Glitz & Glam

5 parasta häivytyssivellintä

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Viikot vierivät aina vauhdikkaasti. On jälleen 5 parasta -postauksen aika.

Tällä kertaa ajattelin listailla parhaimpia häivytyssiveltimiä. Välineet ovat tärkeitä meikkauksessa. Sanonkin, että meikkaaminen on välineurheilua. Hyvät siveltimet ovat monellekin tärkeämpiä, kuin itse meikkituotteet. Hyvillä välineillä on helpompaa työskennellä, vaikka tuotteet eivät olisi niin yhteistyökykyisiä. Minua on muutama läheinen kiitellyt blogistani ja siitä, että olen saanut heidät ostamaan uusia siveltimiä. Meikkaaminen on kuulemma nyt helpompaa ja ovat he minulle ihmetelleet sitä etteivät aikaisemmin tajunneet hankkia hyviä siveltimiä.

Minkälainen on hyvä häivytyssivellin? Makuja on monia. Minun häivytyssiveltimen pitää olla pehmeä. Yksi poikkeuskin porukkaan on mahtunut, mutta sillekin on oma tehtävänsä. Hyvällä häivytyssiveltimellä pystyy tarvittaessa tekemään silmämeikin kokonaan. Sen tulee häivyttää luomivärien rajoja erittäin pehmeästi ja liukuvasti.

Sigma Blending Brush E25

Sigman E25 -sivellin on ulkoisesti hyvin samalta näyttävä, kuin mitä MACin legendaarinen 217. Eroja näissä kuitenkin on. Sigmassa harjakset ovat napakammat, sillä harjakset ovat synteettistä kuitua. Sivellin on muodoltaan litteähkö, kuitenkin tuuhea ja harjakset ovat puolipitkät.

Napakat harjakset ovat loistavat silloin, kun tumma luomiväri ”junttaa” liian tiukasti kiinni pohjustajaan. Napakka harjas liikuttaa sävyä höttöisen pehmeää paremmin. Siksi Sigman E25 on päässyt listalleni.

Hinta: 13,80 €
Saatavuus: Suomessa ainakin eleven.fi

Sigma Tapered Blending Brush E40

Pitkät, synteettiset harjakset. Muistuttaa todella paljon luonnonkarvaa. Pyöreä muoto, kärjestä hieman pyöristetty. Avautuu aavistuksen viuhkamaisesti siveltimen harjasten päästä.

Sigman E40 on mielestäni parhaimmillaan luomivaon varjostuksen luonnissa. Kun sivellintä painaa reilummin ja liikuttaa luomivakoa pitkin, jäljestä syntyy tummempaa. Kevyellä, ei ollenkaan painavalla liikkeellä syntyy kevyttä, häivytettyä jälkeä.

Hinta: 15,80 €
Saatavuus: Suomessa ainakin eleven.fi

Sigma Travel Blending Brush E25

Pahoittelen, kolme Sigman sivellintä heti alkuun. En ole edes ajatellut, että Sigman häivytyssiveltimet ovat minulla näin kovassa arvostuksessa. Tämän Sigman matkakokoisen, eli todella lyhytvartisen siveltimen ostin aikoinaan Mustaa Kajalia -blogin Heidiltä. Oikeastaan näitä minulla on kaksi kappaletta. Ostin molemmat, sillä meikkaajana tarvitsen useamman hyvän siveltimen. Onhan minulla oltava omat ja työsiveltimet. Voisi luulla, että tämä matkakokoinen E25 olisi samanlainen, kuin normaalikokoinen (tässä postauksessa ensimmäisenä oleva) E25 sivellin. Ei, nämä kaksi eivät ole samanlaisia keskenään. Matkakokoinen on untuvaisen pehmeä ja vähän pulleampi. Tämän matkakokoisen siveltimen harjakset ovat luonnonharjasta. Vaikuttaisi vuohen karvoilta. Sivellin on lähes identtinen MACin 217 -siveltimen kanssa. Ainoastaan siveltimen varsi on lyhyempi.

Hyvä sivellin varjostuksen tekemiseen sekä niiden häivyttelyyn. Hyvä sivellin silmäluomien puuteroimiseen tai ihonsävyisen luomivärin levittämiseen.

Hinta: ostettu käytettynä
Saatavuus: ei tietoa/ei enää saatavilla

Real Techniques Base Shadow Brush

Pidän todella paljon Real Techniquesin kasvosiveltimistä, mutta luomivärisiveltimet eivät minua ihan niin voimakkaasti sytytä. Yksi poikkeus kuitenkin on. Base Shadow Brush on litteähkö, eli ovaalinen muodoltaan. Sen harjakset ovat synteettistä kuitua. Muistuttaa todella paljon siveltimiä, joissa on käytetty synteettistä ja luonnonharjasta. Todella pehmeä, mutta tyvestä aika napakka.

Tämän siveltimen parhaimpia ominaisuuksia on monikäyttöisyys. Siveltimellä voi tehdä vaikka koko silmämeikin. Sillä voi häivyttää ja levittää luomivärejä. Sopii loistavasti voidemaisten ja puuterisien luomivärien työstämiseen – levittämiseen ja häivyttelyyn.

Hinta: myydään setissä
Saatavuus: Pretty.fi, Sokos ja ynnä muut verkkokaupat

MAC Blending Brush 217

Sitten legenda – MACin 217! Näitäkin olen hankkinut tuplat. Harjakset ovat luonnonharjasta, tarkemmin vuohen karvaa. Ovaali muodoltaan, äärimmäisen pehmeä. Luonnonharjaksisia siveltimiä kannattaa hoitaa ja olla niille hellävarainen. Vaikka melko silkkihansikkain siveltimiäni kohtelen, alkaa minun 217 -siveltimistä harjakset harottamaan.

Tämä sivellin onkin näkynyt lukuisat kerrat silmämeikkitutoriaaleissani. Onhan nämä toki olleet minulla jo vuosia. Olisinkohan vuonna 2012 tai 2013 ostanut ensimmäiseni. Siveltimellä saa tasaisen varjostuksen, sillä voi häivytellä liukuvasti varjostuksien reunoja ja saada kaksi eri sävyä liukumaan toisiinsa. Sopii hyvin voidemaisienkin tuotteiden levitykseen ja häivyttämiseen. Voidemaisilla tuotteilla tarkoitan myös valovoiteita ja peitevärejä. Tämä sivellin löytyy hyvin monelta, mutta ovatko kaikki kokeilleet siveltimen erinomaisuutta voidemaisiin tuotteisiin?

Hinta: 27,50 €
Saatavuus: Stockmann-tavaratalot ja verkkokauppa

Siinä olivat minun viisi suosikkiani. Käytän aina 1-3 näistä siveltimistä, kun teen silmämeikkiäni. Aika samantyyppisiä loppujen lopuksi, mutta silti kaikilla on erilaista työskennellä. Poikkeuksena Sigman travel E25 ja MACin 217. Ne ovat kyllä aika identtiset sivellinosastaan.

Minkälaisia häivytyssiveltimiä teiltä löytyy? Minun suosikeissani ei ollut yhtään kynäsivellintä. En pidä niistä niin paljon häivyttelyssä, kun mitä pidän näistä viidestä.

Rentouttavaa sunnuntaita! Tänään minä seikkailen Sephoran kosmetiikkamaailmassa. Saa nähdä lähteekö mopo lapasesta. Vähän salaa toivon, että pysyisin tolkuissani. 😀

Sigma E25, E40 sekä Real Techniques saatuja.

X