Glitz & Glam

5 parasta hiusöljyä ja hiusseerumia

Teksti:
Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä

Käytättekö hiusöljyä? Haluatteko kuulla niiden parhaimmistosta?

5 parasta hiusöljyä

Hiusöljy, hiusseerumi… mitä eroa niillä on? No eipä oikeastaan mitään. Hiusseerumi ei välttämättä sisällä öljyjä, mutta hyvin usein niissäkin on. Hiusöljy taas sisältää öljyjä – toiset enemmän, toiset vähemmän. On vähän siitä kiinni, että millä nimellä valmistaja haluaa tuotettaan kutsuttavan. Hiusöljy on kieltämättä hieman harhaanjohtava nimitys, sillä moni mieltää tuotteen sellaiseksi, kuin kookosöljy, oliiviöljy ja sun muut elintarvikeöljyt. Olen kuullut kauhistelua siitä, että hiusöljyä käytetään suoristusraudan alla. Öljyhän kuumenee sellaisesta. Mutta kun hiusöljy ei ole sillä tavalla öljyä, sitä voi huoletta käyttää muotoilurautojen alle. Hiusöljyt ja hiusseerumit sisältävät öljyjä, mutta eivät ole öljyä. Pääasiallinen raaka-aine on silikoni. Luonnonkosmetiikasta löytyy hiusöljyjä, joissa ei ole silikoneja, mutta tällöin tuote on erilainen, kuin nämä hiusöljyt joista minä puhun.

Hiusöljyjä ja -seerumeja voidaan käyttää kuiviin sekä kosteisiin hiuksiin. Minulla on tapana käyttää öljyä kosteisiin, oikeastaan pyyhekuiviin. Tällöin hiusöljy leviää tasaisemmin hiuksiin ja föönauksella hius muuttuu entistä sileämmäksi ja pehmeämmäksi. Välillä käytän myös kuiviin hiuksiin. Saan siten kivasti siloteltua ponnarilla olevat hiukset, jos ovat kovasti tyynyä vasten hieroutuneet pörröksi.

Hiusöljyt ja hiusseerumit silottavat hiusta. Hius on pehmeämpi, sileämpi, jopa suorempi sekä kiiltävämpi. Kuiva ja ritisevä hamppu on helpompi taltuttaa hiusöljyn avulla.

Kävin tällä viikolla kampaajallani, joka ihasteli hiuksieni kiiltoa ja aika hyvänä säilynyttä sävyä. Ehtihän tuossa mennä 5 kuukautta edellisestä kampaajalla käynnistä. Uskon syyksi sen, että olen löytänyt tähän hetkeen hyvin toimivat tuotteet ja ottanut hiusöljyt jälleen aktiiviseen käyttööni.

Erityisesti kuiva luonnonkihara hyötyy hiusöljyistä, mutta ihan samalla tavalla niistä on apuja vaurioituneen ja heikkokuntoisen hiuksen hoitoon. Öljyt vähentävät hiusten katkeilua, koska hius ei takkuunnu yhtä helposti ja se on helpompi selvittää. Mekaaninen rasitus on yleensä pahinta hiukselle. Jos hiuksen kunto on heikennetty kemiallisella käsittelyllä, niin mekaaninen rasitus on se, joka saattaa ajan saatossa sitten saada hiuksen katkeilemaan. Hiusten harjaaminenkin on mekaanista rasittamista.

Hiusöljyt saavat kiharat näyttämään kauniimmilta selkeämmiltä.

Silottaa kuivat latvat ja kaksihaaraiset.

Sekä helpottaa hiusten suoristamista föönin tai raudan avulla.

Goldwell Elixir Versatile Oil Treatment

Tämä Goldwellin hiusöljy on ensimmäinen hiusöljy, jota olen kokeillut. Tai ainakin ensimmäisiä. Siihen aikaan karsastin sanaa öljy. Kun hiukset ja iho ovat rasvoittuvat, eikä tieto ja taito ollut samalla tasolla kuin nykyään, karsastin sanaa öljy. Mietin, että kuka hullu nyt haluaisi rasvoittaa hiuksiaan? Kun uskalsin kokeilla, tajusin näiden idean. Hiusöljy taisi olla se ensimmäinen öljytuote, jonka kokeilin.

Goldwellin hiusöljy on siitä kiva, että se soveltuu hyvin myös suorille hiuksille. Se silottaa hapsottunutta pintaa, jossa kaksihaaraiset tekevät vähän suttaisan näköisen pinnan. Öljy ei ole liian raskas hennoillekaan hiuksille. Toimii hyvin myös kuivalle ja karhealle luonnonkiharalle, jolle toki joutuu tuotetta annostelemaan reippaammin.

Tuotteen tuoksussa on jonkun verran parfyymisyyttä, eli ei kaikkein kevein tuoksultaan, joskaan ei voimakkainkaan. Goldwell Elixir -hiusöljyssä on käytetty argan- ja tamanuöljyä.

Goldwell on tehnyt laajaa pakkaus- ja tuoteuudistusta. Tällä hetkellä Elixir -hiusöljyä löytyy vähän nihkeästi. En sitten tiedä onko tuote poistumassa, uudistumassa vai uudistuuko vain pakkaus.

Jos haluat kurkata monta vuotta vanhaan postaukseeni, niin täältä löydät Elixir -hiusöljyn esittelyn.

Hinta: 17-22 € / 100 ml
Saatavuus: Goldwell-tuotteita jälleenmyyvät kampaamot, kampaamotuotteita myyvät liikkeet ja verkkokaupat sekä Sokos- ja Stockmann-tavaratalot.

Kaikille hiuslaaduille!

Moroccanoil Treatment 

Moroccanoil synnytti hiusöljyjen buumin. Tämä on lähes legenda, vai voitaisiinko sanoa jopa legendaksi? Moroccanoil mullisti hiustuotemarkkinoita tämän vuosikymmenen alussa. Kun Moroccanoil löi läpi arganöljyä sisältävällä tuotteellaan, tulivat muut perässä. Moroccanoilin hiusöljyssä on käytetty öljyinä vain arganöljyä. Moroccanoil on tällä kasviöljyllä brändännyt itsensä ja onnistunut siinä täydellisesti.

Tämä alkuperäinen Moroccanoil on parhaimmillaan todella kuiville, pörröisille ja vaurioituneille hiuksille. Moroccanoilista löytyy myös Light-versio, joka on toimivampi hennommille ja ohuemmille hiuksille. Moroccanoil on täyteläistä ja todella paljon paksua öljyä muistuttavaa. Se ei kuitenkaan rasvoita hiuksia, kuten elintarvikeöljy. Moroccanoilia kannattaa annostella aika varovasti, sillä tuote on tehokas!

Moroccanoilin tuoksu jakaa mielipiteitä – toiset rakastavat, toiset inhoavat. Tuote tuoksuu voimakkaasti. Siinä on vahva parfyyminen tuoksu, jonka kyllä tunnistaa Moroccanoiliksi.

Olen esitellyt monia Moroccanoilin tuotteita, mutta tiedättekö mitä? Tätä öljyä en ole esitellyt. Olen siitä maininnut Moroccanoil -postauksissa, mutta hiusöljy ei ole ollut omassa postauksessaan.

Hinta: noin 49,00 € / 100 ml, 10,00 € / 25 ml
Saatavuus: maahantuojan verkkokauppa, Sokos– ja Stockmann-tavaratalot, Moroccanoilia jälleenmyyvät kampaamot sekä kampaamotuotteita myyvät liikkeet ja verkkokaupat.

Legenda!

KMS California Tame Frizz De-Frizz Oil

Myös KMS California on uudistunut pakkauksiltaan sekä tuotteiltaan. Käsittääkseni tämä Tame Frizz -sarjan hiusöljy ei ole uudistunut, mutta pakkaus on vaihtunut.

Tame Frizz on erityisesti kuivien ja pörröisten hiusten sarja. Tame Frizz -hiusöljy on todella riittoisaa minulla. Tämä hiusöljy on täysin kirkasta, joka on hieman poikkeuksellista. Se mikä on hassua, niin tämä tuote kantaa nimeä öljy, vaikka sisältää vain Caryocar Brasiliense nimisen puun/pensaan hedelmän öljyä. Tame Frizz -öljyä kehutaan ja ylistetään nopeasta imeytymisestään. Totta vie, Tame Frizz imeytyy nopeasti! Tälläkin hiusöljyllä saa rasvaisennäköiset hiukset liiallisella annostelulla, mutta siinä ei onnistu ihan vahingossa. Tame Frizz on kevyt, mutta silti ihan äärimmäisen tehokas poistamaan pörröisyyttä ja pehmentämään koppuraisia hiuksia ja latvoja. Tame Frizz on saanut myös kehuja ja kiitosta pitkäkestoisesta kosteussuojastaan. Tämä ominaisuus on heille hyvä, jotka suoristavat hiuksiaan lämmön avulla. Luonnonkihara kun usein pomppaa esiin ja pörröttyy kosteudesta. Huippu tuote tämäkin moniin tarpeisiin.

En tiedä uudistuneen tuotteen tuoksusta, mutta koostumus on ilmeisesti sama edelleen. Minun vanhassa pakkauksessa oleva Tame Frizz -hiusöljy tuoksuu makeahkolle, ehkä aavistus vaniljaa tuntuu tuoksussa.

Hinta: 15-32 € / 100 ml
Saatavuus: Bangerhead*, KMS Californiaa jälleenmyyvät kampaamot sekä kampaamotuotteita myyvät liikkeet ja verkkokaupat.

Nopeasti imeytyvä!

MayBeauty Moroccan Miracle Hair Serum

Tämän MayBeautyn esittelinkin viime viikolla sisältöyhteistyöpostauksen merkeissä. Minulla ei ollut tätä tuotetta kohtaan suuria odotuksia. Kun testasin, olin välittömästi aivan ällikällä lyöty. MayBeauty toimii mahtavasti myös hiuksiin jätettävän hoitoaineen asemasta. Moroccan Miracle on nimetty hiusseerumiksi, vaikka minusta tässä on enemmän hiusöljyn piirteitä. Ihan senkin vuoksi, että tuote sisältää argan-, manteli-, oliivi- ja pellavansiemenöljyä ja antaa muutenkin enemmän hiusöljyn fiiliksiä. Voi olla, että seerumi on valittu nimitykseksi, koska öljyllä on negatiivinen mielikuva – moni kun taistelee hiusten nopeaa rasvoittumista vastaan.

MayBeautyn hiusseerumi antaa huimasti kiiltoa, selvittää uskomattoman hyvin sekä silottaa. Moroccan Miracle on tämän postauksen hiusöljyistä tuoksultaan kevein. Tuoksua on, mutta ei yhtä voimakasta ja selkeää, kuin postauksen muissa hiusöljyissä. Jostain syystä hiusöljyt tykätään parfymoida voimakkaasti.

Löydät tästä hiusseerumista syvällisemmän esittelyn ja lisää kuvia tästä postauksesta.

Hinta: 29,00 € / 100 ml, lukija-alennuksella minnahair 21,75 €
Saatavuus: MayBeauty

Hiuksia selvittävin!

Kardashian Beauty Black Seed Dry Oil

Sitten vielä yksi yllättäjä! Testasin tätä öljyä vain tällaisen pienen pullollisen, mutta kun on kyse hiusöljystä, näin pienikin riittää pitkäksi aikaa. Kardashian Beauty -hiusbrändi rantautui tänne Suomeen keväällä 2016. Minulle ei heti syntynyt fiilistä, että Kardashianien hiustuotteet olisivat superhyviä. Jotenkin oletin niitä rahat pois -tuotteiksi. Yllättävää oli, että ne ovat salonkilaatuisia ja lisäksi hyviä sellaisia.

Kardashian Beauty Black Seed Dry Oil on keveä ja kaikille sopiva. Tällä hiusöljyllä on tavallista vähän kuivemman tuntuinen koostumus, jonka vuoksi se imeytyy nopeasti ja on lähes kaikille hiusöljyä tarvitseville sopiva. Toki kunnon pörröinen ja kuiva luonnonkihara vaatii vähän stydimpää hiusöljyä, kuin Kardashianin Black Seed Dry Oil. Tuoksu on äärimmäisen hienostunut ja pehmeä. Kardashian Beauty Black Seed Dry Oil -hiusöljyssä on käytetty mustakuminaöljyä.

Nyt vaikuttaisi siltä, että Kardashian Beautyn jälleenmyynti hupenee. Ei löydy enää yhtä paljon, kuin vuosi sitten. Ajattelinkin silloin vuosi sitten, että tämä on sellainen nopea tuote, vaikka laadukas onkin. Kun brändillä ei ole takana pitkää, vuosien työtä, eikä jatkuvaa kehitystyötä, suosio lähtee laskuun. Mutta näin hyvillä tuotteilla uskon brändin säilyvän jonkinasteisena, mutta se kuumin buumi alkaa olla hiipumaan päin – tai ainakin itse olen tulkinnut niin.

Täältä löydät postaukseni, jossa esittelen Kardashian -hiustuotteita.

Hinta: 24,80 € / 89 ml, 15,70 € / 58,5 ml, 5,80 € / 15 ml *hinnat katsottu Bellando.fistä
Saatavuus: Bellando.fi, Cocopanda jne. Saattaa vielä löytyä joistakin kampaamoista.

Hienostunut!

5 parasta hiusöljyä

Tässä olivat minun 5 parasta hiusöljyä. Olen testannut lukuisia hiusöljyjä. Yhteenkään ihan surkeaan en ole törmännyt, mutta toiset ovat olleet vain perushyviä, mutta niissä ei ole jotain, miksi ne nousisivat ylitse muiden. Nämä viisi ovat sellaisia muiden yli nousevia.

Käytättekö hiusöljyä? Mikä on lempparinne?

Leppoisaa ja rauhaisaa sunnuntaita kaikille teille!

MayBeauty ja Kardashian Beauty saatu blogin kautta. 

X