Glitz & Glam

5 parasta hiustuotetta minimalistille – Yhdellä tuotteella monta ominaisuutta

Teksti: Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä
Postauksen tuotteet saatuja

Tammikuu on usein teemaltaan paremman minän tai elämän etsintää ja siihen pyrkimistä. Toisille se tarkoittaa jokavuotista laihdutuskuuria, toisille enemmän aikaa läheistensä kanssa ja toisille eettisten valintojen lisäämistä.

Turhan tavaran vähentäminen on ollut trendikästä jo jonkun aikaa. Minimalistisuus on monille elämäntapa. Olen kasannut minimalistien 5 parasta -postauksiin suosituksia tuotteista, joilla ei tarvitse tinkiä mistään saadakseen kaiken tai ainakin lähes kaiken. Yksi tuote, jolla saa monta ominaisuutta.

Tällä kertaa listaan huipputuotteet hiuksille eli 5 parasta hiustuotetta minimalisteille tai muuten vain vähemmän pulloja ja purkkeja haluaville.

Lue myös: 5 parasta ihonhoitotuotetta minimalistille – Vähemmän purkkeja ja purnukoita

Cutrin BIO+ Hydra Balance Cleansing Conditioner

Tämä onkin näppärä tuote! Onhan 2in1 -shampoita ollut kautta aikain, mutta peseviä hoitoaineita ei aivan samoissa määrin. Kotimaisen Cutrinin BIO+ -sarjan pesevä hoitoaine hoitaa ja kosteuttaa niin kuivaa hiuspohjaa kuin hiuksiakin.

Tuote hierotaan pyyhekuiviin hiuksiin ja hiuspohjaan, jonka jälkeen sen annetaan vaikuttaa 1-3 minuuttia. Vaikutusajan jälkeen hiukset huuhdellaan huolellisesti.

Tuote sopii erityisesti kuivalle hiuspohjalle sekä Curly Girl -metodia noudattaville, sillä Hydra Balance Cleansing Conditioner ei sisällä silikonia, eikä muitakaan metodissa ns. ”kiellettyjä” ainesosia.

Samalla kun tuote rauhoittaa kuivaa, kutiavaa ja hilseilevää hiuspohjaa, se puhdistaa hiuspohjan ja hiukset. Samalla hiukset ja hiuspohja saa kosteuttavaa hoitoa sekä hiusten selvittäminen helpottuu. Tavallaan tässä on kolme tuotetta samassa.

Kolme tuotetta samassa:

 • Hiuspohjaa ja hiuksia pesevä
 • Hiuksia kosteuttava ja kevyesti selvittävä
 • Hiuspohjaa hoitava ja rauhoittava

Hinta: 19,90-24,90 € / 400 ml
Saatavuus: *Cocopanda, *Bangerhead, *Lyko ja useat tavaratalot sekä kampaamot, jotka jälleenmyyvät Cutrinia

Lue myös: 5 parasta silikonitonta hoitoainetta

Garnier Fructis Banana Hair Food Nourishing Hair Treatment

Jos kuitenkin hiuspohja on rasvoittuvampi, ei tuo edellä esittelemäni Cutrinin pesevä hoitoaine välttämättä sovellu. Tällöin kannattaa suosia shampoopesua, mutta hyödyntää hiuksia hoitavaa 3-in-1 -tuotetta.

Kolme tuotetta samassa:

 • Hoitoaineena – levitetään kosteisiin hiuksiin ja annetaan vaikuttaa hetki, huuhdellaan pois.
 • Hiusnaamiona: levitetään kosteisiin hiuksiin, annetaan vaikuttaa 5-30 minuuttia ja huuhdellaan pois. Saunan lämmössä ihana, kun pyyhkeellä suojaa kuumuudelta.
 • Hiuksiin jätettävänä hoitoaineena: levitetään kosteisiin tai kuiviin latvoihin ja pituuksiin, ei huuhdella.

Kuivia hiuksia kosteuttava Banana Hair Food Hair Treatment ei ole parhaimpia takkujen selvittäjiä, mutta sillä on todella hyvä hinta-laatusuhde. Silikonittoman koostumuksensa se sopii hyvin kiharalle hiukselle kosteuttamaan ja pehmentämään niitä. Tuote onkin monien Curly Girl -metodia noudattavien suosikki. Myös mummoni kehuu tätä hoitoainetta edelleen.

Täältä voit lukea lisää!

Jos kaipaat vähemmän hoitavaa, mutta haluat nuo kaikki kolme ominaisuutta, niin lue Fructis Aloe Vera Hair Food -hoitoaineesta postaukseni. Se ei ollut minun lempparini, mutta varmasti hyvä heille, ketkä haluavat kevyen hoitoaineen.

Hinta: 6,90-8,90 € / 390 ml
Saatavuus: *Cocopanda, *Hajuvesi.fi sekä monet marketit ja tavaratalot

KMS Therma Shape 2-in-1 Spray

Hiusten muotoilutuotteista löytyy myös monenlaisia monitoimituotteita. Tämä tuote on erityisesti teille, jotka haluatte kihartaa hiuksianne.

KMS Therma Shape 2-in-1 Spray on lämpösuojan sisältävä muotoilusuihke sekä hiuskiinne. Ei hämmästytä minua enää, mutta silloin 2014, kun tämä tuote lanseerattiin, oli se mielestäni hyvin mullistava tuote. Myöhemmin olen sitten oppinut, että tietynlaiset hiuskiinteet eli hiuslakat soveltuvat myös lämpöraudoilla käsittelyyn.

Tuotetta suihkutetaan hiuksiin ennen lämpöraudoilla muotoilua sekä sillä voi kiinnittää muotoilut hiuskiinteen tapaan. KMS Therma Shape 2-in-1 Spray antaa vahvan, mutta joustavan pidon. Suihketta kannattaa suihkuttaa osio osiolta ennen muotoilua lämpöraudoilla, sekä kannattaa suihkuttaa mahdollisimman tasaisesti etäältä, niin saa pehmeämmät kiharat.

Kolme tuotetta samassa:

 • Lämpösuoja
 • Muotoilusuihke
 • Hiuskiinne

Kuvassa minulla näkyy vanha pakkausdesign, joten älä ihmettele, kun et löydä aivan samannäköistä pulloa. KMS oli ennen KMS California. He uudistivat brändiä lyhentämällä nimeä ja uusimalla pakkausilmettä harmaammaksi entisen väreillä ilottelun sijaan.

Hinta: 22,45-32,00 € / 200 ml
Saatavuus: *Lookfantastic, *Cocopanda, *Bangerhead, *Lyko, *Hajuvesi.fi sekä jälleenmyyvät kampaamot ja tavaratalot

Kevin Murphy Doo.Over

Sitten toisenlainen muotoilutuote hiuksille, jossa siinäkin yhdistyy useamman tuotteen ominaisuudet. Tätä Kevin Murphyn jopa kulttimaineista hiustuotetta voisi kutsua pullosta saatavaksi kampaukseksi.

Me kaikki tiedämmekin, ettei puhtaisiin, liukkaisiin hiuksiin synny muhkeaa ja kestävää kampausta ilman pohjatöitä. Usein pohjatyöt ovat kihartaminen tai monella muotoilutuotteella pohjustaminen.

Doo.Over -suihke yhdistää kuivashampoon, hiuskiinteen ja -puuterin. Tällainen monitoimintoinen tuote on ihanteellinen kampausten tekoon, kun tarvitaan erilaisia tuotteita. Kevin Murphy Doo.Over on sellainen tuote, jossa moni voi laiskotella ja skipata ne lämpökäsittelyt ja siirtyä vaikka suoraan hiusten asetteluvaiheeseen kampausta tehdessään.

Suihkeella saa freesattua hieman rasvoittuneen tyven hiuksista. En kuitenkaan sano, että tämä olisi niin tehokkaasti rasvaa itseensä imevä kuin ihan rehti kuivashampoo, mutta tälläkin saa hieman freesimmän hiuspohjan. Tuote antaa volyymia ja tekstuuria hiuksiin hiuspuuterin tavoin, joten kampausten tekeminen helpottuu ja tyvi kohoaa vaivattomammin. Lisäksi suihkeella voidaan kiinnittää kampaus, jolloin se on myös hiuskiinne eli hiuslakka.

Kolme tuotetta samassa:

 • Kuivashampoo
 • Hiuskiinne
 • Hiuspuuteri

Lue aikaisempi esittelyni tuotteesta: Kampaus pullosta

Hinta: 27,90-34,90 € / 250 ml
Saatavuus: *Cocopanda ja jälleenmyyvät kampaamot

Keune Blend Refreshing Balm

Jos kuivashampoot kuivattavat liikaa hiuspohjaa, etkä jaksa föönata hiuksia volyymituotteilla, niin tämä on luultavasti sinulle sopiva tuote.

Keune Blend Refreshing Balm on koostumukseltaan vahamainen muotoiluvoide, joka muuntuu hiuksissa puuteriseksi. Se antaa tyvelle ryhtiä ja pitoa hiuspuuterin tapaan, sen avulla voidaan muotoilla hiuksia kevyesti muotoiluvoiteen tapaan sekä se aavistuksen freesaa rasvoittuneita hiuksia.

Refreshing Balmia annostellaan pieni määrä, jota hierotaan sormissa niin kauan, että vahamainen koostumus muuttuu puuterimaiseksi. Tämän jälkeen tuote hierotaan tyveen sormien avulla. Refreshing Balm soveltuu myös pituuksiin, jos haluaa rakennetta.

Erityisen toimiva lyhyissä ja kerrostetuissa hiuksissa muotoilemaan ja erottelemaan osioita. Pitkissä hiuksissa loistava kohottamaan tyveä ja freesaamaan hieman rasvoittuneita hiuksia.

Kolme tuotetta samassa:

 • Muotoiluvoide
 • Hiuspuuteri
 • Kuivashampoo

Lue aikaisempi esittelyni tuotteesta: Nyt on jännä hiustuote – Puuteriksi muuttuva vaha

Hinta: 19,50-24,50 € /75 ml
Saatavuus: jälleenmyyvät kampaamot ja verkkokaupat

Tässä oli tuotevinkkauksia minimalisteille tai vähempää purkkiarmeijaa tavoitteleville. Näppäriä ja loistavia hiustuotteita, joilla voi korvata monta yksittäistä tuotetta.

Löytyykö sinulta tällaisia monitoimituotteita?

 

Lue myös:

5 parasta ihonhoitotuotetta minimalistille

5 parasta syväpuhdistavaa shampoota

Huippuhiuskiinne kiharoille ja suorille hiuksille ryhtiä antamaan

Lue myös

X