Glitz & Glam

5 parasta 38-maskaraa – sateen, hien ja itkun kestävät maskarat

Teksti: Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä
IDUN, Maybelline ja Clinique saatuja

Tällä viikolla on hieman ripsiin painottuvia aiheita, mutta lumipyryissä ja vuorottain merikaupunkien vesisateissa kulkiessa on itselleni ainakin hyvin ajankohtaisia nämä vedenkestävät ripsituotteet.

Listaan tänään parhaimmat vettä, hikeä ja kyyneleitä kestävät maskarat, jotka kuitenkin saa poistettua pelkällä vedellä. Kyseessä ei siis ole perinteiset vedenkestävät maskarat, vaan lämpimällä vedellä poistettavat maskarat. Olen huomannut, että usein nämä lämpimällä vedellä poistettavat maskarat ovat rasvoittuvilla silmäluomilla kestävämpiä kuin monet perinteiset vedenkestävät eli waterproof-maskarat.

Lämpimällä vedellä poistettavat maskarat eivät koskaan valu mustana norona silmistä. Nämä maskarat irtoavat lämpimästä vedestä ja hieromalla lähtevät murusina irti ripsistä. Siksi näitä maskaroita käyttäessä ei kannata ripsien kastuessa hieroa silmiä tai silmänurkkia. Silloin maskara saattaa irrota ripsistä pieninä murusina.

Parasta näissä maskaroissa on niiden helppo puhdistaminen. Ne lähtevät puhdistusöljyllä tai miedolla puhdistusgeelilläkin, jopa lämpimällä vedellä (väh. 38-asteisella), mutta silloin saa paljon kauemmin tehdä puhdistustyötä. Nämä maskarat eivät jätä pandakarhun silmiä, eli ne eivät jää mustana tuhruna silmien ympärille. Mutta huolimattomasti puhdistaessa saattaa jäädä paikka paikoin ripsiin kiinni.

Sensai Lash Volumiser Mascara 38°C

Sensai on varmasti tunnetuin tässä kategoriassa. Kuitenkin välillä hämmästyn, kun joku kertoo, ettei ole koskaan kuullutkaan niistä. Ei edes Kanebo ole tuttu nimi. Hämmentymiseni syy on lähinnä siinä, kun Kanebon aikaan ei Suomessa ollut hirvittäviä määriä meikkibrändejä ja Kanebo oli jo silloin legenda.

Sensain maskarat olivat ennen Kanebo -brändin alla, mutta Kanebo vaihtui Sensaiksi. Pari vuotta sitten Sensaille tuli uusi 38-maskara, Lash Volumiser. Tästä tuli välittömästi minun mielestäni Sensain paras maskara.

Sensai on kestävimpiä maskaroita valmistava, mutta sen ongelma on ollut heikko tuuheuttavuus ja pidentävyys. Aikaisemmin suosin Volumising -maskaraa, vaikka se ei oikeastaan tuuheutta antanut. Nyt tämä uusi Lash Volumiser antaa jo selkeästi paremmin tuuheutta ja pituutta ripsille.

Harjas on erilainen kuin Sensain aikaisempien maskaroiden. Tässä harjassa on ristikkäin olevia harjaksia, joilla saa kunnolla nostettua ja ”venytettyä” pituutta ripsille.

Sensai Lash Volumiser -maskara tekee ryhdikkäät ja erotellut ripset. Parhaiten volyymia antava Sensain maskaravaihtoehdoista. Ei kuitenkaan niin tuuheuttava kuin monien muiden merkkien volyymimaskarat. Siksi tykkään käyttää Sensain alla maskaranpohjustajaa, niin saan tuuheuttakin runsaammin. Kuvassa maskara ilman pohjustajaa.

Sensai Lash Volumiser Mascara on todella kestävä! Kuten sanoin, Sensain maskarat ovat kaikista kestävimpiä maskaroita, mutta samalla myös niiden poisto on työläämpää. Maskara puhdistuu täydellisesti pelkällä vedelläkin, kunhan veden lämpötila on vähintään 38-astetta. Lämpöisellä vedellä ensin pehmennetään maskara, jonka jälkeen se varovasti ”nyhdetään” ripsiltä tai hierotaan pois. Mutta puhdistusöljyllä Sensaikin irtoaa helpommin. Joten ei vaikutusta, jos käytät puhdistusöljyä. Sensai irtoaa murustuen, kun öljyn hieroo silmäripsiin.

Hinta: 35,00-37,90 € / 10 ml
Saatavuus: *Skincity, *Bangerhead, *Kicks ja Sokos- sekä Stockmann

IDUN Minerals Mascara Vatn Waterproof

Tästä on kyllä jo useampi vuosi, kun käytin IDUN Mineralsin 38-maskaraa. Tämä kuitenkin jäi mieleeni hyvänä maskarana, joka kestää hyvin, mutta on helppo poistaa vedellä. Tämäkin maskara on kuitumaskara, joka lähtee riittävän lämpöisellä vedellä. IDUN Mineralsin maskarassa on käytetty mineraalipigmenttejä.

Harja on kuminen, hyvin ”piikikäs”. Siksi se soveltuu äärimmäisen hyvin tuuheille ripsille, kun harjakset pääsevät kunnolla jokaiseen ripsiväliin ja siten kampaavat ripsistä hyvin jäsennellyt.

Tämän maskaran kanssa kannattaa käyttää siksak-tekniikkaa, eli harjata maskara siksak-liikkeellä. Siten ripsiin sai vähän tuuheuttakin. Muuten IDUN Mineralsin Vatn -maskara ei ole niinkään tuuheuttava. Lopputulos on melko luonnollinen, mutta ripset ovat hyvin jäsennellyt ja erotellut.

Hinta: 19,50-19,90 € /
Saatavuus: *Lyko ja *Bangerhead

*Koodilla glitz20 saat 20% alennusta Lykon verkkokaupasta 5.2.2020 asti.*

Shiseido Full Lash Volume Mascara

Vieläkö muistatte Shiseidon Full Lash Volume -maskaran? Tätä taisin käyttää tyyliin pari vuotta yhteen putkeen, välillä kokeilin muitakin. Nyt en ole reiluun vuoteen käyttänyt, vaan olen taas ollut vaihtelevampi maskaroiden kanssa.

Yksi syy on kanssa siinä, että olen reilun vuoden käyttänyt maskaranpohjustajia ripsivärin alla. Tämä Shiseidon loistava maskara ei vaan oikein toimi maskaranpohjustajan päälle. Se on parhaimmillaan suoraan ripsille levitettynä. Shiseidossa on hieman kuituja, joiden oletan olevan syynä, miksi se ei oikein näytä hyvältä, eikä ole helppo käyttää pohjustajan päälle.

Kaareva harja on hyvin tiheä. Harjakset nostavat ripset esiin ja maskara ympäröi jokaisen ripsen. Kaareva muotoilu on kätevä, sillä se jäljittelee silmän muotoa, joten ripsivärin harjaaminen ripsiin tuntuu helpolta. Aina saa hyvän kulman ulkonurkkienkin hankaliin paikkoihin.

Shiseido Full Lash Volume antaa tuuheutta, mutta myös nostetta! Tämä maskara on vaivaton puhdistaa, mutta se kestää hyvin kyyneliä ja kosteutta, jopa rasvoittuvaa ihoa. Päiväunetkaan eivät saa tätä maskaraa leviämään. Parasta on myös Shiseidon kerrostettavuus. Sitä voi kerrostaa runsaasti, silti ripset näyttävät siisteiltä. Maskaran ollessa jo ehtoopuolella, kerrostaessa joutuu olemaan vähän tarkempi.

Lue lisää maskarasta!

Hinta: 29,95 € / 8 ml
Saatavuus: *Lookfantastic

Maybelline Snapscara

Marketeista löytyy ihan älyttömän hyvä Maybellinen maskara, Snapscara. Maybellinella on todella hyviä maskaroita, jos edullisempia haluaa. Paras niistä on tämä ”snäppimaskara”, sillä se kestää hieman vettä, mutta on helposti poistettavissa, snap on, snap off!

Tuuhea, kaareva harja on ihan huippuhyvä! Alaosasta pidemmät harjakset ja päästä lyhyemmät harjakset. Todella helppo levittää maskara ripsille.

Snapscara tekee hyvin erotellut ja tuuheat ripset. Minulla vain sattui juuri tämän kuvan aikaan olemaan jokin harvennuskausi, kun ripset ovat vähän harvahkot. Snapscara toimii mahtavasti maskaranpohjustajien kanssa sekä yksinään. Kestää hyvin, eikä poistaminen ole sotkuista ja vaikeaa. Edullinen, mutta erinomainen maskara!

Lue lisää täältä!

Tämä muuten löytyy myös perinteisenä *vedenkestävänä versiona.

Hinta: 6,95-15,50 € / 9,5 ml
Saatavuus: *Lookfantastic, *Cocopanda, *Kicks sekä marketit ja tavaratalot

Katso kuvat, miten maskaraharja vaikuttaa lopputulokseen:

Vaikuttaako ripsivärin harja lopputulokseen?

Clinique Lash Power Mascara

Sitten lopuksi uusi ”lempilapseni”, Clinique Lash Power Mascara. Olen monilta kuullut kehuja ja ylistyksiä tätä Cliniquen maskaraa kohtaan. Vihdoin muistin itsekin tutustua siihen, enkä ollenkaan ihmettele kuulemiani kehuja.

Pieni ja siro harja on todella kätevä lyhyiden silmäripsien harjauksessa. Lyhyet harjakset eivät varastoi maskaramassaa runsaasti, joten ripsistä tulee hyvin jäsennellyt ja siistit. Tuuheutta saa enemmän siksak-tekniikalla, mutta se ei ole mielestäni ollenkaan tarpeen. Tasaisillakin vedoilla saa nätit silmäripset.

Clinique Lash Power Mascara toimii täydellisesti maskaranpohjustajankin päälle. Käyttämällä pohjustajaa, saa erityisen tuuheat ripset. Koska harja on pieni ja sen harjakset lyhyet, harjaa joutuu dippaamaan maskaran hylsyyn tavallista useammin. Pienen harjan ansiosta maskara on hyvin siisti harjata ripsille – ei synny suttuja.


Otin kuvan ilman maskaranpohjustajaakin, jotta näette mihin maskara pystyy ilman pohjustajaakin.

Löydät maskarasta lisäkuvia tästä linkistä löytyvästä postauksestani sekä Instagramistani (@glitz8glam) kohokohdista löydät videosarjan.

Hinta: 22,50-29,00 € / 6 ml
Saatavuus: *Lyko, *Kicks, *Lookfantastic ja Sokos ja Stockmann

*Koodilla glitz20 saat 20% alennusta Lykon verkkokaupasta 5.2.2020 asti.*

Tässä olivat parhaimmat vedenkestävät, mutta lämpimällä vedellä lähtevät maskarat. Jos sinulla on vinkata vastaavia, niin mielelläni niistä kuulisin kommenteissa. 😍

Oikein ihanaa sunnuntaita!

Lue myös:

Näin teet vesiliukoisesta maskarasta vedenkestävän – katso vesitestikuvat!

Parhaat tuuheuttavat ripsivärit

Parhaat maskaranpohjustajat

Onko maskaranpohjustaja hyödyke vai turhake?

Lue myös

X