Glitz & Glam

Idioottivarma smoky (tutoriaali)

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Mukavaa maanantaita! Tällee viikon aluksi ajattelin postata meikkitutoriaalin, joka syntyi eräs päivä ihan extemporena.

smoky1

Ajattelin meinaan tehdä yhden idioottivarman smoky-meikin. Smokyn tekemiseen on varmasti tuhat ja yksi eri variaatiota. Olen itsekin tehnyt niitä lukuisia, mutta tämä on varmaan yksi niistä helpoimmista. Moni on varmasti kokeillut sitä, missä mustalla kajalilla pohjustetaan ensin luomi, mutta ennen sitä se tulee häivytellä. Smoky-meikkiin kuuluu vahvasti se häivyttelyn taito. Tässä smokyssa rakennetaan silmämeikki niin, että ei tarvitse olla kovin ihmeellinen häivyttelytaidoiltaan ja silti meikki on utuinen ja intensiivinen sieltä, missä se kuuluukin olla. Toki käyttämäni luomivärit ja kajal ovat laadultaan pehmeää ja hyvin häivyttyvää, joka myös helpottaa suuresti siinä, että jäljestä tulee utuinen.

smoky

Tällä kertaa tässä tutoriaalissa keskitytään lähinnä vain silmämeikkiin ja hypätään kuvissa muut vaiheet. Meikkipohjan olen tehnyt valmiiksi, mutta sen voi tehdä silmämeikin jälkeenkin. Smokya tehdessä aina vähän varisee, joten varmempaa on tehdä ensin silmämeikki ja sitten vasta meikkipohja.

smoky2

Kulmat ehostetaan. Kerron tällä kertaa yhden tavan kulmien ehostukseen.

Rajaa kulmakynällä ensin kulmien ulkoreunat, mutta älä tee sitä kulmien lähdöistä. Rajaa vain ylä- ja alareuna.

smoky3

Pehmennä jälkeä hieman kulmakynän toisessa päässä olevalla harjalla tai erillisellä kulmaharjalla.

smoky4

Värittele kevyesti kulmat. Käytä viistopäistäsivellintä ja puuterista kulmaväriä. Älä edelleenkään väritä kulmien lähtöä liian vahvasti, jotta vältät lakupötköefektin. Voit lopuksi tarvittaessa pehmennellä jälkeä kulmaharjalla.

smoky5

Pohjusta silmäluomet silmämeikinpohjustajalla. Voit puuteroida luomivaon yläpuolen tai levittää sille ihonväristä luomiväriä.

Korosta sisänurkka ja kulmaluu vaalealla sävyllä.

smoky6

Levitä liikkuvalle luomelle haluamasi luomivärisävy, joka on keskitumma. Käytä sivellintä, jolla saat luomivärin mahdollisimman intensiivisenä, eli älä käytä liian pehmeää ja harvaa sivellintä.

smoky7

Ota seuraavaksi häivytyssivellin ja ota siihen samaa luomivärisävyä ja levitä varovasti luomivaon yläpuolelle.

smoky8

Puhdista välissä häivytyssivellin esimerkiksi sivellinsuihkeella tai ota toinen häivytyssivellin käyttöösi. Ota siihen vaaleaa mattasävyä. Minulla käytössä ihonsävyistä. Käy siveltimellä läpi tumman luomivärin reuna.

smoky9

Ota kynäsiveltimeen (tai johonkin muuhun melko tarkkaa jälkeä tekevään siveltimeen) mustaa luomiväriä ja tee sillä rajaus yläluomelle ja vie mustaa sävyä ulkonurkkaan ja luomivaon ulkonurkkaan.

Häivyttele jälkeä hieman samalla siveltimellä tai ota avuksi häivytyssivellin. Kun käyttää kynäsivellintä, niin jäljestä tulee valmiiksi pehmeä, eikä erillistä häivyttelyä tarvita niin paljon.

smoky10

Tee alaluomelle samalla keskitummalla sävyllä paksu rajaus. Kun käytät pehmeää sivellintä, niin jäljestä tulee heti utuinen. Jos käytät napakkaa, litteää sivellintä, niin levitä luomiväri sivellin lappeellaan ja voit käyttää hieman taputtelevaa tekniikkaa.

smoky11

Tee vielä kynäsiveltimellä ja mustalla luomivärillä intensiivisyyttä ripsityveen. Jäljestä tulee jälleen heti utuinen, erillistä häivyttelyä ei tarvitse välttämättä tehdä.

smoky12

Rajaa ylä- ja alaluomi mustalla kajalilla. Jos käytät pehmeää, lähes puuterista kajalia, tulet saamaan jäljestä helpommin utuisen.

smoky13

Pehmennä rajausta lopuksi siveltimellä ylä- ja alaluomelta.

smoky14

Levitä maskara ja tee alaluomelle sisärajaus mustalla kajalilla.

smoky15

Valmis! Jos haluat, niin voit lisätä tekoripset.

smoky16

Varjosta ja korosta kasvot. Lisää poski- ja huulipuna.

smoky17

Mattaisempi smoky-look on valmis!

smoky18

Tämä meikki sopii hyvin myös aikuisemmille. Käyttämäni tuotteet ovat myös sellaisia aikuisemmalle iholle soveltuvia. Mattaisempi luomiväri ei ole tylsä, vaan se on arvokas. Käyttämäni luomivärit eivät ole täysmattaisia, vaan niissä on valoa heijastavia pigmenttejä ja mustassa on jopa tyylikkäästi hieman kimallusta, mutta efekti jää hyvin hentoiseksi.

smoky20

Meikissä käytetyt tuotteet ovat Clarinsin, Sensain maskaran pohjustajaa lukuun ottamatta.

Kasvot
Everlasting Foundation, sävy 105 Nude
Instant Concealer
Instant Light Brush-On Perfector, sävy 01 Pink Beige
Poudre Multi-Eclat Mineral Loose Powder, sävy 01 Transparent Light
Bronzing Duo Powder Compact, sävy 02 Medium
Radiance Boosting Complexion Base, sävy 01 Rose (korostuksissa)
Multi-Blush Cream Blush, sävy 04 Rosewood

Kulmat
Eyebrow Pencil, sävy 01 Dark Brown
Perfect Eyes & Brows Palette, tummin sävy

Silmät
Instant Light Eye Perfecting Base
5-Colour Pretty Day Eyeshadow Palette (kausituote), paletin vaalea nudesävy
Matte Eye Colour, sävy 08 Heather
Matte Eye Colour, sävy 07 Carbon
Crayon Khôl Eye Pencil, sävy 01 Carbon Black
Sensai Eyelash Base 38C
Be Long Mascara

Huulet
Lipliner Pencil, sävy 02 Nude Beige
Joli Rouge, sävy 752 Rosewood

smoky19

Itse olen utuisten meikkien ystävä. Entäpä te?

Mahtavaa alkanutta viikkoa kaikille! Muistakaa käydä osallistumassa Glitz & Glamin joulukalenterin arvontaan, sillä osallistumisaika päättyy huomenna.

Postauksessa käytetyt tuotteet saatuja.

Seuraa minua Facebookissa, Instagramissa, Bloglovin´ssa, sekä Youtubessa

X