Glitz & Glam

Blondien Four Reasonsit

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Kun minusta on tullut vaalea, niin tänne blogiinkin tupsahti myös vaaleahiuksisten tuotteet. Tänään tehdään katsaus kotimaisen Four Reasonsin valikoimaan.

fourreasons

Four Reasonsilta löytyy kaksi tuotelinjaa, joissa huomioidaan erityisesti vaaleahiuksisia. Blond on rankkoja vaalennuskäsittelyjä läpikäynneelle hiukselle ja Silver taas viileänvaalean ylläpitoon.

fourreasons1

Blond Shampoo 

Lukemieni tuotekuvausten ja lupausten perusteella totean Blond -sarjan tuotteet rakennepaikkaaviksi, eli niiden sisältämät keratiinit ja silikonit kiinnittyvät hiusten vaurioituneisiin osiin ja näin hiuksen pinnasta tulee ehjempi ja sileämpi. Shampoon sanotaan kirkastavan vaaleaa sävyä, joka taas viittaisi siihen, että shampoo on tavallaan ”syväpuhdistava” shampoo. Eli shampoo puhdistaa tehokkaammin hiuksiin kertynyttä likaa, muotoilutuotejäämiä ja ehkä mahdollisesti vedestä tulleita metalleja. Oikeastaan kaikki hopeashampoot ovatkin syväpuhdistavia, sillä vaalennettu hius on huokoinen ja niihin kertyy helpommin kaikenlaista. Vaaleassa hiuksessa myös näkyy nuo kertymät helpommin ja siksi syvempi puhdistus on aina paikallaan vaaleassa hiuksessa – muuten sävy muuttuu hyvin nopeasti sameaksi.

fourreasons3

Shampoo on koostumukseltaan hieman geelimäistä ja läpikuultavaa. Se vaahtoaa mielestäni hyvin, mutta kuten jokainen shampoo, niin joko normaalia runsaampi annostelu tai tuplavaahdotus, kun hiukset ovat erittäin likaiset ja kuivashampoolla kyllästetyt. Tuoksu on miellyttävän raikas, joka ei tunnu hiuksissa pitkään.

fourreasons2

Shampoo on kaikin puolin hinta-laatusuhteeltaan erinomainen. Ihan hyvin voisin tätä suositella muillekin, kuin vaaleille hiuksille. Vaikka kyseessä on rakennepaikkaava, niin tämä ei mielestäni jätä hiuksia koviksi. Toiset rakennepaikkaavat saattavat (hieman hiuslaadusta riippuen) tehdä hiuksista kovahkot. Four Reasons jättää pehmeät ja ilmavat hiukset. Tuote ei tee supersiloisaa ja selvitä hiuksia tehokkaasti, joten juuri sitä ominaisuutta kaipaaville suosittelen enemmän silottavia silikoneja sisältävää shampoota. Blond Shampoo ei tee hiuksiin raskauden tunnetta, jos hiukset kaipaavat kevyttä rakennepaikkaavuutta.

fourreasons5

Blond Conditioner

Blond -hoitoaine on tarkoitettu täydentämään vaalennuskäsittelyissä rasittuneiden hiusten hoitoa Blond Shampoon lisäksi.

fourreasons4

Koostumukseltaan hoitoaine on vaaleaa ja ohuehkon geelivoidemaista, joka levittyy hiuksiin hyvin. Tuoksu on samanlainen, sitruksisen raikas, kuin shampoossakin.

fourreasons6

Hoitoaine selvittää, mutta omat todella takkuuntuvat hiukset (minulla on keskivertoa helpommin takkuuntuvat hiukset) vaativat ehdottomasti pesun jälkeen jotain lisäselvitystä hiuksiin jätettävistä hoitoaineista. Hoitoaine jättää hiukset pehmeiksi, joten rakennepaikkaavuudestaan huolimatta hoitoaineessa ei ole hiuksia kovettavia ainesosia. Luonnehdin tämän juuri suomalaisen hiuslaadun huomioon ottamiseksi.

Blond -sarja on mielestäni hyvä raidoitetuille ja vaalennetuille hiuksille, jos ne eivät ole äärimmäisen pahasti kärsineet. Sarjan tuotteissa on selkeästi huomioitu vaalennettujen hiusten tarpeet. Ne tarvitsevat rakennepaikkaavuutta ja tehokkaampaa puhdistusta, jotta hiuksiin ei kertyisi kaikkea, joka saa vaalean näyttämään samealta.

fourreasons7

Silver Shampoo

Silver -sarja on tarkoitettu keltaisuuden ehkäisemiseen. Silver tuotteet sisältävät violetteja pigmenttejä, joiden tarkoitus on taittaa keltaisia sävyjä hiuksissa. Sarja on rakennepaikkaava, eli vaalennuskäsittelyissä vaurioituneita hiuksia huomioiva.

fourreasons12

Shampoo on väriltään siniviolettista. Shampoo näyttää hyvin tummalta, mutta ei ole niin pigmenttistä, että se värjäisi kädet pahasti. Eli tämä shampoo ei vaadi kumikäsineiden käyttöä hiusten pesussa. Tämä myös kertoo siitä, että suurempia taittoja tällä hopeashampoolla ei voida tehdä, mutta jonkin verran sen pigmenttisyys kyllä vaikuttaa. Tuoksu on aika kiva. Häivähdys vaniljaa ja kukkaismainen tuoksu.

fourreasons8

Moni Four Reasonsin tuote on kokenut uudistuksen. Niitä on hieman paranneltu ja moni shampoo vaahtoaa nyt paremmin, kuin aikaisemmin. Jo uudistuksen kokeneissa tuotteissa on NEW IMPROVED FORMULA -merkintä. Silver Shampoo vaahtoaa mukavasti ja pesee hiukset tehokkaasti. Huomaan tässäkin hopeashampoossa olevan hyvin miedon syväpuhdistavan shampoon ominaisuuksia. Hius ei jää nitisenvän ja narisevan puhtaaksi, mutta on selkeästi puhdistunut kaikesta muotoilutuotteesta, liasta ja hoitotuotteiden silikoneista.

Erityisesti puhtaanvaalealle tämä soveltuu ja hyödyt ovat selkeämmät, kuin sellaisella, jolla vaaleus ei ole niin puhdas. (Kuten esimerkiksi minulla) Omassa käytössäni koin Four Reasonsin Silver Shampoon hyväksi joka toiseen pesuun ja joka toisessa pesussa pigmenttisempi hopeashampoo, joka pystyy tekemään jopa taittoa. Liian pigmenttinen jokaisessa pesussa värjää jo siniseksi, joten miedompi Four Reasons on loistava välipäiville. Kaikki violetit pigmentit eivät peseydy, kuten tavallisella shampoolla kävisi, mutta pigmenttejä ei kerry hiuksiin liikaa, että väri muuttuisi sinerväksi. Aivan puhtaanvaalealle saattaa riittää Four Reasons jokaiseen pesuun, tämä riippuu niin hiusten pesussa käytetystä vedestä ja pesutahdistakin. Sellaisille, jotka haluavat ylläpitää hiuksensa puhtaanvaaleana ja kirkkaina, mutta eivät halua harmautta, sinervyyttä tai violettisuutta, tämä shampoo on hyvä.

fourreasons9

Silver Mist

Tämä Silver Mist onkin monille vaaleaveriköille tuttu tuote. Olette tätä minulle joskus kehuneetkin jonkun postauksen yhteydessä.

fourreasons11

Tuotteen idea on siinä, että se suihkutetaan pyyhekuiviin tai kuiviin hiuksiin, ei huuhdella pois. Näin violetit pigmentit jäävät tehokkaasti hiuksiin. Suihke on samalla rakennepaikkaava hoitosuihke, joka selvittää hiuksia ja antaa niille suojaa. Suihkeessa on samanlainen tuoksu, kuin saman sarjan shampoossakin.

fourreasons10

Tämä suihke on kyllä loistava lisä viileyden säilyttämiseksi, että sen saavuttamiseksi hiuksissa. Samalla kun violetit pigmentit taittavat lämpimiä sävyjä, se selvittää hiuksia ja hoitavat ainesosat jäävät hiuksiin. Suosittelen kosteisiin hiuksiin käyttöä, sillä kuivissa hiuksissa on vaikeampaa saada suihke niin tasaisesti hiuksiin – ei jää hiuksiin sitten mitään violetteja läiskiä tai alueita. Vaalennettu hius on huokoinen, joten kuivana hius saattaa imaista väripigmentit itseensä välittömästi, joten tuotetta ei saa leviämään hiuksiin tasaisesti. Siksi kosteisiin käytettynä on parempi vaihtoehto, mutta kokeilemalla selviää aina mikä on itselleen se optimaalisin käyttötapa. Koska tämä jätetään hiuksiin, niin vaikutus on voimakkaampi, kuin monien pois pestävien hopeatuotteiden. Ainut mitä jäin tuotteelta kaipaamaan, oli enemmän kosteuttavaa vaikutusta. Muuten tuote on loistava lisä viileyden säilyttämiseen.

Kaikki nämä Four Reasonsin vaaleiden hiusten Blond ja Silver -sarjan tuotteet maksavat noin 9,90 € (vähän jälleenmyyjästä riippuen). Peruskooltaan shampoot ja hoitoaineet ovat 300 ml ja Silver Mist -suihke on 250 ml. Four Reasons on siitä kiva, että se ei ole erityisen kallis, vaikka onkin salonkimerkki. Myös sen kotimaisuus on mielestäni plussaa, jonka mielestäni huomaa siinäkin, että tuotteet ovat tehty suomalaista hiuslaatua huomioivaksi. Four Reasonsin tuotteita myydään Sokos- ja Stokcmann-tavarataloissa ja verkkokaupoissa. Stockkalla näyttäisi olevan kantiskortilla tuntuvalla alennuksellakin, Lisäksi Four Reasons löytyy monista parturi-kampaamoistakin.

Oletteko käyttäneet Four Reasonsin vaaleiden hiusten tuotteita? Mitä olette pitäneet?

Tuotteet saatuja.

 Seuraa minua Facebookissa, Instagramissa, Bloglovin´ssa,  sekä Youtubessa
X