Glitz & Glam

5 parasta AHA-happokuorintaa - ihoa kirkastava anti-age-tehoaine

AHA-hapot ovat mitä mahtavimpia tehoaineita kuolleen ihosolukon poistamiseen, ihon tekstuurin parantamiseen ja kauniin värin palauttamiseen. Suosittelen AHA-happoa jokaiselle ihoaan hoitavalle.

Teksti:
Minna / Glitz & Glam
AHA-hapot ovat mitä mahtavimpia tehoaineita kuolleen ihosolukon poistamiseen, ihon tekstuurin parantamiseen ja kauniin värin palauttamiseen. Suosittelen AHA-happoa jokaiselle ihoaan hoitavalle.
Postaus sisältää mainoslinkkejä The Ordinary ja BTB13 saatuja

Mitä AHA-hapot ovat ja miksi niitä käytetään?

AHA-happo eli Alpha Hydroxy Acid on yleisnimi tiettyille hapoille. Näihin happoihin lukeutuvat glykoli-, maito-, manteli-, omena-, sitruuna- ja viinihappo. Yleisimmät kuluttajakäyttöön tarkoitetut AHA-happotuotteet sisältävät glykoli-, maito- tai mantelihappoa.

Sana happo saa monet hätkähtämään. Useilla on mielikuvia, että AHA-hapot olisivat ihoa ohentavia tai suorastaan syövyttäviä. Näin ei kuitenkaan ole. Olen itse asiassa saanut asiantuntijoiden lausunnoista lukea, että AHA-happo auttaa ihoa rakentumaan vahvemmaksi.

AHA-hapot kuorivat vain kuollutta ihosolukkoa. Mitä vahvempi happo, sitä tehokkaampi se on kuorimaan ihoa. Esimerkkinä ”kuorintasukat” jaloille. Hapot voivat kuoria todella parkkiintuneen kuolleen ihosolukon ja paljastaa alta pehmeän ihon. Kuorintasukat ovat minun jalkojeni pelastus!

Lue myös: Kuorivat sukat – jalat pehmoisiksi sukat jalassa (kuvia kuoriutuvista jaloista)

Kasvoille käytettävät happokuorinnat ovat lempeämpiä, tai ainakin kotikäyttöön tarkoitetuissa tuotteissa. Ammattilaiset tekevät todella vahvoilla AHA-hapoilla kuorintoja, mutta kotikäyttöön niin tehokkaita ei voi myydä.

Koska AHA-hapot kuorivat kuollutta ihosolukkoa, ne kirkastavat sameaa ja harmahtavaa ihoa. Kuorivuudesta on hyötyä myös siinä, että ihonhoitotuotteiden aktiiviaineet pääsevät helpommin vaikuttamaan iholla. Lisäksi iho puhdistuu paremmin, kun sen pinnalle ei pääse kertymään kuollutta ihosolukkoa.

AHA-happoja voidaan suositella oikeastaan kaikille ihotyypeille. Hyvin mietoa happokuorintaa herkemmälle iholle ja vahvempia pitoisuuksia rasvoittuvalle iholle. Erityisen hyviä AHA-happokuorinnat ovat kuivalle ja ikääntyvälle iholle.

Hapot tasoittavat uurteista ihoa, koska kuiva ja paksun kuolleen ihosolukon pinnoittama iho näyttää uurteisemmalta ja kosteuttavat ainesosat eivät pääse ihon pintakerroksiin yhtä helposti kuin kuoritun ihon. AHA-hapot myös estävät tukkeutumien syntymistä, mutta jo syntyneet tukkeumat saa nopeiten poistettua BHA-happojen avulla.

Lue myös: Panosta tai pihistä: BHA-happoja muistapäiden ja muiden epäpuhtauksien poistoon

Pixi Glow Tonic

Pixi Glow Tonic on suorastaan kulttimaineinen kasvovesi. Joitakin vuosia sitten tunnetuksi ja maailmanlaajuisesti lukuisten vaikuttajien hypettämäksi noussut kasvovesi vakuutti minutkin 5-6 vuotta sitten. Tätä olen käyttänyt vuosien varrella useamman pullon.

Koska kasvoveden käyttö on niin vaivatonta, ei se vaadi suuria ponnisteluja ja orientoitumista. Siksi pidän kaikista eniten kuorivista kasvovesistä, mutta olen tähän postaukseen nostanut pari muutakin AHA-happotuotetta.

Pixi Glow Tonic sisältää 5 % glykolihappoa, joka kuuluu AHA-happoihin. Kasvovesi sisältää glykolihapon lisäksi ihoa kosteuttavia ainesosia, joten se kuorii ja kosteuttaa ihoa. Erityisesti kuivalle ja ikääntyneelle iholle tarkoitettu kasvovesi sopii loistavasti myös normaalille ja sekaiholle.

Iho pyyhitään Glow Tonic -kasvovedellä kostutetulla vanu- tai kestolapulla kasvojen pesun jälkeen. Ihosta tulee heti hieman pehmeämpi ja kosteutetumman tuntuinen. Pitkäaikaisessa käytössä huomaa ihon muutokset, kuten sen heleyden ja kirkkauden.

Toisille näin vahva glykolihappo sopii vain muutaman kerran viikossa käytettäväksi, toisille taas päivittäiseen käyttöön. Kokeilemalla selvität oman ihosi tarpeisiin soveltuvuuden.

Sain erääseen toiseen postaukseen kommentin, jossa henkilö kertoi, että hänen ihonsa lehahtaa punaiseksi, jos laittaa seerumin ja voiteen heti pyyhittyään kasvonsa Glow Tonicilla. Kokemuksistaan viisastuneena hän odottaa nykyään hetken ennen kun levittää muut ihonhoitotuotteet glykolihapon jälkeen.

Tällaistakin voi tosiaan esiintyä, vaikkei itselleni ole koskaan tapahtunut vastaavaa. Ihomme ovat erilaisia ja ne voivat reagoida eri tavoin erilaisten tuotteiden kanssa.

Hinta: 16,50-18,00 € / 100 ml ja 23,95-30,50 € / 250 ml
Saatavuus: *Lookfantastic, *Kicks, *Eleven, *Lyko, *Bangerhead

Mario Badescu Glycolic Acid Toner

Jos taas kaipaat tehokkaasti ihoa puhdistavaa glykolihappoa, niin suosittelen tätä Mario Badescun glykolihappokuorintaa.

Valmistaja kertoo, että Glycolic Acid Toner on ihoa uudistava hellävarainen kasvovesi, joka kirkastaa ja tasapainottaa ihoa puhdistuksen jälkeen. Kasvovettä suositellaan erityisesti kuivalle ja sekaiholle.

Itse olen vähän ihmetellyt tuota kuivalle iholle suosittelua, sillä näin sekaihoisena taas koen tämän juuri hyvänä omalle iholleni, ehkä jopa rasvoittuvallekin, joka haluaa AHA-happojen hyötyjä. Mutta ehkä joku kuivaihoinen minulle selventää paremmin, miksi Mario Badescun glykolihappo sopii kuivalle iholle.

Tämä kasvovesi jättää erittäin virkistävän tunteen ja kuorii sekä kirkastaa ihoa. Tuote puhdistaa selvästi paremmin likaa ja talia kasvoilta kuin muut koskaan aikaisemmin käyttämäni AHA-happokasvovedet. Vanulappuun jää selkeästi likaa, vaikka kuinka huolellisesti ihonsa olisi puhdistanut ennen glykolihapon käyttöä. Tuo lika ei siis ole meikkiä, vaan se on ihon talia.

Itse kyllä suosittelen tätä ensisijaisesti normaalille, rasvoittuvalle ja sekaiholle. Kuivalle iholle suosittelisin enemmin edellä esittelemääni Pixi Glow Tonicia tai seuraavaksi esittelyyn tulevaa The Ordinarya.

Hinta: 25,50-26,50 € / 236 ml
Saatavuus: *Kicks, *Eleven, *Lyko, *Nordicfeel

The Ordinary Glycolic Acid 7% Toning Solution

The Ordinaryn tuotteet ovat toimivia ja halpoja. Koska hinta on niin edullinen, on aikakausia, kun jokin tuote on loppu joka paikasta. Juuri tällä hetkellä tätä The Ordinaryn Glycolic Acid 7% -kasvovettä ei saa tutuista verkkokaupoista. Ehkä varastot taas pian täydentyvät.

The Ordinaryn AHA-happokasvoveden glykolihappopitoisuus on huikeat 7 %. Tämä ei automaattisesti tarkoita parempaa, vaan lähinnä sitä, että tuote antaa tehokkaammin tuloksia, jos:

  • iholle kerrostuu voimakkaasti kuollutta ihosolukkoa
  • iholla on paksusti kuollutta ihosolukkoa
  • iho on paksumpi
  • iho kestää vahvempia happoja.

Jos voimakkuus arveluttaa, kannattaa kokeilla miedompia vaihtoehtoja aluksi ja sitten siirtyä vahvempiin pitoisuuksiin.

The Ordinaryn glykolihapon pH-arvo on ilmoitettu pakkauksen kyljessä. Se on 3,6, eli reilusti happaman puolella. Happotuotteethan ovat aina happaman puolella. Ihon luontainen pH-arvo on kanssa hieman happaman puolella. Puhdistamme ihomme yleensä vesijohtovedellä, joka on putkistojen kunnossa säilymisen vuoksi säädetty aavistuksen emäksisen puolelle.  Vesijohtovesi on pH-arvoltaan 8-8,5, joten hapan kasvovesi tasapainottaa ihon pH-arvon, vaikkakin useat muutkin ihonhoitotuotteet ovat happaman puolella, ja sitä kautta tasapainottavat ihon pH-arvon.

Vaikka The Ordinaryn glykolihappopitoisuus on korkeampi, se ei ole kuivattava tai happoihin tottuneella iholla ärsytystä aiheuttava. Yllättävän hellävarainen. Kasvovedessä kerrotaan olevan Tasmannia Lanceolata -kasvin johdannaista, joka auttaa vähentämään happojen aiheuttamaa ihoärsytystä.

Myös The Ordinary Glycolic Acid 7% auttaa ihoa pysymään kirkkaampana, pehmeämpänä ja kaikki ihanat hoitonesteet sekä seerumit imeytyvät ihoon mukavan vaivattomasti.

Hinta: 11,90 € / 240 ml
Saatavuus: *Eleven, *Cocopanda, *Kicks, *Nordicfeel, *Bangerhead

BTB13 Pro-Age AHA-Duo Scrub

Sitten loppuun kaksi AHA-happojen avulla ihoa kuorivaa naamiota. Kun kolme edellistä olivat kasvovesiä, joita ei huuhdella kasvoilta, niin nämä kaksi seuraavaa ovatkin kuorivia kasvonaamioita, jotka huuhdellaan pois kasvoilta.

Ihastuin valtavasti kotimaisen BTB13:n kaksivaikutteiseen AHA-happonaamioon. Tämä tuote kuorii kemiallisesti AHA-hapoilla ja mekaanisesti bambujauheella. Tuote on yhtä aikaa ihoa ravitseva ja kuoriva kasvonaamio.

Täyteläinen kasvonaamio levitetään kasvoille silmänympärysihoa välttäen ja annetaan vaikuttaa noin 3-5 minuuttia, mutta omalla ihollani voin tuotteen antaa olla 10 minuuttiakin. Kokeile pidempää vaikutusaikaa vain jos tiedät ja tunnet ihosi.

Vaikutusajalla kuorinnan AHA-hapot irrottavat lempeästi kuollutta ihosolukkoa. Tuotteen ihoa kosteuttavat ja ravitsevat ainesosat hoitavat ihoa samaan aikaan.

Vaikutusajan jälkeen kasvoja hierotaan kostutetuin sormin 1-2 minuuttia. Tällöin voit tuntea bambujauheen hellän mekaanisen kuorinnan, joka viimeistelee kasvojen kuorinnan poistamalla kuollutta ihosolukkoa tehden ihosta äärimmäisen pehmeän ja hoidetun tuntuisen. Mitä voimakkaammin sormillaan naamiota pyörittelee kasvoillaan, sen tehokkaampi mekaaninen kuorinta. Mekaanisen kuorinnan voi halutessaan jättää tekemättäkin ja hypätä vaikutusajan jälkeen suoraan huuhteluun.

Kuorinta on todella lempeä ja ihoa hoitava, mutta silti tehokas. Siksi se kuuluu suosikkeihini. Ainut vain, että tällaiset 1-2 kertaa viikossa käytettävät kasvonaamiot on aina haastavampi muistaa ottaa mukaan omiin ihonhoitorutiineihin kuin päivittäisessä käytössä olevat kasvovedet.

Hinta: 48,00 € / 100 ml
Saatavuus: kauneushoitoloissa ja ihonhoidon ammattilaisten ylläpitämissä verkkokaupoissa

Lue lisää: Kaksivaikutteinen kasvokuorinta erityisesti aikuiselle iholle

Dior Capture Totale DreamSkin 1-Minute Mask

Ja sitten todellinen pikakaunistaja, Diorin minuuttinaamio. Muistelisin, että joku teistä lukijoistani varoitteli minua, että tämä oltaisiin lopettamassa. Ilmeisesti näin ei kuitenkaan ollut, vaan tuotteen pakkaus on kokenut päivityksen.

En enää fanita niin ensisijaisesti luksusmerkkejä, koska olen havainnut saavani yhtä hyviä tai usein jopa parempia tuloksia edullisemmillakin merkeillä. Mutta tämä Diorin minuutissa ihoa kirkastava ja tasoittava kasvonaamio pysyy suosikeissani. Kallis kuin mikä, mutta älyttömän hyvä tuote kerran viikossa käytettäväksi tai aina ennen tärkeää tilaisuutta, kun haluaa olla viimeisen päälle ihon tasaisuutta myöten.

Minuuttinaamio hyödyntää niin AHA- kuin BHA-happoja. Siksi tästä tuotteesta hyötyy rasvoittuvakin iho, jolla on epäpuhtauksia. BHA-happo pystyy puhdistamaan talia ja liuottaa sitä ihohuokosista.

Vaaleanpunainen, geelimäinen kasvonaamio levitetään puhtaille, kuiville kasvoille silmänympärysihoa vältellen. Geelimäinen koostumus pyöritellään kasvoille niin että se muuttuu valkeaksi voiteeksi. Naamion annetaan vaikuttaa vain yhden minuutin ajan, jonka jälkeen se huuhdellaan pois kasvoilta lämpimän veden avulla.

Iho tuntuu ihanalta! Niin pehmeä ja sileä. Kun iholle kerrostaa kaikkia kosteuttavat hoitonesteet ja seerumit sekä lukitsee kosteuden vielä voiteen avulla, niin meikkivoide asettuu kuin unelma. Siksi tämä tuote on minulle sellainen ”salainen ase” ennen tärkeitä juhlia.

Minulle Diorin minuuttinaamio ei koskaan aiheuta lehahdusta, vaikka monet muut vastaavanlaiset happonaamiot ovat aiheuttaneetkin (Mossan ja Superfoodin esimerkiksi). Siksi uskallan tätä käyttää pari tuntia ennen tärkeää menoa. Mutta jos sinulla on vähänkin epäilyksiä, että ihosi saattaa lehahtaa, kannattaa kuorintaa käyttää edellisenä iltana. Sileys säilyy onneksi muutaman päivän ajan.

Hinta: 78,50-83,00 € / 75 ml
Saatavuus: *Kicks ja Sokos sekä Stockmann

Lue lisää: Dior 1-Minute Mask – minuutissa sileä iho

Tässä oli koottuna mahtavia AHA-happokuorintoja, joilla kasvojen iho säilyy kirkkaampana ja tasaisempana. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan, jos et ole vielä tutustunut AHA-happojen maailmaan.

Koska kevät on jo pitkällä ja kesä tulossa, niin muistutan vielä, että AHA-happotuotteita käytettäessä tulee erityisesti muistaa UV-suoja. Hapot saattavat herkistää ihon palamiselle, joten siitäkin syystä käytä suojakertoimellisia voiteita tai meikkejä päiväsaikana.

Mikä on sinun suosikki AHA-happo? Mihin luotat eniten?

 

Lue myös:

5 parasta happokuorintanaamiota – sileämpi ja kirkkaampi iho

Parhaimmat kasvovedet epäpuhtaalle iholle

5 parasta pikakaunistavaa kasvonaamiota

X