Glitz & Glam

Pikameikkitutoriaali

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Minulta on toivottu arkisempia meikkitutoriaaleja. Jokaisella on oma näkemys arkisuuteen ja juhlavuuteen. Kuten aina sanon, toisen päivämeikki on toisen iltameikki, ja joku ei osaa kuvitella itsellensä edes juhlaan jonkun arkimeikkiä. Tänään yksi minun näkemykseni arkisesta pikameikistä ja tutoriaali siihen.

pikameikkitutoriaali15

Minun näkemykseni mukaan arkimeikki tulisi olla nopea. Aika harva jaksaa puunata itseään tuntitolkulla aamulla ennen kukonlaulua. Arkimeikki tulisi olla myös pikameikki. Kiireinen aikataulu tulee ottaa huomioon siinä minkälaisen ehostuksen tekee, millä sen tekee ja mitä tuotteita siihen käyttää. Jos meikkaukseen on aikaa 5-10 minuuttia, niin siinä ei ihan kaikkia mahdollisia juttuja ehdi tekemään. Pikameikissä tehdään vain ne olennaisimmat. Jokaisella ne ovat vähän erilaiset, sillä joku onnekas on saanut tuuheat ja tummat kulmat, toisella taas saattaa iho olla täydellinen ilman mitään meikkipohjaa. Vastaavasti jollakin saattaa olla todella paljon peiteltävää ihossa ja joku taas saattaa joutua ”tekemään” kulmakarvat itselleen. Mitä enemmän on näitä ongelmakseen koettuja kohtia, sitä enemmän pikameikissäkin on työnsarkaa ja sitä enemmän se vie aikaa.

pikameikkitutoriaali17

Yritin tässä arjen pikameikissä hakea nopeuden ja helppouden lisäksi käytännöllisyyttä ja sitä, että jokainen pystyy helposti soveltamaan sitä omaan pikameikkiinsä. Mitä vähemmän tuotteita, sen nopeampaa homma on. Vähemmillä työvälineillä pystyy myös säästämään aikaa. Otin tällaisia seikkoja huomioon tähän pikameikkiin. Tämä meikki on aika pitkälti käsityönä toteutettu, eli ei kiireessä kasoittain siveltimiä ja työjärjestyskin on huomioitu nopeuttavaksi.

Moni on kertonut minulle, että haluaisi arkenakin ehostaa itseään enemmän, mutta eivät jaksa ja ehdi aamuisin. Ripsiväri on oikeastaan kaikista suosituin meikkituote meille suomalaisille naisille. Jotta arjen pikameikkitutoriaalissa olisi järkeä, lisäsin meikkiin muitakin juttuja, kuin maskara ja meikkipohja. Pieniä juttuja, jotka eivät paljon lisää aikaa aamun ehostukseen, mutta niillä on iso vaikutus kuitenkin kokonaisuuteen. Meidän väsyneennäköisten naisten suurin tavoite taitaa olla se, että emme näyttäisi niin nuutuneilta ja väsyneiltä. Yksi meikkauksen vanhimpia ohjeita onkin, että korosta parhaita puoliasi, joten arkimeikissä onkin helppoa toteuttaa tuota ohjetta – korosta ja enemmän, varjosta vähemmän.

pikameikkitutoriaali

Aloitetaan ”peitetehtävistä”, jos niille on tarvetta. Hanki hyvä, hieman valoa heijastava peiteväri. Taputtele sormin peiteväriä tarvittaville alueille. Silmien alle hyvinkin pieni määrä peiteväriä tuo heti virkeyttä ilmeeseen. Nenänpielet ovat yksi hyvä paikka taputella peiteväriä, jos ne punoittavat herkästi. Finnit ja arvet ovat myös se, joita halutaan peitellä.

pikameikkitutoriaali1

Sipaise ja taputtele tämän jälkeen irtopuuteria, meikkipuuteria tai mineraalimeikkipohjaa kasvoillesi. Mineraalimeikki on peittävintä ja irtopuuteri vähiten peittävin. Valitse puuteri oman tarpeesi mukaan.

Jos et voi käyttää puuterisia tuotteita, niin levitä sävytetty päivävoide, BB-/CC-voide tai jokin muu nestemäinen meikkipohja kasvoillesi. Tällöin saattaa olla parempi tehdä ihovirheiden peittely tarvittaessa meikkipohjan päälle.

pikameikkitutoriaali2

Kulmakynä on kätevin ja nopein väline kulmien ehostukseen. Kynälläkään ei piirretä kulmia, vaan kulmia väritellään karvojen kasvusuunnan mukaisesti.

pikameikkitutoriaali3

Kulmakynien toisessa päässä on lähes aina harja tai sivellin, jolla pehmentää jälkeä. Kynä onkin siksi oiva ehostusväline kulmille, kun halutaan ehostaa kulmat nopeasti. Tekniikan opittua aikaa säästyy.

pikameikkitutoriaali4

pohjusta silmäluomet silmämeikinpohjustajalla tai voidemaisella luomivärillä, niin tai vaikka sävyllisellä silmämeikinpohjustajalla. Pikameikissä voidaan levittää pohjustaja tai voidemainen luomiväri vain liikkuvalle luomelle ja tasoitella tuote luomivaollekin. Tasoittele lopputulos sormin.

pikameikkitutoriaali5

Korostuspuuterit toimivat näppärästi myös silmäluomilla. Puuteri voi olla mattainen, hieman hohtava tai todella hohtava.

Taputtele korostuspuuteria sormin liikkuvalle luomelle, kulmaluulle ja silmän sisänurkkaan. Jos käytit voidemaista luomiväriä tai sävyllistä silmämeikinpohjustajaa, eikä silmäluomesi ole voimakkaasti rasvoittuvat, niin voit jättää korostuspuuterin laittamatta. Puuterinen tuote parantaa pohjustajan tai voidemaisen luomivärin pysyvyyttä.

pikameikkitutoriaali6

Jatka korostuspuuterin lisäämistä kasvoillekin. Korosta poskipäitä. Sipaise korostuspuuteria sormin C:n muotoisesti ohimolta poskipään korkeimpaan kohtaan.

pikameikkitutoriaali7

Amorinkaaren korostus tuo huulia esiin.

pikameikkitutoriaali8

Kun aikaa ei ole varjostuksilla kikkailuun, mutta halutaan paljon valoa ja raikkautta kasvoille, voidaan nenänselkää myös muotoilla korostuksen avulla ja saada sitä raikkautta ja kirkkautta. Täppää korostuspuuteria nenän kärkeen.

pikameikkitutoriaali9

Häivytä puuteri nenän kärjestä kulmakarvojen väliin. Muista pitää korostus ohuena, jotta nenälle syntyy sitä sirontava efekti. Jos korostuspuuteri pääsee leviämään nenän sivuille, syntyy nenänselkää leventävä efekti, sekä mahdollisesti hohtavilla tuotteilla lopputulos saattaa näyttää hikoilulta.

Näin helposti ja nopeasti kasvoille voidaan tuoda valoa ja tehdä pientä muotoilua.

pikameikkitutoriaali10

Levitä maskara. Jos pidät tuuheista ripsistä, niin kannattaa valita maskara, jota ei tarvitse kerrostaa montaa kerrosta. Aikaa säästyy tässäkin.

pikameikkitutoriaali12

Monesti aamusta silmät punoittavat, jos uni olisi vielä maistunut. Yksi kikka kirkastaa katsetta ja häivyttää punoitusta on tehdä alaluomen sisärajaus ihonvärisellä kynällä. Samalla turvoksissa olevat silmät ”avautuvat” ja näyttävät suuremmilta.

babylipsblush12

Sävy huulille ja poskille on yksi tehokkaimpia ilmeen freesaajia. Neutraalit roosat sävyt ovat ilmettä piristäviä ja raikastavia lähes kaikilla ihonsävyillä. Tärkeintä kuitenkin on valita sävy, joka sopii käyttäjälleen.

Nyt kun tehdään pikameikki, niin käytän tuotetta, jota voidaan käyttää poskille ja huulille, eli Baby Lips Balm & Blush. Levitä sävyllistä huulivoidetta huulille ja tee sillä viivat poskille.

pikameikkitutoriaali11

Häivyttele jälkeä sormin taputtelemalla.

Tähän voi käyttää vaikka tavallista huulipunaakin, jota on kautta aikojen naiset käyttäneet myös poskilla poskipunana. Tai ihan minkä tahansa merkin huuli-/poskipunaa. Tietenkin poskipuna voi olla perinteisesti puuterinen, mutta toin tällä kertaa tutoriaaliin muitakin tapoja.

pikameikkitutoriaali13

Jos voidemaiset poskipunat arveluttavat, niin ne voi puuteroida lopuksi. Huomasitteko muuten kuinka paljon voi sorminkin saada aikaan? Puuteria ei oikein voi sormin levitellä, eikä tietysti maskaraa, mutta oikeastaan kaiken muun tässä meikissä voi.

pikameikkitutoriaali14

”Suttunuttura” päälaelle on oiva pikakampaus pitkähiuksisille. Kuivashampoolla saa rasvoittuneet hiukset näyttämään jälleen puhtailta ja lisäksi pikaisen suttunutturan tekeminen helpottuu. Kampauksesta saa myös ryhdikkäämmän kuivashampoon avulla, jos hiuksesi ovat hennot.

pikameikki

Pikameikissä käytetyt tuotteet:

Mac Pro Longwear Concealer, NW20
Lumene Longwear Blur -meikkipuuteri, 01
Shiseido Natural Eyebrow Pencil -kulmakynä, GY901 Natural Black
Urban Decay Eyeshadow Primer Potion, Original
Everyday Minerals Hohdepuuteri, Hint
L’Oréal Paris False Lash Wings Sculpt -maskara
IsaDora Inerliner Kajal, 56 Blond
Maybelline Baby Lips Balm & Blush, Flirty Pink

Laskin, että kahdeksan tuotetta! Se on vähän se. Silti tuosta voisi vieläkin nipistää pari tai kolme tuotetta.

pikameikkitutoriaali16

Tämä on yksi tyypillisimpiä pikameikkejäni, joita käytän tällä hetkellä. Mitä vähemmän minulla on aikaa, sitä riisutumpi look. Ensimmäisenä poistuu korostukset ja kaikki silmäluomelle käytettävät. Meikkipohjasta, kulmista, poskipunasta ja huulituotteesta en luovu. Maskara on kyllä kanssa yksi tärkeimpiä, mutta ei niin tärkeä, kuin nuo muut.

Toivottavasti pikameikkitutoriaalista syntyi jotain kokeilemisen arvoista tai muuta hyödyllistä. Jos supernopeat ja helpot arkimeikit kiinnostavat, niin voisin tehdä toisenkin version. Jospa siinä otettaisiin huomioon muita tarpeita.

Tänään on viimeiset hetket osallistua Glitz & Glamin synttäriviikon arvontoihin. Selaamalla postauksia taaksepäin, löydät kaikki seitsemän synttäriviikon postausta ja arvontaa. Olethan jo osallistunut? Kerron sitten loppuviikosta voittajia.

Oikein mukavaa torstaita ja onnea kaikille arvontoihin! Ehkäpä se torstai on toivoa täynnä. 😉

 Seuraa minua Facebookissa, Instagramissa, Bloglovin´ssa, sekä Youtubessa

X