Glitz & Glam

5 parasta hoitonestettä - uusittu listaus parhaista essenceistä

Hoitoneste on loistava tuote kuivan ja kosteusköyhän ihon hoitoon. Se sopii kaikille ihotyypeille. Lupaan, että tulet huomaamaan eron, jos et ole aikaisemmin hoitonestettä tai jotain muuta vesimäistä kosteutta antavaa tuotetta käyttänyt.

Teksti:
Minna / Glitz & Glam
Hoitoneste on loistava tuote kuivan ja kosteusköyhän ihon hoitoon. Se sopii kaikille ihotyypeille. Lupaan, että tulet huomaamaan eron, jos et ole aikaisemmin hoitonestettä tai jotain muuta vesimäistä kosteutta antavaa tuotetta käyttänyt.
Postaus sisältää mainoslinkkejä
Postauksessa saatuja tuotteita

Kasvovesi, hoitovesi, hoitoneste, tiiviste, seerumi… näitä riittää. Sitten kun lisätään vielä englanninkieliset termit toner, lotion, essence, concentrate, serum, niin johan menee sekavaksi.

Vaikka näiden erot tunnistaisikin, niin lisätään tähän käsitteiden sekamelskaan kosmetiikkavalmistajien tuotteiden nimeämiset eri perustein, joissa ei aina ole suoranaista logiikkaa. Joku valmistaja nimeää tuotteensa toneriksi, joka tarkoittaa kasvovettä, vaikka valtaosa valmistajista nimeäisi vastaavan tuotteensa essenceksi tai lotioniksi.

Lue myös: 5 parasta hoitovettä – Kosteuttavat kasvovedet

Loppujen lopuksi olennaisin erottaja on niiden käyttötapa. Toner eli kasvovesi on puhdistava, jota käytetään vanulapun avulla pyyhkien. Hoitovesi ja hoitoneste ovat lähempänä toisiaan, sillä ne painellaan ihoon ennen seerumia, tiivistettä ja voidetta. Tarkoituksena buustata kosteutta ja valmistella iho seuraaville ihonhoitotuotteille. Kostea iho vastaanottaa paremmin muita hoitotuotteita.

Lue myös: 5 parasta kasvovettä

Seerumi ja tiiviste ovat sitten lähempänä toisiaan. Niiden ihoa hoitavien ja ravitsevien ainesosien pitoisuus on korkeampi. Nämä tuotteet lisätään iholle hoitoveden tai -nesteen jälkeen, juuri ennen kasvovoidetta tai -öljyä. Mutta hoitoneste on myös seerumin ja tiivisteen kanssa hyvin lähekkäin monissa tapauksissa.

Sekavaa, eikö?

Tästä postauksesta löydät parhaimmat hoitonesteet ihoa kosteuttamaan ja hoitamaan.

Lue myös: 5 parasta kasvovettä epäpuhtaalle iholle

Whamisa Organic Flowers Toner Deep Rich

Tämä korealaisen luonnonkosmetiikkamerkin hoitoneste on hyvä esimerkki siitä, kun valmistajat nimeävät tuotteita ihan täysin eri perustein. Toner viittaa kasvoveteen, joka meille länsimaisille tarkoittaa käytännössä vanulapun avulla pyyhittävää kasvotuotetta, joka tasapainottaa pH-arvoa ja puhdistaa ihoa.

Todellisuudessa Whamisan Toner Deep Rich on enemmänkin hoitovesi tai hoitoneste. Itse kallistun mieltämään tämän tuotteen hoitonesteeksi sen koostumuksen ja toimintaperiaatteen vuoksi. Rakastan tätä Whamisan hoitonestettä! Useamman pullon olen jo ehtinyt ihooni imeyttää.

Tämä seerumimainen kasvovesi eli hoitoneste painellaan kasvoille, ja sitä voidaan kerrostaa parhaimman tuloksen saavuttamiseksi. Whamisa kosteuttaa runsaasti ja antaa välittömästi paremman tekstuurin iholle. Toiset korvaavat seerumin tällä hoitonesteellä sen tehokkuutensa vuoksi, joten ihonhoidon minimalistit voivat pärjätä pelkästään tällä ja kasvovoiteella.

Hoitonesteen pohja-aineena on veden sijaan käytetty aloe veran ja krysanteemin uutteita. Whamisan tuotteissa hyödynnetään fermentoituja raaka-aineita. Tämän menetelmän kerrotaan parantavan raaka-aineiden luonnollista kykyä ravita ja kosteuttaa ihoa.

Kuvassani näkyy vanha pakkaus ja arvioni perustuvat aikaisempaan koostumukseen. En ole vielä testannut uudistunutta tuotetta, mutta tulen kyllä kokeilemaan. Mitä olen netistä lukenut, niin uudistuksessa tuoksu ja koostumus olisivat hieman muuttuneet. Pääsääntöisesti tuote saa kehuja, mutta toki muutama on antanut uudistukselle negatiivista palautetta, lähinnä tuotteen tuoksun voimakkuudesta.

VINKKI! Kokeile myös silmänympärysihon tehokosteutukseen. Sopii ainakin omalle silmänympärysiholle äärimmäisen hyvin.

Hinta: 42,50-54,50 € / 155 ml
Saatavuus: *Hyvinvoinnin, *House of Organic, *Jolie, *Eleven, *Lyko

Lue aikaisempi esittelyni Whamisan hoitonesteestä!

Vichy Minéral 89 Hyaluronic Acid Hydration Booster

Tämän Vichyn ihon kosteutusta buustaavan tuotteen esittelinkin ihan hiljattain. Niputan tämän tuotteen kuitenkin tällä kertaa hoitonesteisiin, sillä sen toimintaperiaate on sama, vaikka nimessä ei essence-sanaa mainitakaan. Tämä Vichyn kosteutta buustaava tuote on oiva esimerkki siitä, kun ei oikein tiedä, mihin sen kategorioisi. Puhun itse tuotetta seerumina, mutta se toimii seerumin ja hoitonesteen asemassa. Valmistaja sitten taas puhuu tiivisteestä. 😵

Itse käytän tätä Vichyn kosteusbuusteria hoitonesteen korvaajana, mutta toisille tämä saattaa olla seerumin korvaaja.

Tällä tuotteella on todella lyhyt ainesosaluettelo. Pääasiassa tuote koostuu kaikenlaisista kosteutta ihoon sitovista, vesihakuisista ainesosista eli humektanteista. Näitä tutuimpia ovat hyaluronihappo ja glyseroli, mutta lisäksi tuotteessa on kolme muutakin humektanttia.

Täysin hajusteeton kosteuttaja sopii erinomaisesti hajusteherkille sekä herkkäihoisille. Kannattaa kokeilla myös silmänympärysiholle, jos niissä on kuivuusryppyjä. Saat varmasti sileämmän silmänympärysihon.

Hieman geelimäinen koostumus muuttuu iholla ohuemmaksi ja imeytyy iholle painelemalla tai hieromalla. Tuntuma muuttuu liukkaasta geelistä huomaamattomammaksi. Kerrostamalla saavutetaan ihanan nahkea kosteuden tunne, joka kannattaa välittömästi lukita kasvovoiteella.

Hinta: 21,45-29,90 € / 50 ml
Saatavuus: *Lookfantastic ja monet apteekit

Lue syvällisempi esittely Vichyn tuotteesta!

Huxley Secret of Sahara Essence; Grab Water

Huxley on myös korealainen ihonhoitomerkki, vaikka sitä ei päältä päin huomaisikaan. Yleensä niin villit ja värikkäät pakkaukset sekä todella laaja tuotevalikoima ovat korealaisen merkin tunnusmerkkejä.

Huxley on hyvin poikkeava, sillä merkillä ei ole kovin montaa tuotetta. Merkin ideologiaan kuuluu, vähemmän on enemmän (less is more). Siksi tuotteet soveltuvat myös silmänympärysiholle, ellei erikseen mainita sopimattomuudesta. Huxley on niputtanut kasvoveden ja hoitoveden samaan ja hoitonesteen ja seerumin samaan.

Reilu kaksi vuotta sitten rakastuin Huxleyn äärimmäisen kosteuttavaan hoitonesteeseen, jolla todellakin voi korvata kosteuttavan seerumin. Koostumus on kuin seerumissa, joka kuitenkin muuttuu vesimäisemmäksi iholle painellessa.

Iho saa vesimäisen raikkaan kosteutuksen, joka ei hetkessä haihdu kuivaan huoneilmaan. Tietenkin hoitonesteen päälle tulee levittää kosteuden lukitseva kosteusvoide tai -öljy, jolloin huomaat hyvinkin pian ihon olevan jälleen kimmoisa.

Hinta: 42,50 € / 30 ml
Saatavuus: *Lookfantastic, *Lyko, *Kicks, *Eleven, *Bangerhead, *Nordicfeel, *nobe,

Lue aikaisempi esittelyni Huxleyn hoitonesteestä!

Bioeffect EGF Essence

Bioeffect on tunnettu sen ainutlaatuisesta EGF solukasvutekijöistään. Nämä Bioeffectin hyödyntämät soluaktivaattorit on todettu hidastavan ikääntymisen merkkejä riippumattoman tieteellisen tutkimuksen mukaan. EGF mm. paksuntaa ihoa ja parantaa sen kudostiheyttä.

Seerumistaan erityisen tunnettu Bioeffect on myös luonut hoitonesteen, jota käytetään yksinään tai yhdessä seerumin kanssa. Tämä hoitoneste sopii hyvin ensimmäiseksi EGF-tuotteeksi, kun ikääntymisen merkkejä ei vielä näy tai niitä on vielä vähäisesti.

Tämä Bioeffentin hoitoneste on vesimäisen ohut, joten se eroaa selkeästi postauksen kolmen aikaisemman hoitonesteen koostumuksesta. Ohut koostumus on toki haastava viedä iholle käsin painellen, mutta se myös imeytyy ihoon nopeammin. Bioeffectin EGF-seerumi on sitten taas runsas ja jopa öljyiseltä tuntuva, joten tämän ohuen vesimäisen hoitonesteen ja täyteläisen seerumin yhteistyö ihonhoidossa on tarkasti harkittu kokonaisuus valmistajan puolelta.

Yksinäänkin käytettynä tämä Bioeffectin hoitoneste on osoittautunut erinomaiseksi kosteuttajaksi, mutta mukana tulee myös EGF:n tuomat edut.

Hinta: 90,00−95,00 € / 100 ml
Saatavuus: *Eleven, *Kicks, *Lyko, *Nordicfeel sekä Sokos ja Stockmann

Lue lisää tästä Bioeffectin hoitonesteestä aikaisemmasta postauksestani!

Elizabeth Arden Ceramide Youth Restoring Essence

Tämän postauksen viimeinen paras hoitoneste on myös vesimäisen ohut, mutta erittäin hyvin kosteuttava ja erityisesti talviaikana ihon tarpeisiin vastaava.

Tiesithän, että auringonvalon vähäisyys aiheuttaa ihon kuivumista. Syynä tässä on ihon paksuus, joka vaihtelee. Keväällä ja kesällä on runsaasti auringonvaloa, joten ihon pintakerros paksuuntuu. Paksu iho säilyttää paremmin kosteutta. Iho tuottaa valossa pitkäketjuisia, suojaavia keramideja, jotka auttavat säilyttämään kosteuden ihossa.

Lue myös: Miksi iho kuivuu talvella?

Tässä Elizabeth Ardenin hoitonesteessä on runsaasti keramideja ja kosteuttavia ainesosia. Hoitoneste palauttaa ihon kosteuskerroksen ja rakenteen. 73 mineraalin ja keramidien sekä lipidien lisäksi Elizabeth Ardenin hoitoneste sisältää hyaluronihappoa.

Hoitoneste imeytyy ihoon mukavan helposti, mutta ohuesta koostumuksestaan huolimatta ei vain katoa ihoon. Elizabeth Arden jättää iholle ihanan kosteuskerroksen ja selkeästi parantaa pitkällä käytöllä ihon kykyä sitoa kosteus paremmin.

Ainoastaan tämän tuotteen tuoksu on vähän hassu, joka ilmeisesti tulee sen raaka-aineista. Ei voimakas, eikä epämiellyttävä, vaan sellainen, jonka kuvittelisin tulevan tuotteen raaka-aineista.

Hinta: 39,95-51,00 € / 150 ml
Saatavuus: *Bangerhead, *Kicks, *Hajuvesi

Tämä hoitoneste oli aikaisemmassakin 5 parasta hoitonestettä -postauksessani!

Käyttämällä hoitovettä tai tehoaineilla rikastetumpaa hoitonestettä, olen saanut selkeästi parannettua ihon tekstuuria. Meikkikin asettuu kauniimmin, kun ihon kosteustasapaino on kunnossa. En missään nimessä luopuisi vesimäisen kosteuden tuomista hyödyistä.

Olethan jo kokeillut hoitoveden tai hoitonesteen tehokkuutta ihon kosteutuksessa?

 

Lue myös:

5 parasta kosteuttavaa kasvosuihketta

5 parasta kulttimaineista ihonhoitotuotetta

5 parasta kuorivaa kasvovettä – Helppo tapa pitää iho kirkkaana!

X