Glitz & Glam

5 parasta huulivoidetta

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Parhaimmat huulivoiteet olisi tämän viikkoisen 5 parasta -postauksen aiheena. Syksy on saapunut ja talvikin kolkuttelee aivan nurkan takana. Iho alkaa kuivumaan ja huulet rohtumaan. Flunssakausikin on pahimmillaan, joten tukkoisen nenän vuoksi huulet pääsevät entistä helpommin huonoon kuntoon. Mitä silloin käyttää, kun tuntuu ettei se tavallinen makuhuulirasva enää auta, vaan tarvitaan järeämpiä aseita rohtuneille huulille.

lips

Itse en ole huulirasva-addikti, mutta keväällä ja syksyllä huulet rohtuvat herkemmin. Sään muutokset ovat sellainen vaihe, jossa huomaan tuota rohtumista tapahtuvan. Rohtuneilla huulilla huulipunat eivät imartele, joten jos huulipunaa mielii käyttää, täytyy huulet olla kunnossa. Tässä tulee hyväksi havaitut huulivoiteet niille ajankohdille, kun mikään tavallinen puikkovoide ei enää auta.

huulivoide4

Carmex Classic

Carmex on valittu 17 kertaa US #1 Pharmacist most recommended brand -palkinnon saajaksi huulivoiteissa. Aika suosittu toisin sanoen. Onpa tämä kulttimainen huulivoite löytynyt jopa kolmesta LivBoxistakin – viimeksi bloggaajaboxista, jossa se oli Karkkipäivän Sannin suosikki.

Vaseliinipohjainen huulivoide. Se hyvin perinteinen ja klassinen huulivoide, jossa hieman jähmeän liukkaus tuntuu huulilla. Carmexin viilentävä tunne turuttaa kipeitä, kihelmöiviä huulia.

Hinta: 2,45 € / 7,5 g
Saatavuus: päivittäistavarakaupat

huulivoide3

Blistex Daily Lip Conditioner

Varmaan se toiseksi tunnetuin ja suosituin vaseliinipohjainen huulivoide. Carmex ja Blistex eivät oikeastaan eroa toisistaan. Kun toisille se Carmex on nostalginen ja tuoksu herättää muistoja, niin minulle se on tämä purkissa oleva Blistex. Tätä piti olla joka tytöllä silloin 90-luvun alkupuoliskolla. Huulivoiteen kihelmöivä tunne tuntuu hauskalta, mutta se myös turruttaa kipeitä huulia.

Olen kirjoittanut tästä Blistexin huulivoiteesta täältä löytyvässä postauksessa.

Hinta: 2,29 / 7 ml
Saatavuus: päivittäistavarakaupat

huulivoide2

Nivea Lip Butter

Aaah, nämä Nivean Lip Butterit hullasivat minut viime vuonna. Oikeastaan sillä ei ole väliä minkä tuoksuinen Lip Butter on, ne kaikki tuntuvat yhtä tehokkailta huulten kosteuttajilta ja huulia suojaavilta. Vahapohjainen ja mineraaliöljyillä suojaava huulivoide tuntuu huulilla mukavan pehmeältä ja täyteläiseltä. Lip Butter on rasvainen ja tuhti huulilla. Just sellainen, jota haluat laittaa kilon kerroksen, kun huulet huutavat kuivuuttaan.

Kirjoitin Nivea Lip Butter -huulivoiteista viime vuonna. Postaus löytyy täältä.

Hinta: 3,45 € / 16,7 g.
Saatavuus: päivittäistavarakaupat

huulivoide1

Bepanthen

Joka paikan ja tilanteen voide. Bepanthenia käytetään haavoille, nirhaumille, ruville, tatuoinneille, ihottumalle, kuivuuteen ja vaikka huulille. Oikeastaan Bepanthen on se, jota käytetään, kun mikää muu ei enää auta. Paksua, valkoista, tönkköä voidetta, joka ei maistu suussa hyvälle, eikä kyllä tunnu huulillakaan mitenkään erityisen ihanalle. Kuitenkin yksi parhaimpia apuja rohtuneille huulille. Siksi pidänkin Bepanthenia sellaisena vain äärimmäiseen hätään -huulivoiteena.

Hinta: 6,00-9,00 € / 30 ml
Saatavuus: apteekit

huulivoide

La Roche-Posay Cicaplast -huulivoide

Tämä onkin melko uusi tuttavuus. La Roche-Posayn Cicaplast -tuotelinja on ihoa rauhoittava, suojaava ja uudistava.

Minulla just oli todella rohtuneet huulet. Ihan hirveä kihelmöinti ja kuumotus. Mikään puikkovoide ei auttanut. Sitten muistin tämän La Roche-Posayn, jota keväälläkin käytin. Kaivelin huulivoiteen käyttööni. Välittömästi alkoi helpottaa. Käytin huulivoidetta pari päivää ja se kuumotus ja rohtuneisuus helpotti. Toki se riekaleinen iho jää vielä pariksi päiväks, ellei sitä yritä kuoria. Kuitenkin rohtuneisuus on poissa. Koostumus on ohuempi, kuin minkään muun tässä postauksessa esiintyvässä huulivoiteessa. Huulilla tuntuu, kuin mikä tahansa huulivoide.

INCI
CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, PPG-5 PENTAERYTHRITYL ETHER, PEG-5 PENTAERYTHRITYL ETHER, BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER / SHEA BUTTER, CERA ALBA / BEESWAX, PANTHENOL, HYDROGENATED VEGETABLE OIL, ETHYLHEXYL PALMITATE, SILICA SILYLATE, POLYBUTENE, GLYCINE SOJA / SOYBEAN STEROLS, AQUA / WATER, SODIUM SACCHARIN, MYRISTYL MALATE PHOSPHONIC ACID, PENTAERYTHRITYL TETRA-DI-T-BUTYL HYDROXYHYDROCINNAMATE.

Kuten INCI-luettelosta huomaa, niin hyviä ainesosia. Oma suosikkini näistä on viidestä on tämä. Suurena plussana tuubi. Ei tarvitse sormin kaivella tai levitellä huulille. Tuoksu on neutraali, mutta hieman makeahko. Suuhun tulee hyvin kevyesti makea maku.

Hinta: 6,00-9,00 € / 7,5 ml
Saatavuus: apteekit

huulivoide5

Missä jamassa teidän huulet ovat? Ovatko pysyneet kunnossa, vaikka sää ja kuiva huoneilma eivät anna armoa?

Bepanthen itse ostettu, muut saatuja.

Seuraa minua Facebookissa, Instagramissa, Bloglovin´ssa, sekä Youtubessa

X