi.

naturalcode10

Jos koet, että yksikään vedenkestävä tai 38-maskara ei tee sinulle riittävän tuuheita ripsiä, niin voit kokeilla kerrostaa vedenkestävän tai 38-maskaran oman lempparimaskarasi päälle.

Maskaran valinta oli varmasti aika ilmeistä. Mitä muita keinoja olisi, joita kokeilla?

falselashsuperstar8

Maskaran pohjustajat

maskarantuhriintuminen1

Ainakin Sensain maskaran pohjustaja on sellainen, että minulla se antaa kestoa niille herkästi tuhriintuvillekin maskaroille. Samalla kun pohjustan avulla voi kasvattaa massaa ripsille, niin se vesiliukoinen maskara saa hieman paremman keston. Olen huomannut myös sen, että vesiliukoiset maskarat muuttuvat myös työläämmiksi poistaa, kun alla on maskaran pohjustaja.

Pohjustajia käytetään seuraavasti: levitä pohjustajaa haluttu kerrosmäärä. Yleensä 1-2 kerrosta riittää. Levitä heti perään tavallinen maskara tai anna pohjustajan hetki kuivua ennen maskaran levitystä.

Silmänympärysvoiteen valinta ja käyttö

Silmänympärysvoiteen valinnalla ja sen käytöllä on myös iso merkitys. Huomioi koostumukset. Mitä täyteläisempi silmänympärysvoide, sen rasvaisempaa se on ja sitä herkemmin maskara lähtee tuhriintumaan. Geelimäinen koostumus on tässä paras vaihtoehtoa, sillä se ei ole ollenkaan rasvainen. Jos silmänympärysihosi on kuiva, eikä geelimäinen tuote riitä kosteuttamaan, niin vältä levittämästä täyteläistä silmänympärysvoidetta liikkuvalle luomelle ja alaluomelle. Levitä voide vain silmänympärysiholle, mutta jätä silmäluomet ilman voidetta.

Minulla on herkästi kuivuvat silmäluomet, joten tämä keino ei ollenkaan toimi minulle. On pakko levittää täyteläiset voiteen lähes ripsille asti.

maskarantuhriintuminen

Alaluomen meikkaus

GEtuto7

Alaluomen meikkaaminen on hyvä keino. Ensin alaluomi (ripsityvestä) pohjustetaan silmämeikinpohjustajalla, taputellaan kuivaksi ja meikataan puuterisella luomivärillä. Mitä kuivempaa luomiväri on koostumukseltaan, sen paremmin se sitoo itseensä rasvaa, eikä päästä sitä ripsille leviämään.

Yksi vinkki tähän on myös se, että mitä tummempi luomiväri alaluomella, niin sitä huonommin mahdollinen tuhriintuminen näkyy. Eli jos kaikesta huolimatta maskara tuhriintuu, niin tummaksi meikattu alaluomi ei selkeästi paljasta maskaratuhruja.

tummatsilmänaluset7

Luomivärin voi myös korvata irtopuuterilla. Eli ensin silmämeikinpohjustaja ja päälle puuteri. Puuteri sitoo itseensä rasvaa.

Nämä vinkit pätevät kyllä myös yläluomelle. Silmämeikinpohjustaja ja kuiva puuterinen luomiväri tai ihan talkkia sisältävä puuteri yläluomelle, niin ei synny niin herkästi sitä ”merkkaamista”.

naturalcode9

Vahamaisilla, vedenkestävillä rajauskynillä voi myös meikata alaluomen ja tällä tavoin mahdollisesti välttyä tuhruilta.

talvinenmaisema1

Tekoripset ja ripsitupsut

Tai voihan sen maskaran jättää kokonaan pois ja korvata tekoripsillä, ripsitupsuilla, pidennyksillä tai kestomaskaroinnilla.

Ripsitupsujen liimailu joka aamu ennen töihin menoa on huono ja epäkäytännöllinen idea, mutta ihan ok ratkaisu, erikoistilanteissa jos mikään muu ei toimi ja haluaa varmistaa, että ylä- ja alaluomi pysyvät puhtaina maskarasta. Ripsipidennykset ovat ehkä se kaikista paras ratkaisu, jos arkea ajatellaan. Aina on tuuheat ja näyttävät ripset (jos vain huollattaa ne räpsyttimet riittävän usein), eikä maskaraa tarvita.

diorshowiconicovercurl4

Siinä olivat minun vinkkini maskaran tuhriintumisen estämiseksi. Ei mitään suuria ja huikeita keinoja, mutta pieniä kikkoja, joilla voi kokeilla löytää apuja. Unohdinko jonkun vielä tai enkö tiedä jotakin muuta kikkakolmosta? Jaa vinkkisi minulle ja muillekin kommenteissa.

Seuraa minua Facebookissa, Instagramissa, Bloglovin´ssa, Blogilistalla, sekä Youtubessa
X