Glitz & Glam

5 parasta aurinkosuojaa vartalolle

Teksti: Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä
Postauksen tuotteet saatuja

UV-indeksi on Suomessa tällä hetkellä 4-5 välillä, hipoo arvoa 6. Suojautumisen tarve alkaa, kun UV-indeksin arvo on 3, mutta ei siitä haittaa ole, jos suojautuu aikaisemmin. Jos haluat katsoa UV-indeksin ennusteen, niin sen löydät Ilmatieteenlaitoksen sivuilta.

Auringonpaistetta ja lämpöä on luvattu myös tulevalle viikolle. Sen lisäksi kesä on juuri alkanut, joten aurinkosuojatuotteet ovat erittäin ajankohtaisia. Siitä syystä tälle toukokuun viimeiselle päivälle halusin nostaa 5 parasta aurinkosuojaa vartalolle.

Jos muuten haluat lukea yleistietoa aurinkosuojista, niin tässä linkki pieneen tietopakettiin, jonka kirjoitin viime kesänä.

Tancream All-in-One Self Tan and Bronzer SPF50

Aurinkosuojakerroin: 50
Suojausmekanismi: kemiallinen
UV-filtterit: Butyl Methoxydibenzoylmethane, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate, Octocrylene

Tässä viime kesän suosikkiaurinkosuojani Kreetalla. Tancream All-in-One on lukuisia tunnustuksia ja palkintoja saanut premium-merkki. Nimensä mukaisesti se on kaikki yhdessä -tuote. Tuote sopii niin vartalolle kuin kasvoille. Käytin tätä viime kesänä myös kasvoillani.

Aurinkosuojavoiteen SPF on 50, mutta sen lisäksi voide antaa välittömästi iholle pronssisen hehkun sekä tuote on kevyesti myös itseruskettava. Ihan mahtava tuote, sillä korkea aurinkosuojakerroin, ihoa kosteuttava koostumus, välittömästi iholle kauniin sävyn antava sekä lisäksi päivettää käytön myötä ihoa pitkäaikaisemmin.

Laitan ennen etelänmatkoille menoa itseruskettavaa, koska olen aika valkoinen – varsinkin sääristä! ”Purkkirusketus” kuitenkin kuluu pois uima-altaassa ja meressä uidessa ja hikoillessa runsaasti. Toiset saavat aurinkolomilla muutamassa päivässä hyvän päivetyksen, joten purkkirusketuksen kuluttua pois, alla onkin nätti luonnollinen päivetys. Nooh, minä en satu kuulumaan tuohon porukkaan. Toki kasvot, dekoltee ja käsivarret vähän päivettyy, mutta sääret jäävät aina vitivalkoisiksi. Minä en vaan rusketu sääristä ja reisistä.

Joten tämä Tancreamin välittömästi sävyä antava ja itseruskettava aurinkosuojavoide on minulle loistava tuote aurinkolomillakin!

Voide on koostumukseltaan täyteläinen, mutta miellyttävä levittää iholle. Iho ei jää tahmaiseksi ja ällöttäväksi, vaan voide imeytyy hyvin. Vaaleimpia vaatteita en käyttäisi tämän tuotteen kanssa, sillä kyllähän tuollainen sävytetty voide värjää valkoiset ja vaaleat vaatteet. Niinhän se meikkivoidekin tekee.

Sävy on helppo, sillä iholle tulee aika hienovarainen pronssisuus. Ei liikaa, vaan hillitysti. Itseruskettavan ominaisuuksista sen verran, että tällä tuotteella ei saa övereitä. Rusketus on luonnollinen ja hillitty.

Ainut heikko ominaisuus tällä tuotteella on sen vedenkestävyys. Tämä aurinkosuoja ei ole mitenkään erityisen vedenkestävä, vaan lähtee helpommin iholta kuin monet vedenkestävät aurinkovoiteet.

Kolme hyvää samassa!

Hinta: 53,45 € / 100 ml
Saatavuus: saatavuus on vähän huono tällä hetkellä, sillä tuote on loppunut myös *Lookfantasticilta

Garnier Ambre Solaire UV Water Transparent Protecting Spray SPF 50

Aurinkosuojakerroin: 50
Suojausmekanismi: kemiallinen
UV-filtterit: Homosalate, Octocrylene, Ethylhexyl Triazone, Ethylhexyl Salicylate, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine

Jos rakastaa vaivatonta, hyvin kestävää ja iholla miellyttävältä tuntuvaa aurinkosuojaa sekä pitää siitä, että iholle jää kaunis pinta, niin tämä Garnier Ambre Solairen kosteuttava neste on kokeilemisen arvoinen!

Vesimäinen ja nopeasti imeytyvä UV Water -aurinkosuoja tulee ravistaa aina ennen käyttöä, sillä tuote on kaksifaasinen koostumukseltaan. Toinen nesteistä on öljyisempi ja toinen vesimäinen, mutta iholla koostumus ei ole rasvaiselta tuntuva, vaan ihanan keveä!

Tuotettaa suihkutetaan vartalolle ja levitetään käsin tasaisesti. Iholla tuntuu ihanan raikas tunne sekä se näyttää välittömästi kauniimmalta kevyen kiiltonsa vuoksi. UV Water ei kuitenkaan ole tahmainen tai rasvainen, joten siitä syystä nostan omiin suosikkeihini. Vaivattomuutensa vuoksi sitä myös käyttää hanakammin – ja se on tärkeää auringon UV-säteiltä suojautuessa päivittäin.

Vedenkestävyys on hyvä, mutta siitä huolimatta aurinkosuojaa tulee aina lisätä uimisen, hikoilun ja hankaamisen jälkeen.

Vaivaton ja miellyttävä iholla!

Hinta: 9,45-15,90 €
Saatavuus: marketit ja tavaratalot sekä monet verkkokaupat

Algamaris Spray Solaire SPF30

Aurinkosuojakerroin: 30
Suojausmekanismi: fysikaalinen
UV-filtterit: Titanium Dioxide ja Zinc Oxide

Algamaris Crème Solaire SPF50+

Aurinkosuojakerroin: 50+
Suojausmekanismi: fysikaalinen
UV-filtterit: Zinc Oxide ja Titanium Dioxide

Niputan nämä kaksi Algamariksen loistavaa fysikaalista luonnonkosmetiikan aurinkosuojaa yhteen, koska ne esiintyvät yhdessä kuvissani.

Vasemmalla oleva Spray Solaire on suihkepulloon pakattu, nestemäinen aurinkosuoja.

Oikealla oleva Crème Solaire on erityisesti lapsille ja herkkäihoisille suunnattu aurinkovoide.

Molemmat ovat luonnonkosmetiikkaa ja fysikaalisella suojalla varustettuja. Suihkeen suojakerroin on 30 ja pumppupullossa olevan on 50+.

Spray Solaire on ihanan keveä! Se kosteuttaa ihoa ja tuntuu miellyttävälle sekä tuoksuu raikkaasti kookosvedelle. Todella näppärä aurinkosuoja kulkemaan mukana kaupungillakin, sillä käsiin ei jää inhottavaa lähmäisyyttä, kun sitä levittää iholle. Vaikka kyseessä onkin täysin fysikaalinen suoja, se on vaivaton levittää, eikä se jää valkoiseksi pinnaksi iholle.

Helposti levittyvä fysikaalinen suoja!

Hinta: 26,90 € / 100 ml
Saatavuus: *House of Organic ja *Hyvinvoinnin

Crème Solaire on aika jankkia ja valkeaa. Se ei ole oma suosikkini itselleni, mutta näin äitinä haluan sen nostaa parhaimpien listalle, koska se on hyvä lapsille. Täysin fysikaalinen suojaltaan ja äärimmäisen hyvin uimista kestävä. Crème Solaire on vähän tuskainen levittää iholle ja se jättää vähän valkean pinnan, mutta etelässä täydellinen lapsille, jotka viettävät käytännössä koko päivän uima-altaassa. Lapset kyllä ruskettuivat hurjasti, mutta eivät palaneet. Olivathan he vähän hassun värisiä, kun olivat viileämmässä vedessä, sillä se saa valkeuden esiin. Lämmössä taas valkeus katoaa ja tasoittuu. Lisäksi tällaisen aurinkosuojan kanssa varmistuu lasten kohdalla aurinkosuojan tasaisuudesta, kun näet selkeästi.

Lapsiperheen pelastus aurinkomatkoilla!

Hinta: 29,90 € / 100 ml
Saatavuus: *House of Organic

Piz Buin Allergy Sun Sensitive Skin Lotion SPF50+

Aurinkosuojakerroin: 50+
Suojausmekanismi: kemiallinen
UV-filtterit: Ethylhexyl Salicylate, Octocrylene, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Methylene Bis-Benzotriazoyl Tetramethylbutylphenol (nano), Diethylamino Hydroxybenxoyl Hexyl Benzoate, Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine

Piz Buin taitaa olla yksi tunnetuimpia aurinkovoidemerkkejä maailmalla. Tosin, syykin sille on selvä. Piz Buin on jo yli 70 vuoden ajan valmistanut aurinkosuojia. Ainakin valmistajalla on pitkät perinteet.

Koska olen auringolle herkkä, eli minulla on ns. aurinkoallergia, niin olen totta kai kiinnostunut aurinkoallergisille suunnatuista suojista. Piz Buinin Allergy -aurinkovoide on kehitetty erityisesti aurinkoherkälle iholle. Sen kerrotaan vahvistavan ihon sietokykyä auringossa olemiselle sekä lievittävän ihon punoitusta ja kutinaa.

Minä tykkään tästä aurinkovoiteesta todella paljon! Sopii hyvin iholleni. Muistan, kuinka Turkissa sain tällä pidettyä ihottumani melko hyvin kurissa. Se antibioottikuuri silmäluomentulehdukseen valitettavasti sitten aiheutti auringossa ihoni räjähtämisen kaikista suojista huolimatta. Antibiootit aiheuttavat toisille herkistymistä auringolle, joka minulla on jo valmiiksi. Voitte vain kuvitella sen reaktion ihossani. 😭 Se oli kivuliasta. Suora auringonvalo oli viiltävää kipua välittömästi.

Mutta tosiaan ennen antibioottikuuria Piz Buin piti ihottuman kurissa todella hyvin. Suosittelen kokeilemaan, jos aurinkoallergia vaivaa ja tuotteen ainesosat sopivat itselleen. Minun pojalleni tämä aurinkosuoja aiheutti ihottumaa auringossa olemisen jälkeen. Ei pahaa reaktiota, mutta kuitenkin. Kaikki ei sovi kaikille.

Aurinkoallergiselle suojaksi!

Hinta: 18,95 € / 200 ml
Saatavuus: apteekit ja verkkokaupat, kuten *Lookfantastic

Vaikka aurinkolomat ovatkin mitä todennäköisimmin kuopattu juttu tältä kesältä, paistaa se aurinko Suomessakin siinä määrin, että auringon UV-säteiltä kannattaa suojautua. Hengailit sitten puistossa piknikillä, teet kotona puutarhatöitä tai luet kirjaa pihakeinussa, suojaa itsesi vaattein ja aurinkosuojatuotteella.

Oikein ihanaa toukokuun viimeistä päivää ja pian alkavaa kesäkuuta!

Lue myös

X