Glitz & Glam

Kukkaismeikki Zuiin tuotteilla

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Päätin kokeilla Zuiin meikkejä, jotka sain Miten niin liikaa? -blogin Elisan järjestämien juhlien goodie bagista.

zuii11

Zuii on australialainen luonnonkosmetiikkamerkki, jolla on lukuisia sertifikaatteja. Zuii on erikoistunut värikosmetiikkaan ja hyödyntääkin tuotteissaan kukkien voimaa. Tuotteet ovat 100% luonnollisia ja 95% luomutuotantoa. Siinä lyhykäisyydessään taustatietoa Zuiista, jonka kauneustoimittajat valitsivat vuoden 2015 Kauneuspilkuksi.

Testasin Zuiin luomivärin, maskaran ja huulipunan. Tällaista niillä sain aikaan ja tätä mieltä niistä olin…

zuii4

Koska Zuiin tuotteissa käytetään erilaisten kukkien nuppuja ja terälehtiä, niin hain meikkiin kukkaismaista herkkyyttä ja keveyttä. Tähän teemaan en halunnut vahvaa ja dramaattista ilmettä, vaan jotain kepeämpää.

zuii3

Täyteläinen huulipuna sai olla suurimmassa roolissaan, jossa kevyt ja ilmava silmämeikki vain peesaili kokonaisuutta.

zuii1

Punaiset huulet ja merellisen vihreän ja siniharmaan yhdistelmä luomivärisävyssä antoivat hyvin raikkaan ilmeen.

zuii7

Zuiin luomiväreissä on käytetty ruusun, kamomillan ja jasmiinin kukkia. Koostumus on täysin talkiton. Solo-napit ovat pakattu mustiin rasioihin, kierrekannen alle.

zuii6

Sävy Mermaid on hyvin kaunis. Näissä kuvissani se näyttää vihreämmältä, kuin oikeasti onkaan. Sävy on siniharmaa, jossa vähän vihreyttäkin. Koska luomivärissä on myös kultainen hohde, se luo optisen harhan kuvissa, sillä kulta ja sinisyys saavat aikaan vihreyttä. Luonnossa sävy ei ole näin vihertävä.

Koostumus on hyvä. Luomiväri ei pöllyä tai ole jauhoinen. Se levittyy nätisti luomelle ja sen vuoksi uskallan suositella aikuisemmillekin käyttäjille. Lisäksi talkiton koostumus kaikkine ihoa hoitavien ainesosien lisäksi on onnen omiaan aikuisemmille silmäluomille. Ei ole turhaan talkkia, joka kuivattaa. Pigmenttisyyttäkin riittää, vaikka en sanoisi tätä testaamani sävyä huikeimmaksi mitä olen testannut. Kuitenkin kyllä siinä väriä riittää. Luomiväri häivyttyy myös helposti ja kauniisti, sitä on ilo työstää.

zuii10

Innolla testasin luonnonkosmetiikan maskaraa. Minulla ei ole mitään huippukokemuksia luonnonkosmetiikan maskaroista, yhtä lukuun ottamatta. Silti olen jotenkin kiinnostunut testaamaan näitä.

Zuiin maskarat ovat vegaanisia, tätä Volume -maskaraa lukuun ottamatta. Tässä Volume -maskarassa on käytetty mehiläisvahaa. Hylsy on mielettömän kaunis ja esteettinen.

zuii9

Harja on hyvin perinteinen. Huomioin heti, että maskara on hieman kuivahkoa koostumukseltaan, eikä sitä ole paljon maskaraharjassa.

zuii5

Valitettavaa, mutta minulla nämä eivät oikein meinaa toimia. Ripseni jäivät aika vaisuiksi, vaikka kyseessä on volyymimaskara. Olen yrittänyt kerrostaa ja kuvissa minulla onkin noin 5 kerrosta maskaraa. Hyvää on se, että tällä ei saa ”könttäripsiä”, mutta supertuuheita ja näyttäviä räpsyjä on valitettavasti turha odottaa. Ainakaan silloin, jos niitä ei luonnostaankaan ole, kuten minulla ei ole.

zuii8

Luonnonkosmetiikan huulipunat ovat ihania, mutta niissä on yksi harmillinen seikka. Ne eivät kestä huulilla yhtä hyvin, kuin tavalliset huulipunat. Tässä Zuii on kuitenkin onnistunut tekemään kestävän huulipunan, joka on luonnonkosmetiikkaa. Huulipunat sisältävät 95 %:sesti luomutuotettuja raaka-aineita. Niissä on käytetty jojobaa ja aurinkgonkukkaa, että aloe veraa.

zuiiii

Sugar Plum on syvä, violettinen punainen, jossa on paljon vivahteita fuksiaan. Niin minun sävyni kaikessa viileydessään, että syvässä sävyssään. Huulipuna on hyvin pigmenttinen ja kosteuttavan tuntuinen huulilla. Pidin todella paljon siitä, että koostumus ei ole vahamainen, mutta silti puna on todella hyvin kestävä ja sävy täyteläinen.

zuii12

Zuii oli mielenkiintoinen tuttavuus ja oikein laadukas sellainen – maskaraa lukuun ottamatta. Se kun ei oikein minulla toiminut toivomallani tavalla. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan Zuiin laadukkaita huulipunia ja luomivärejä. Huulipuna pääsi sellaiseksi tuotteeksi, jossa merkki mielestäni ylittää itsensä. Huulipunat, kun eivät ole olleet luonnonkosmetiikalla niitä kaikista kestävimpiä – Zuii on!

Ihan halvimpia Zuiin tuotteet eivät ole. Luomiväri nappi maksaa 24,80 € / 1,5 g, Volume -maskara 26,00 € / 7,5 g ja huulipunat 25,90 € / 4 g. Ihan keskihintainen luonnonkosmetiikkamerkki on kyseessä. Pakkaukset ovat selektiivisen ja semi-selektiivisen merkin tasoa. Tuotteissa tuoksuu luonnonkosmetiikka.

Zuiin jälleenmyyjät löydät täältä.

Oliko Zuii teille tuttu ennestään? Itse olen merkin tiennyt jo vuosia ja yksi Zuiin luomivärinappi minulla on ollut vuosia, mutta en ole sitä vielä tähänkään päivään mennessä testannut. Nyt intouduin kokeilemaan näitä.

Tuotteet saatuja.

 Seuraa minua Facebookissa, Instagramissa, Bloglovin´ssa, sekä Youtubessa

X