Glitz & Glam

5 parasta hiustuotetta - Parhaista parhaimmat hiuksille

Parhaista parhaimpien listaukset jatkuvat 5 parasta -postauksissa. Tänään viisi hiustuotetta, jotka ovat parhaimmat hiusteni tarpeille. Jos sinullakin on perinteinen, suomalainen hiuslaatu, kannattaa katsoa suosikkieni listaus!

Teksti:
Minna / Glitz & Glam
Parhaista parhaimpien listaukset jatkuvat 5 parasta -postauksissa. Tänään viisi hiustuotetta, jotka ovat parhaimmat hiusteni tarpeille. Jos sinullakin on perinteinen, suomalainen hiuslaatu, kannattaa katsoa suosikkieni listaus!
Postaus sisältää mainoslinkkejä

Viime viikolla julkaisin listan parhaimmista meikkituotteista. Ajatuksenani oli, että tämän maaliskuun pyhitän näille kaikista parhaimmiksi havaitsemilleni tuotteille omissa kategorioissaan: meikit, hiukset, ihonhoito ja kynnet.

Olikin suuri ilo, kun ensimmäisessä listauksessa minulta tiedusteltiin, että tekisinkö myös muissakin teemoissa vastaavan listauksen. Kyllä, teenhän minä!

Aloitin 5 parasta -postaussarjan 6 vuotta sitten maaliskuussa. Siksi päätin toteuttaa nämä minulle äärimmäisen vaikeat listaukset parhaista parhaimmista tuotteista omissa kategorioissaan.

Lue myös: 5 parasta meikkituotetta – Parhaista parhaimmat meikit

Paras shampoo päivittäiseen käyttöön

Happy Crazy Mine Sweet Moisturizing Shampoo

Jestas, kun parhaimman shampoon valinta oli vaikea. Kun itsellänikin on erilaisia tarpeita, miten valita paras? Harmaahiuksisena paras oli tietenkin mahdollisimman sininen hopeashampoo, blondina taas kauniisti keltaisuutta taittava hopeashampoo, vaaleanpunaisissa hiuksissa tietysti tarvitsin vaaleanpunaisen shampoo jne. Päälle sitten vielä ne tuotteet, kun haluaa jotain täsmähoitoa hiuspohjalle tai hiuksille. Vai haluanko sulfaatittoman tai syväpuhdistavan? Kun tosiaan välillä on hyvä puhdistaa kunnolla, jos sulfaatittomia käytän muuten.

Päädyin nyt valinnassani kokonaisuuteen. Valitsin shampoon, joka täyttää monia ominaisuuksia, jolloin siitä tuli tällainen paras kokonaisratkaisultaan. Sellainen mahdollisimman monelle sopiva shampoo päivittäiseen käyttöön.

Kaikki hiukset tarvitsevat kosteutta, ihan jokainen. Kuiva hius on helposti sähköinen, hauras, kiilloton ja vaikea hallita. Lähdin sitten pohtimaan, että mitä muuta parhaasta shampoosta tulisi löytyä.

Lue myös: Pesetkö hiuksesi oikein? Näin syntyy vähemmän takkuja hiustenpesussa!

Paras shampoo pesee hyvin, mutta ei sitten liikaa. Hiusten ja hiuspohjan tulisi puhdistua, mutta hiukset eivät saisi mennä aivan solmuun tai hamppuisiksi. Nyt kun pesen 1-3 kertaa viikossa hiukseni suoraväriä sisältävillä shampoilla, tulisi välipäivien shampoon olla myös hellävarainen värille. Mutta haluan myös, että shampoo ei rasvoita hiuspohjaani, vaan pitää sen puhtaana vähintään 2 päivää.

No onko tällaisia kriteerejä täyttäviä shampoita? No on! Valitsin uusimman suosikkini, jota ostin itselleni ja tyttärelleni lisää, Happy Crazy Minen kosteuttava shampoo. Tämä shampoo on loistava perusshampoo kokonaisuutta katsottaessa. Täyttää kaikki mainitsemani kriteerit.

Hinnoittelu on Lykolla hassu. Jos ostaa pelkän shampoon, joutuu siitä maksamaan 19,90 euroa. Jos ostaa shampoon ja hoitoaineen setin, maksaa setti kokonaisuudessaan 9,90 euroa. Pöhköä, mutta todella edullista ostaa settinä.

Hinta: shampoo + hoitoaine -setti 9,90 € / 2x 250 ml, shampoo yksinään ostettuna 19,90 € / 250 ml
Saatavuus: *Lyko

Lue lisää: Uusia shampoita ja hoitoaineita kokeilussa – Nämä yllättivät positiivisesti!

Paras hiuspohjan hoitoaine

Sim System 4 Oil Cure Hair Mask

Kestosuosikkini jo 9 vuoden ajalta. Toimii niin kuivalle kuin rasvaiselle hilseelle – molempia on ollut! Suomalaisen hiustuotteita valmistavan Simin System 4 -sarja on kaikkinensa huippu erilaisiin hiuspohjan ongelmiin.

Tämä Oil Cure Hair Mask ei siis ole öljyinen, vaikka nimestä sellaisen mielikuvan helposti saakin. Tuote ei rasvoita hiuspohjaa eli päänahkaa, mutta se kosteuttaa, kuorii ja rauhoittaa sitä erittäin tehokkaasti.

Kuorinta auttaa rasvaiseen hilseeseen, kosteuttavat ominaisuudet kuivan hiuspohjan hoitoon ja mentoli ihanasti rauhoittaa kutiavaa ja kiristävää päänahkaa.

Jos siis hiuspohjasi on kutiava, kuumottava, kuivan tai rasvaisen hilseen valtaama, niin tästä parempaa ratkaisua en ole vielä löytänyt. Joskus olen tarvinnut erikoisshampootakin avuksi, mutta usein riittää pelkästään Oil Cure Hair Mask kuuriluontoisena apuna hiuspohjan erilaisiin ongelmiin.

Hinta: 7,90-8,90 € / 100 ml, 13,90-15,90 € / 215 ml, 33,90 € / 500 ml
Saatavuus: *Nordicfeel, *Eleven, *Lyko, *Bangerhead, *Hiusverkko ja monet kampaamot sekä tavaratalot

Lue lisää: Kutiava hiuspohja – Sim System 4 Oil Cure Hair Mask

Vinkkaan vielä toisen kotimaisen brändin hyvin samanlaisesta tuotteesta. Biozell Therapeutic Öljyhoito on vastaava hoitotuote hiuspohjan ongelmiin. Biozell on edullisempi ja sitä saa ihan marketeistakin.

Lue myös: Panosta tai pihistä: Sim vs. Biozell – Ainesosalistat ovat lähes toistensa kopiot!

Paras hiusnaamio/hoitoaine

Goldwell Dualsenses Just Smooth 60sec Treatment

Myös hoitoaineen/hiusnaamion valinta aiheutti päänvaivaa. Niin monta hyvää tuotetta olen käyttänyt, mutta päädyin valinnassani hiusnaamioon, joka soveltuu päivittäiseenkin käyttöön tavallisen hoitoaineen sijaan.

Rakastuin jo 10 vuotta sitten Goldwellin 60sec Treatment -hoitonaamioihin. Silloin suosikkini oli Color Extra Rich -sarjan hiusnaamio, mutta nyt myöhemmin merkki on täydentynyt Just Smooth -sarjalla, josta tulikin lempparini. Tämän sarjan shampoo ei ole ollenkaan mieleeni, mutta käytännössä kaikkia muita sarjan tuotteita rakastan!

Just Smooth -sarjan tuotteet tuoksuvat ihanan makealle. Herkullisen mehukas Chupa Chups -mansikkatikkarin tuoksu kuvaa hyvin Just Smooth -tuotteiden tuoksua. Tuoksun lisäksi rakastan 60sec Treatment -hiusnaamioiden nopeaa vaikutusaikaa. En millään jaksa seisoa suihkussa mitään 10 minuuttia, joten lyhyt vaikutusaika on aina plussaa päivittäisessä käytössä olevalta tuotteelta.

Goldwell Just Smooth 60sec Treatment selvittää ja sileyttää hiuksia tehokkaasti. Se tekee hiuksista pehmeät ja tuo hallittavuutta kuiville hiuksille. Ihan huipputuote vaurioituneille, takkuisille tai pörröisille hiuksille, jotka kaipaavat tehokasta hoitoa.

Tätä ostin juuri hiljattain 500 ml:n pakkauksen, joka on pumpullisessa pullossa. Kuvissa näkyy pienempi pakkauskoko, joka on pakattu purkkiin. Käytännössä ne isot pumppupullot ovat ammattilaiskäyttöön suunnattuja ja purkissa oleva pienempi koko on kuluttajakäyttöön.

Hinta: 15,95-19,50 euroa / 200 ml ja 22,00-22,90 € / 500 ml
Saatavuus: *Hajuvesi.fi, *Cocopanda, *Bangerhead, *Nordicfeel ja*Lyko sekä kampaamot ja monet tavaratalot

Lue lisää: Tehohoito pörröisille ja takkuisille hiuksille – Mun kestosuosikki hiuksille!

Paras tuuheuttava kuivashampoo

Batiste Heavenly Volume Dry Shampoo

Kuivashampoo on arjen pelastus. Sillä saa freesattua rasvoittuneen tyven tai kasvoja kehystävät hiukset, jotka helposti rasvoittuvat ihon talista tai ihonhoitotuotteista. Kuivashampoolla saa myös mukavasti tuuheutta tyveen sekä aavistuksen pitoakin.

Kuivashampoita on erilaisia, joten jos haluaa vain freesaavan kuivashampoon, kannattaa katsoa, ettei pullossa lue volume tai jotain muuta vastaavaa. Itse taas haluan, että kuivashampoo freesaa tyveä, mutta antaa myös tuuheutta ja ryhtiä tyvelle. Kuivashampooni ei saa olla liian kuivattava, sillä hiuspohjani ei kestä niitä. Lisäksi vaalennetut hiukseni kuivuvat aika rapsakoiksi, jos käytän liian kuivattavaa kuivashampoota.

Olen löytänyt oman suosikkini Batisten uudemmista kuivashampoista.

Olen testannut kalliita ja halpoja kuivashampoita. Batiste on paras merkki, mutta merkin parhaimmaksi olen kokenut tämän volyymia ja ryhtiä tyvelle antavan Heavenly Volumen. Se ei kuivata yhtä voimakkaasti kuin aikaisempi suosikkini XXL Volume, jonka käytön jouduin lopettamaan.

Heavenly Volume on myös siitä mahtava, ettei tee liian ”tönkättyä” tai jauhoista lopputulosta. Ihanan huomaamaton niin tuntumaltaan kuin tuoksultaan.

Hinta: 5,55-6,90 € / 200 ml
Saatavuus: *Kicks, *Cocopanda, *Eleven, *Nordicfeel, *Hajuvesi sekä monet päivittäistavarakaupat, marketit ja tavaratalot

Lue lisää: Kuivashampoiden ykkönen! Arjen kiirettä helpottamaan

Paras hiuskiinne eli hiuslakka

KMS Hair Stay Working Hairspray

Hiuskiinne on kanssa sellainen, että meillä jokaisella on vähän erilaisia vaatimuksia. Siksi onkin parempi, että pohjustan omia vaatimuksiani.

Koska minulla on hyvin perinteinen suomalainen hiuslaatu, joka on tavallista pehmeämpi ja siksi myös helpommin takkuuntuva. Haluan hiuskiinteeltäni pitoa, mutta en halua hiuksistani kovia. Mikään ei tunnu kamalammalta kuin hiuskiinne, joka kovettaa hiukset. Haluan luonnollista laskeutuvuutta, liikkuvuutta ja pehmeyttä, mutta silti ryhdikästä pitoa.

Hiuskiinteitä on erilaisilla voimakkuuksilla. Skaala on monesti 1-5. Olen huomannut, että useiden valmistajien 3-pitoisuuskin on liian voimakas omaan makuuni. Tykkään eniten työstölakoista eli working hairspraysta.

Työstölakka on juuri se hiuskiinne, mitä kampaajasi käyttää rakentaessaan pinnikampaustasi. Kampaus usein sitten viimeistellään niillä 4- tai 5-tasoisilla hiuskiinteillä. Niihin nuo voimakkuudet sopivat minullekin, mutta jos hiukseni ovat auki, niin en todellakaan halua tuollaisia pitovoimakkuuksia.

KMS on aika kallis merkki, mutta tämä hiuskiinne on sen arvoinen. Mahtava hiuskiinne, jolla lämpömuotoilut kiharat saavat ihanan joustavan pidon, taltuttaa sähköisenä leijuvat hiukset ja antaa jopa ryhtiä tyvelle.

Tätä hiuskiinnettä voit käyttää tosiaan tyvellekin. Suihkauta 30-40 cm:n etäisyydeltä kevyt suihkaus tyveen jakaus jakaukselta, ja hiero sormin sen jälkeen. Voit tietysti myös tupeerata tyveä kammalla ja parantaa tupeerauksen kestoa suihkauttavalla tyvelle KMS:n hiuskiinteen.

Kokeile myös kiharoiden alle ennen lämpökäsittelyä. KMS Hair Stay Working Spray -hiuskiinteessä on lämpösuoja ja erittäin hieno koostumus. Lasimainen hius saa kestävämmät kiharat, kun suihkautat kevyesti hiuskiinnettä osioille ennen kihartamista lämpöraudalla.

Jos olet viehättynyt oikein kovaan pitoon ja siihen, etteivät hiukset liiku hiuskiinteen käytön jälkeen, en suosittele tätä hiuskiinnettä. Mutta jos rakastat samoja ominaisuuksia kuin minäkin, kokeile tämä KMS! Tälläkin saat vahvamman pidon tarvittaessa, kun hiuskiinnettä kerrostaa.

Loppuun vielä sellainen hyvä puoli KMS:n hiuskiinteestä, että tätä saa myös matkakokoisena! Mahtuu hyvin mukaan käsilaukkuun ja matkatavaroihin.

Hinta: 22,00-29,95 € / 300 ml ja 6,90-9,90 € / 75 ml
Saatavuus: *Cocopanda, *Lyko, *Bangerhead ja jälleenmyyvät kampaamot

Lue lisää: Huippu hiuskiinne kiharoille ja suorille hiuksille ryhtiä antamaan

Tässä olivat parhaista hiustuotteista ne parhaimmat. Onko sinulla samoja suosikkeja?

 

Lue myös:

5 parasta hiustuotetta minimalistille – Yhdellä tuotteella monta ominaisuutta

5 parasta kulttimaineista hiustuotetta

5 parasta edullista shampoota – Pihistelijän laatushampoot

X