5 parasta...

5 parasta aurinkosuojaa päästä varpaisiin

16.7.2017 Teksti: Minna / Glitz & Glam

Postaus sisältää saatuja tuotteita.

Oikein ihanaa sunnuntaita! Tälle päivälle taidettiin luvata koko Suomeen aurinkoa ja lämpöä, joskaan ei ihan hellettä.

Vaikka aurinkoa tämä kesä tarjoilee hieman nihkeästi, niin aurinkosuojat ovat aina paikallaan paisteisena päivänä. Pilvisenä ja viileänä päivänä usein vaatteet verhoavat meitä ja antavat jo hyvän suojan sillä. Hattu ja aurinkolasit ovat myös hyviä aurinkosuojia sekä tietysti varjo. Ainakin se UV-säteily on niiden avulla vähäisempää, joskaan ei silloinkaan täydellistä. Minä ostin itselleni kesähatun, mutta enpä ole sitä päässyt vielä käyttämään. Lindexistä löytyi tuo hauska hattu ja hintaa oli muistaakseni 26,90 €.

Aurinkosuojatuotteet antavat suojaa, mutta nekään eivät ole 100% suoja haitallisia UVA- ja UVB-säteitä vastaan. Kuitenkin niistä itse saan välitöntä apua aurinkoallergiaan (estää/vähentää ihottuman syntyä) sekä suojaa auringossa palamiselta. Sen lisäksi ne antavat pitkällä tähtäimellä suojaa ihoa vanhentavalta vaikutukselta sekä siltä kaikista pelätyimmältä, eli ihosyövältä. Ainakin aurinkosuojien käyttö vähentää riskiä saada ihosyöpää.

Kokosin tämän sunnuntain 5 parasta aiheeksi parhaimmat aurinkosuojat. Nämä olen itselleni parhaimmiksi havainnut. Aurinkosuojat ovat eri vartalon alueille tarkoitettuja sekä muutenkin erilaisia. Tässä ovat 5 parasta aurinkosuojaa.

Ultrasun Body Family SPF 30

Tämä koko perheelle tarkoitettu aurinkosuoja ihastutti minua viime kesänä. Tunne ei ole laantunut, sillä pidän tästä edelleen! Ultrasun Family on helposti iholle levittyvä, kevyeltä tuntuva ja lähes hajuton. Ultrasun Family on hajusteeton suoja UVA- ja UVB-säteitä vastaan. Pidän tästä erityisen paljon siksi, että aurinkovoide levittyy nopeasti ja ei jätä rasvaisen tahmaista ihoa. Kädet eivät jää inhottavan tuntuisiksi voiteen levityksen jälkeen. Sen lisäksi Ultrasun Family antaa hyvän ja kestävän suojan. Toki tämänkin ohjeistuksissa sanotaan, että uinnin, voimakkaan hikoilun ja ihon pyyhkimisen jälkeen tulee lisätä aurinkosuojaa.

Syvällisemmän esittelyni tästä aurinkosuojasta löydät täältä.

Hinta: n. 31,00 € / 150 ml
Saatavuus: Apteekit, verkkoapteekit ja Sokos-tavaratalot sekä verkkokauppa (josta tilapäisesti loppunut)

Clinique Virtu-Oil Body Mist SPF 30

Tämä on Cliniquen uutuuksia, jota en ole vielä ehtinyt esittelemään. Aurinkosuojasuihke, joka on koostumukseltaan äärimmäisen ohut ja väritön. Virtu-Oil Body Mist on superihana! Kevyen suihkeen suojakerroin on 30. Tuotteesta löytyvät UVA- ja UVB-suojat.

Suihke on kuin kuivaöljyä. Se levittyy helposti ja kuivuu nopeasti. Onhan kuivaöljy tuttu terminä? Jos ei, niin lyhyesti selitän. Kuivaöljy ei ole samanlaista kuin perinteiset öljyt. Koostumus on kuivalta tuntuvaa, eikä iho jää voimakkaasti öljyiseksi. Aikoinaan kartoin kaikkea, joka kantoi nimeä öljy, koska mielikuvissani öljy ei vaan voinut tuntua iholla kivalta. No worries, kuivaöljy ei ole sama asia kuin perinteiset öljyt.

Clinique Virtu-Oil Body Mist -suihke tulee hienona sumuna pullosta. Tuote on kirkasta ja levittyy nopeasti (kuten kuivaöljyt aina). Iho ja kädet eivät jää ollenkaan inhottavalta tuntuviksi. Ainoastaan tuoksu on sellainen, josta annan pienen miinuksen. Cliniquen tuotteet ovat aina hajusteettomia, joten kyseessä on raaka-aineiden tuoksut, jotka ovat kovin yrttiset. Joku luonnonkosmetiikan tuote on joskus tuoksunut samalta. Sekä joku Kiehl’sin tuote, koska yhdistin tuoksun ko. merkkiin. Eli tuoksu on yrttinen.

Tämä jos mikä on kätevä mukana kulkemaan, sillä suihke on nopea levittää iholle, se on todella hyvin vedenkestävä ja kädet eivät jää niin inhottavan tuntuisiksi, vaikka käsin tuotetta iholle hieroisi. Tämä on minulle ensimmäinen kuivaöljyltä tuntuva aurinkosuoja, jota olen kokeillut. Olen suihkepullossa olevia käyttänyt ja tykännyt, mutta tässä on jotain todella kivaa.

Hinta: 34,00-34,90 € / 144 ml
Saatavuus: Sokos- ja Stockmann-tavaratalot sekä verkkokaupat

Origins A Perfect World Age-defense Eye Cream SPF 20

Silmänympärysvoiteissa on harmillisen harvoin aurinkosuojaa. Originsilla on todella hyvä aurinkosuojakertoimellinen silmänympärysvoide. Olen pitänyt tästä ihan mielettömästi tänä kesänä. Itse kun pidän tuhdimmista silmänympärysvoiteista, on tämä A Perfect World -tuotelinjan silmänympärysvoide minulle osuva. Kosteuttavuuden lisäksi se antaa kertoimen 20 auringon UVA- ja UVB-säteitä vastaan. Tässä tuotteessa aurinkosuojana toimivat vain mekaaniset suojat, eikä kemiallisia ole käytetty.

Kirjoitin vasta hiljattain tästä tuotteesta, joten jos kiinnostuit lisää, niin kurkkaa tänne.

Hinta: 41,00 € / 15 ml
Saatavuus: Stockmann-tavaratalot ja verkkokauppa sekä Kicks-liikkeet

Lierac Sunissime Energizing Protective Fluid SPF 30

Kasvojen suojaukseen haitallisilta säteiltä olen ihastunut tähän Lieracin voiteeseen. Minulla on usein ongelmana se, että kasvojen aurinkosuojalliset voiteet heikentävät meikin kestoa tai aurinkosuoja tuntuu liian raskaalta. Lieracin Sunissime -aurinkosuojavoide kasvoille on miellyttävä, sillä se ei ole niin rasvainen ja raskas. Sunissime on loistava myös meikin alle. Iholle hyvin levittyvä ja kivalta tuoksuva aurinkosuojavoide löytyy suojakertoimilla 30 ja 50. Minulle riittää tämä 30, koska en paahda itseäni auringossa.

Täältä löydät syvällisemmän esittelyni tästä aurinkosuojavoiteesta.

Hinta: n. 35-37 € / 40 ml
Saatavuus: apteekit ja verkkoapteekit, kuten YliopistonapteekkiYliopistonverkkoapteekkiApteekkishop

Pixi Sun Mist SPF 30

Moni varmasti tietääkin, että aurinkosuojan teho heikkenee päivän aikana ja aurinkosuojaa tulisi lisätä päivän aikana, jos oleskelee paljon auringossa. Miten lisätä aurinkosuojaa kasvoille, joilla on meikkiä? Siihenkin on nykyään ratkaisu. Aurinkosuojia kasvoille löytyy suihkeina, joita voidaan lisätä meikin päälle. En ole testannut kuin kahta tähän tuoteryhmään kuuluvaa aurinkosuojasuihketta – tämän Pixin ja Nannicin. En tiedä muita, mutta varmaankin niitä on. Ainakin uskon näiden meikin päällekin toimivien aurinkosuojasuihkeiden ilmestyvän muillekin valmistajille. Ideahan on järkevä.

Pixin aurinkosuojasuihkeen esittelin jo keväällä. Postaukseen pääset tästä.

Hinta: 27,70 € / 80 ml
Saatavuus: eleven.fi

Bonus

Laitan välillä bonuksen, eli yhden ylimääräisen suositukseni viiden parhaan lisäksi. Tällä kertaa haluan nostaa Eucerinin Sun Lotion Extra Light -aurinkovoiteen bonukseksi. Tätä käytin vuosia aurinkoallergiselle iholleni. Voiteen kellertävä väri on vähän hankala vaaleita vaatteita käyttäessä, sillä se sotkee ne, jos voide ei ole kunnolla kuivunut. Muuten erinomainen aurinkoallergiselle iholle aurinkosuojaksi jopa sen inhottavan ihottuman päälle.

Harmi vain, että Eucerinia ei enää myydä Suomessa. Olen niin harmissani! Jäin kaipaamaan tätä ja muutamaa atooppisen ihon tuotetta, jotka toimivat mahtavasti pojalleni. Ystävänikin sai Eucerinin voiteesta apua hankalaan atooppiseen ihottumaansa. Mutta jos ulkomailla kulkee, niin kannattaa haalia mukaansa. Siksi vinkkaan Eucerinin aurinkosuojavoiteesta. Verkkokauppoja kannattaa myös kierrellä. Ainakin Lookfantastic myy Eucerinia, mutta nyt näyttää tämä voide olevan loppunut sekä monta muutakin merkin tuotetta.

Tässä olivat 5 parasta aurinkosuojaa. Mitä suosikkeja teillä on? Millä tuotteilla suojaudutte haitallisilta säteiltä?

Postauksessa saatuja tuotteita.

Suosittelemme