Glitz & Glam

5 parasta selektiivistä maskaraa

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Oikein mukavaa sunnuntaita! Mitäs tälle sunnuntaille keksittäisiin? Olisiko 5 parasta sele-maskaraa kiinnostava aihe?

maskarat1

Listasin 5 parasta selektiivistä maskaraa. Oikeastaan tämä oli aika helppo, vaikka monta hyvää jäi nyt listan ulkopuolelle. Tämähän on vain 5 parasta, joten kaikkia hyviä en listalle voi laittaa. Kuitenkin nämä viisi ovat olleet ne kaikista parhaiten mieleeni jääneet. Itse haluan maskaralta tuuheutta ja pituutta. Maskara ei saisi tuhriintua ensimmäisten tuntien aikana, ja sen tulisi kestää hieman vettäkin. En vaadi vedenkestävyyttä, mutta säänkestävyyttä vaadin. Maskaran tulee jäsennellä ripset kivasti. Muutenkin haluan näille onnettomille räpsyttimilleni mahdollisimman paljon näyttävyyttä. Minulla ei ole erikseen arki- ja juhlamaskaraa… tavallaan. Arkenakin saavat ripset olla niin näyttävät, kun niistä saa. Ymmärrän kuitenkin he, joilla on luonnostaan pitkät ja tuuheat ripset, niin haluavat käyttää erikseen juhlamaskaraa ja arkena sitten vähän hillitympää lopputulosta.

Kerron kaikista lyhyesti jotain. Linkkaan tarkempiin esittelyihini, jos sellaisen olen ko. maskarasta joskus kirjoittanut.

tallinnankosmetiikka12

Yves Saint Laurent Mascara Volume Effet Faux Cils Babydoll

Hinta: 38,50 € / 10 ml
Jälleenmyyjät: Emotionit ja Kicksit, Sokos– ja Stockmann-tavaratalot, sekä niiden verkkokaupat.

Tämä taitaa olla ensimmäinen kumiharjainen maskara, johon olen ihastunut. Sain testiini Baby Doll -maskaran silloin 2013, kun ne lanseerattiin. Nyt tänä kesänä ostin uuden, kun olin aivan unohtanut tämän hyvän maskaran olemassa olon. Maskaran hyvin lyhyet ja kovaa kumia olevat harjakset pääsevät hyvin ripsien väleihin. Ripsien nostatus on helppoa.

yslmeikki5

Tässä kuvassa eivät ripseni oikein ole ihmeelliset, vaikka oikeasti maskara tekee tosi kivat pörröripset. Olen postannut maskarasta aikaisemmin ja sen postauksen löydät täältä. Joistakin tuolloin sanotusta olen vaihtanut mieltä. En käsitä miten tämä maskara silloin aluksi tuhriintui, kun enää se ei sitä minulla tee. Toki 12 tunnin jälkeen toisiaan alkaa pientä tuhrua ilmestyä, mutta hyvin pientä. Pidän Baby Dollin helppoudesta saada näyttävät ripset.

diorshowiconicovercurl1

Dior Diorshow Iconic Overcurl

Hinta: n. 42-43 € / 10 ml
Jälleenmyyjät: Sokos- ja Stockmann-tavaratalot, Emotionit ja Kicksin myymälät.

diorshowiconicovercurl3

Overcurl on ensimmäinen Diorin maskara, jonka testasin. Olen paljon lukenut siitä, että Diorin maskarat eivät olisi kovin ihmeellisiä. Päätin kuitenkin kokeilla tämän Overcurlin, vaikka en yleensä suosi taivuttavia. Omat ripseni taipuvat luonnostaan ilman taivuttimia, joten taivuttavat maskarat saattavat kääntää niitä jo liikaa, eli yli… overcurl. No tämä ei sitä tehnyt. Harja on hyvä ja kaareva muoto tuntuu juuri sopivalta. Sillä saa hyvin maskaraa levittäessä taivuteltua ripsiä.

diorshowiconicovercurl7

Diorshow Iconic Overcurl tekee hyvin jäsennellyt ripset ja antaa hieman tuuheutta ja pituutta. Tämä maskara on todella hyvin kestävä ja älyttömän nopeaa käyttää. Tämänkin maskaran olen esitellyt aikaisemmin. Löydät postaukseni täältä.

Clinique High Lengths Mascara

Hinta: 29,00 € / 7 ml
Jälleenmyyjät: Sokos- ja Stockmann-tavaratalot, Sokoksen verkkokauppa, Emonion- ja Kicks-myymälät.

Nimesin Cliniquen High Lengths -maskaran köyhän naisen Sisleyksi. Tämä muistuttaa paljon Sisleyn So Intense -maskaraa. Harja on kaareva ja kampamainen. Maskara kammataan ripsille. Siksak-liike saa herkästi ripset liimaantumaan yhteen, joten kannattaa vain kampailla maskara ripsille.

Volyymiä Clinique ei anna voimakkaasti, mutta äärettömän siistiin riviin jäsennellyt ripset ja selkeästi pituutta. Kaarevan kampaharjan avulla sain ripset taipumaan melkein pystysuorana ylöspäin. Tämän köyhän naisen Sisleyn esittelin täällä aikoinani.

sisleysointense1

Sisley So Intense Mascara

Hinta: 50,00 € / 7,5 ml
Jälleenmyyjät: Stockmann-tavaratalot ja joistakin Sokoksen tavarataloista löytyy

sisleysointense

Tämä on nyt se Sisley So Intense, eli ökymaskara. Tuollainen 50 euroa maskarasta on mielestäni liikaa, että ostaisin jatkuvasti. Tämä minun Sisley on ostettu Pariisista ja siellä se maksoi 38 euroa. Ihan kipurajoillani oli. Luulin heittäneeni tämän pois, mutta löysinkin Sisleyni eräästä laatikosta joitakin kuukausia sitten. Eihän tämä enää käyttökuntoinen ole. Ehkä säästin Sisleyn hylsyn juuri jotain tällaista postausta varten.

Sisleyn So Intensessä on myös kampamainen harja. Maskaralla on aivan oma levitystekniikka. Ensin ripset painetaan harjaa vasten, tyyliin räpsäyttämällä ripset harjan piikkeihin aivan tyvestä. Tämä tehdään 1-3 kertaa. Sitten aloitetaan kampaaminen. Ei siksak-liikkeellä, vaan suoria vetoja tyvestä ripsien kärkiä kohti. Kuulostaa siltä, että ei tuu mittään. Eikö vain?

Kuitenkin tuo tekniikka on toimiva tällä maskaralla. So Intense on todellinen volyymimaskara. Minulla oli tämän kuvan aikaan ripsikato raskauden ja imetysajan vuoksi. Tämä huikea maskara sai minulle tällaiset ripset, vaikka luulin sen olevan mahdotonta sillä hetkellä. Miltähän So Intense mahtaisi näyttää minulla nyt? Ripset ovat palautuneet noista ajoista. So Intense jää hieman nahkean tuntuiseksi ripsille, eli se ei kuivu kovaksi, vaan jättää todella joustavat ripset. Tuohon aikaan minulla varisi maskarat, mutta tämä ei, koska ripset jäivät hieman kostean tuntuisiksi. Siksipä uskallan suositella tätä heille, joilla on ongelmia maskaran varisemisen kanssa. Nyt tuota varisemista ei enää esiinnyt juuri minkään maskaran kanssa. Kun ripset ovat kunnossa, niin maskaratkin kestävät paremmin.

Lancôme Grandiôse Mascara

Hinta: 33,00 € / 10 ml
Jälleenmyyjät: Sokos- ja Stockmann-tavaratalot, Sokoksen verkkokauppa, sekä Emotionin ja Kicksin myymälät.

Grandiôse on ehkä kauneimpia maskaroita, joita tiedän. Hylsy on taideteos ja on tämä maskaraharjakin jännä. Joutsenkaulainen harja on kätevä maskaran levityksessä. Havainnollistan sen erinomaisuutta täältä löytyvässä postauksessa.

Grandiôse tekee jäsennellyt ripset. Pituuttakin saan jonkun verran, mutta volyymi ei ole maksimaalinen. Silti pidin tästäkin todella paljon.

sensai

Näissä 5 parasta -postauksissa on toisinaan bonuksia. Tällä kertaa on aivan pakko nostaa bonuksena esiin tämä legendaarinen Sensai 38 -maskara, eli entinen Kanebo 38. Jos tämä ei kestä ripsillä, niin en tiedä mikä sitten kestäisi? ”Kolmekasimaskarat” kestävät vettä 38-asteeseen asti. Ne kestävät äärettömän hyvin rasvaa ja öljyjä, eivätkä ne lähde liukenemaan siitä yli 38-asteisesta vedestäkään, vaan maskara pitää ”nyhtää” irti ripsistä. Jatkuvassa käytössä ripsille hyvin rasittavaa ja siksi itse en käytä päivittäin. ”Kolmekasit” ovat lateksipohjaisia ja tuon huomaakin maskaraa poistaessa, että se ei ole vahaa. Miksi kolmekasi on parempi, kuin vedenkestävä? Siksi, että vedenkestävä liukenee rasvasta, joten ne saattavat tuhriintua, kun taas kolmekasit eivät kyllä ihan helpolla tuhriinnu. Minulla ei ole koskaan tuhriintunut. Tämä on maskara, johon luotan 100%. Näitä löytyy erilaisina, mutta mielestäni Volumising -maskara ei anna voimakasta tuuheutta, vaikka muuten onkin hyvä.

Hinna: 24,10-29,50 € (riippuen maskarasta)
Jälleenmyyjät: Sokos– ja Stockmann-tavaratalot, ja niiden verkkokaupat, ja Emotionin myymälät

maskarat

Tässä olivat tämän hetken 5 parasta sele-maskaraa, joita olen kokeillut. Mitä suosikkeja teillä on? Mitä minun kannattaisi joskus kokeilla? Olisi kiva kuulla ehdotuksia, sillä tämän hintaisissa maskaroissa ei haluaisi ostaa huteja.

Oikein mukavaa sunnuntaita kaikille!

 Seuraa minua Facebookissa, Instagramissa, Bloglovin´ssa, sekä Youtubessa

X