Glitz & Glam

5 parasta geelimäistä yönaamiota – parhaimmat kesäöiden kosteuttajat

Teksti: Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä
Tuotteet saatuja

Kesäyöksi ei viitsi laittaa kasvoille mitään liian tuhtia, sillä muuten aamulla kasvot, hiukset ja tyynyliina ovat aivan rasvaiset. Kuulostaako tutulta? Ihoa kannattaa kuitenkin kosteuttaa, sillä kosteutettu iho näyttää virkeältä, heleältä ja se on vastustuskykyisempi ulkoisia rasitteita vastaan.

Kevyet yönaamiot ovat suosikkejani kesällä. Kevyt, mutta kosteuttava koostumus lataa ihoon kosteutta nukkuessa. Aamulla yönaamio huuhdellaan pois, ja kasvoille levitetään päivätuotteet, kuten aurinkosuojakertoimellinen päivävoide.

Listasin parhaimpia geelimäisiä yönaamioita kesäöiden kosteuttajiksi kasvoille. Katsellaan syksymmällä sitten parhaimpia täyteläisemmän koostumuksen yönaamioita.

Shiseido WASO Beauty Sleeping Mask

Waso Beauty Sleeping Mask on ihanalta tuntuva yönaamio, sillä se todella tekee raikkaan tunteen iholle. Iho tuntuu hyvin kosteutetulta, mutta ei ollenkaan rasvaiselta. Ja juuri näitä ominaisuuksia kaipaan kesäaikana yönaamioltani.

Yönaamiossa on käytetty yuzu-hedelmää. Etkö tiedä ko. hedelmää? En minäkään tiennyt, mutta googletin siitä tietoa. Kyseessä on keltainen sitrushedelmä, joka on alun perin Kiinasta peräisin, mutta nykyään sitä kasvatetaan pääasiassa Japanissa. Yuzun mehua ja kuorta käytetään hyvin yleisesti japanilaisessa keittiössä. Lukemani mukaan tuon sitrushedelmän tuoksu lievittää stressiä. Koska aasialaiset ovat niin kokonaisvaltaisia kaikessa hyvinvoinnissa, en yllättynyt, että yönaamioon käytetystä hedelmästä löytyy tällaisia ominaisuuksia.

Shiseido Waso Beauty Sleeping Mask on koostumukseltaan geelimäinen. Geelimäisessä koostumuksessa on valkeita kapseleita, jotka sisältävät vitamiineja. Nämä vitamiiniöljykapselit hajoavat levittäessä, joten vitamiinit vapautuvat vasta iholla, ja näin niiden tehokkuus saadaan hyödynnettyä. Tuoksultaan Shiseidon yönaamio on sitruksisen raikas.

Iho oikein imaisee itseensä tämän yönaamion tuoman kosteuden. Geelimäinen koostumus muuttuu vesimäisemmäksi, kun sen painelee kasvoille. Tuntumasta tulee mieleen täyteläisempi hoitoneste.

Purkki on muuten todella riittoisa! Vieläkin minulla on tippa pohjalla. Koska käytän hoitonesteitä ja seerumeja, yönaamiota ei tarvitse annostella niin paljon. Jos et käytä mitään edellä mainituista, saat tällä yhdellä tuotteella hyödynnettyä ihon tehokasta kosteutusta. Tietenkään yönaamio ei mielestäni korvaa hoitonesteen ja seerumin ominaisuuksia, mutta toimii yksinäänkin tehokkaana kosteuttajana.

Täältä voit lukea lisää Shiseidon yönaamiosta!

Hinta: 51,90-56,90 € / 80 ml
Saatavuus: *Cocopanda, *Lyko, *Eleven ja *Bangerhead

Huxley Good Night Sleep Mask

Minimalistisuus ja yksinkertaisuus ovat tämän korealaisen ihonhoitobrändin kulmakiviä. Huxleylla on seesteisyyden ideologia, mutta silti brändi kannustaa poistumaan mukavuusalueilta, jotta voi saavuttaa ja saada parempaa.

Huxley ei näytä, eikä kuulosta eteläkorealaiselta brändiltä, ainakaan minun mielestäni. Yleensä korealaiset brändit ovat värikkäitä, lapsenmielisiä ja erittäin huomionhakuisia. Huxley on hyvin skandinaavinen tyyliltään.

Viikunakaktuksen siemenistä puristettua öljy on yksi Huxleyn tuotteissa hyödynnetty raaka-aine. ECOCERT-sertifioidut viikunakaktuksen siemenet ovat peräisin Marokon Saharasta. Ne poimitaan käsin ja kylmäpuristetaan, jotta tärkeät ihoa hoitavat ainesosat saadaan säilymään.

Huxley Good Night Sleep Mask on raikas ja geelimäinen yönaamio. Keveästä koostumuksestaan huolimatta se on todella tehokas kosteuttaja, mutta ei rasvoita ihoa yön aikana. Huxleyn yönaamio rauhoittaa rasittunutta ja ärtynyttä ihoa. Varsinkin näin kesäaikana auringon rasittamalle iholle ihan huippu yön ajaksi vaikuttamaan.

Raikas geeli imeytyy tehokkaasti ihoon, eikä se jää inhottavasti ihon pinnalle pyörimään. Aamulla iho on raikkaan kosteutettu, eikä se tunnu rasvaiselta ja tunkkaiselta. Yllätyt tunteesta aamupesun jälkeen, sillä iho on heleä ja kimmoisa.

Täältä voit lukea lisää Huxleysta!

Hinta: 27,90-30,90 € / 120 g
Saatavuus: *Oletkaunis, *Bangerhead, *Lyko, *Bearel

Paula’s Choice Super-Hydrate Overnight Mask

Super Hydrate Overnight Mask on syväkosteuttava yönaamio, joka sopii kaikille ihotyypeille – jopa erityisen herkälle iholle, jonka suojakerros on vaurioitunut. Paula’s Choicen perustaja Paula Begoun on toteuttanut tämän yönaamion yhteistyössä ruotsalaisen Skincityn perustajan, Annica Forsgren Kjellman, kanssa.

Yönaamio lupaa vähentää ihon punoitusta samalla kun se kosteuttaa pitkäaikaisesti sekä korjaa ulkoisten stressitekijöiden aiheuttamia vaurioita. Hyaluronihappoa, kasviuutteita ja rauhoittavia peptidejä sisältävä yönaamio kosteuttaa ja rauhoittaa, mutta se myös ennaltaehkäisee tulehduksia. Punoittavan ja herkästi ärtyvän ihon omaavien kannattaa kokeilla!

Paula’s Choicen yönaamiossa ei ole mitenkään ylellinen koostumus, päinvastoin! Geelimäinen naamio on väriltään aika rumaa, mutta Paula’s Choicen tuotteiden ideologiaan kuuluu, ettei kosmetiikkaan lisätä mitään ylimääräistä. Siksi merkin tuotteilla saattaa välillä olla epämiellyttävän värisiä koostumuksia tai tuote voi tuoksahtaa vähän oudolle.

Paula’s Choicen yönaamio on todella ihana tuote, jos on tehnyt vaikkapa happokuorinnan tai iho on todella kosteusköyhä. Naamio rauhoittaa ja kosteuttaa ihoa mukavasti. Aamulla tuntee kasvojensa tasaisuuden ja kosteutuksen sekä napakkuuden hyvin nukutun yön ja yönaamion jäljiltä. Uni on aina isossa roolissa, sillä kosmetiikka ei kuitenkaan korvaa hyvän unen tuomaa vaikutusta iholla.

Paula’s Choicen yönaamiosta voit lukea lisää täältä löytyvästä postauksestani!

Hinta: 7,00 € / 15 ml & 32,00 € / 88 ml
Saatavuus: *Skincity

Lancôme Hydra Zen Masque Overnight Serum-in-Mask

Lancômen ihonhoitotuotteet eivät ole mielestäni hinta-laatusuhteeltaan kovin ihmeellisiä. Nykyaikana saa edullisemminkin paljon parempaa. Mutta tämä seerumimainen yönaamio on aika kiva! Oikeastaan tämän tuotteen olen itse ostanut laivalta, mutta täggäsin jälleen alkuun kaikki postauksen tuotteet saaduiksi, koska se nyt vaan on helpompi ratkaisu.

Lancômen Hydra Zen -tuotesarjaan kuuluva yönaamio on stressaantuneelle ja kosteusköyhälle iholle suunnattu yönaamio. Seerumia sisältävä yönaamio tehokosteuttaa ja hoitaa väsymyksestä ja stressistä kuivunutta ihoa.

Juokseva geelimäinen koostumus levittyy iholle kuin unelma. Yönaamio tuntuu täyteläiseltä seerumilta, ja tekee ihosta välittömästi sileämmän tuntuisen. Kaikille ihotyypeille sopiva yönaamio on parhaimmillaan juuri kesäaikana käytettäväksi, mutta talvellakin siitä hyötyvät kuivaihoiset, jos levittävät yönaamion päälle paksumman yövoiteen tai kasvoöljyn. Suosittelen tätä yksinään käytettäväksi erityisesti aikuiselle iholle, joka rasvoittuu.

Lancômelle tyypilliseen tapaan, hajusteissa ei ole säästelty. Yönaamio tuoksuu lancomemaisesti aika voimakkaalle. Tämä tiedoksi voimakkaasti tuoksuvia kosmetiikkatuotteita vältteleville.

Hinta: 66,00 € / 75 ml
Saatavuus: Sokos ja Stockmann

Sampar So Much to Dew Midnight Mask

Harmillisesti Sampar on vähän niin kuin kadonnut meidän suomalaisten saavutettavista, mutta löysin virolaisen verkkokaupan, josta tätä voi tilata. Siksi tohdin nostaa tämän parhaiden joukkoon. Samparin yönaamio oli ensimmäinen yönaamio, jota olen testannut. Rakastuin, mutta aivan vastaavaa en ole löytänyt sen jälkeen.

Sampar on ranskalainen ihonhoitobrändi, joka valmistaa selektiivisiä ihonhoitotuotteita kiireisille kaupunkilaisnaisille. Kaikki Samparin tuotteet sisältävät Urban Advance -yhdisteen, joka koostuu sheavoista, mintun endorfiineista ja sokerin probiooteista. Sheavoi suojaa ihoa, mintun endorfiini rauhoittaa ja sokerin probiootit antavat lisäravinnetta.

Tuubiin pakattu yönaamio sivellään kasvoille tuubissa olevan siveltimen avulla. Äärimmäisen kätevä käyttää! Tuubista puristetaan geelimäistä yönaamiota siveltimeen, josta se levitetään ohueksi kerrokseksi kasvoille. Lopuksi voi tasoitella käsien avulla, mutta oman kokemukseni mukaan se ei ollut tarpeen.

Aamulla naamio pestään pois kasvoilta. Rakastuin siihen tunteeseen, jonka aamuisin aina sain. Iho tuntui sileältä ja kosteutetulta. Pehmeä iho oli kirkas ja heleämpi. Muistan, kuinka tuntui siltä kuin joku olisi kuorinut ihoni yön aikana.

Olen vanhaan postaukseeni maininnut, että vaikutus kesti 2-3 päivää, jonka jälkeen naamiota oli hyvä käyttää uudelleen. Sen muistankin, että tätä yönaamiota en käyttänyt joka yö, kuten monia muita yönaamioita käytän.

Täältä löydät monta vuotta vanhan postaukseni Samparin yönaamiosta!

Hinta: 39,80 € / 50 ml
Saatavuus: Loverte.com

Tässä olivat parhaimmat geelimäiset yönaamiot, jotka ovat ihan parhaita erityisesti näin kesäaikana. Käytän näitä talviaikanakin, mutta kesällä en suosi niitä täyteläisempiä yönaamioita, koska muuten ihoni on todella rasvainen aamulla herätessäni. Hiuksethan siinä mukana rasvoittuu, kun ne kasvoille nukkuessa osuvat. Siksi tällaiset kevyemmät koostumukset, mutta tehokkaat kosteuttajat ovat parhaita kesällä.

Käytätkö yövoidetta vai yönaamiota? Mikä on suosikkisi just nyt?

Lue myös:

Yönaamio markettien hyllyiltä

5 parasta pikakaunistavaa kasvonaamiota

5 parasta savinaamiota syväpuhdistukseen

Lue myös

X