Glitz & Glam

5 parasta irtopuuteria

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Oikein ihanaa sunnuntaita jokaiselle! Olen taas pari päivää huilinnut blogista ja jälleen palaan viideksi päiväksi.

En muista listanneeni parhaimpia irtopuutereita. Kasvopuutereita on monenlaisia. Joku suosii kivipuuteria, toinen meikkipuuteria. Toisille irtopuuteri on ehdoton meikin kiinnittämiseen. Tällä kertaa listaan irtopuuterien parhaimmiston.

Irtopuuteri on yleensä hienojakoista ja nimensä mukaisesti irtomuodossa. Puuterin idea on kiinnittää meikkipohja sekä tehdä siitä mattaisempi. Puuteri estää kiiltoa ja sillä voidaan korjailla meikkipohjaa päivän aikana. Puuteri auttaa meikkipohjaa kestämään.

Puuterin voi levittää kasvoille puuterivipalla, -siveltimellä, kabukilla tai meikkisienellä. Jopa uudella silikonisella meikkisienellä voi levittää puuterin kasvoille. Sillä on väliä, että mitä välinettä puuterointiin käyttää. Siveltimellä voi tehdä hentoisen sipaisun ja onkin usein kuivan ja/tai aikuisemman ihon puuterointiin optimaalinen. Vippa on varmaan yksi tyypillisimpiä mitä käytetään. Meikkisienellä, kuten Beautyblenderillä saadaan todella paksu puuterointi ja tällöin kannattaa sipaista ylimääräiset pois siveltimellä. Kabuki työstää puuterin tiukimmin ihoon.

Listasin parhaimmat irtopuuterit. Joukkoon mahtuu erilaisia puutereita, jotka soveltuvat erityyppisiin tarpeisiin.

Chanel Natural Finish Loose Powder
n. 57,00 € / 30 g

Chanelin irtopuuteri on kehuttu ja ylistetty. Minäkin ihastuin tähän irtopuuteriin. Ei ehkä kaikista rasvoittuvimmalle iholle, mutta jos kaipaa meikkiä kiinnittävää ja ihoa kaunistavaa puuteria, niin Chanel! Puuteri on läpikuultava, hieman sävyllinen. Saatavilla on kolme sävyvaihtoehtoa, mutta epäilen, että Suomessa on saatavilla kahta vaaleampaa vaihtoehtoa.

Rasia on suuri, eikä siksi optimaalinen mukana kulkemaan. Mukana tulee vippa, mutta minulla ei sitä ole, sillä ostin tämän puuterin HennaV -blogin Hennalta. Puuterin koostumus äärimmäisen hienojakoinen ja kevyt. Kun sanotaan puuterin keveä, niin tämä on sitä. Chanelilla saattaa puuteroida vähän överisti, jos ei ole tarkkana annostelussa. Se tarttuu iholle hyvin helposti ja sillä saa kerrostettua todella paksunkin puuteroinnin, jos niin haluaa.

Saatavuus: Sokos- ja Stockmann-tavaratalot ja Emotion-myymälät.

Keveä!

Sensai Loose Powder 
44,70 € / 20 g

Sensain irtopuuteri on toinen legenda. Vaikka irtopuuteri kestää minun käytössä ikuisuuden, niin tämä on muistaakseni minun toinen tai jopa kolmas Sensain irtopuuterini. Sensain irtopuuteri on myös keveä ja läpikuultava. Se ei muuta ihon sävyä, mutta kiinnittää meikkiä. Se ei tee ihosta liian puuteroidun näköistä, vaan jättää luonnollisen pinnan. Puuterin mukana tulee aivan mielettömän hyvä vippa! *KUVA* Vippa kestää pesua ja annostelee puuteria sopivasti. Vanha vippa kannattaa säästää, sillä kaikkien puuterien mukana ei tule vippaa tai se ei ole hyvä.

Koostumus on pölymäisen keveä. Puuteri sulautuu iholle kauniisti ja näyttää luonnolliselta. Sensai ei ole mikään tehokkain mattaaja, mutta pitää meikin hyvin paikoillaan, jos iho ei ole kaikista rasvoittuvimmasta päästä.

Saatavuus: Sokos- ja Stockmann-tavaratalot sekä Emotion-myymälät.

Maailman paras puuterivippa!

Lavera Trend Sensitiv Fine Loose Mineral Powder
15,90-19,70 € / 8 g

Mineraalipohjainen irtopuuteri, joka ei sisällä talkkia. Siitä syystä tämä Laveran irtopuuteri ei välttämättä ole optimaalisin rasvoittuvalle iholle, jos toivotaan mahdollisimman pitkään mattaisen pysyvyyttä. Laveran irtopuuterin kansi on ilmeisesti muuttunut. Uusissa on musta kansi, mutta muuten tuote on ilmeisesti edelleen samaa. Vippa näytti olevan uudessa pakkauksessa parempi kuin mitä tässä minun puuterissani oli. Se oli ohut ja hajosi heti ensimmäisessä pesussa.

Koostumus on hienojakoinen. Puuterissa on jonkun verran sävyä, vaikka on ”transparent”. En kuitenkaan ole huomannut, että puuteri voimakkaasti muuttaisi meikkipohjan sävyä. Laveran irtopuuterissa on paljon valoa heijastavia pigmenttejä, joten se jättää kasvoille kauniin hehkun, vaikka jättääkin mattaisen pinnan. Kasvot säteilevät hehkuvampana kuin täysmattaisella puuterilla. Laveran irtopuuteri ei ehkä ole kaikista parhainta kestävyyttä antava, eikä mattaisena pitävä. Ihana sellaisella iholla, joka kaipaa hehkua eikä liian kuivaa ja mattaista lopputulosta.

Saatavuus: hyvin laaja saatavuus. Löytyy Sokoksilta, luonnonkosmetiikkaa jälleenmyyvistä liikkeistä ja verkkokaupoista. Nykyään Prismoistakin voi löytää Laveran värikosmetiikkaa.

Heleyttävä!

By Terry Hyaluronic Hydra-Powder 
42,60 € / 10 g

Jos yksikään irtopuuteri ei ole ollut mieleesi, niin oletko testannut By Terryn? Puuterit tunnetaan kuivattavuudestaan. Näin onkin, jos puuteri on kovin talkkipitoinen. Luksusmerkki By Terry on kehittänyt irtopuuterin, joka sisältää iholle kosteutta sitovaa hyaluronihappoa. Tämän puuterin mukana ei tule vippaa, joka on vähän outoa mielestäni tämän hintaluokan tuotteelle.

Jos haluat kurkata vanhaa postaustani, jossa teen meikkipohjan By Terryn tuotteilla ja käytän tätä mahtavaa puuteria, niin kurkkaa tänne. Koostumus on erilainen kuin puutereissa yleensä. Puuteri tuntuu kuivalta, mutta meikkipohjan päällä se ei ole ollenkaan kuiva. Se mattaa kasvot täysin ja puuteri antaa loistavan kestävyyden, vaikka on ihoa kosteuttava. Toimii loistavasti myös meikinpohjustajana, jos omaa sekaihon – sitoo kosteutta, mutta pitää ihon paremmin mattaisena.

Saatavuus: eleven.fi

Kosteutta sitova!

Grimas Make-Up Powder
10,75 € / 50 g  |  21,00 € / 150 g

Ammattilaismerkki Grimasilta löytyy huippumattaava irtopuuteri. Ihan alkuun sanon, että jos ihosi on jo ikääntynyt tai kuiva, niin palaa takaisin ylempien irtopuuterien pariin. Grimas Make-Up Powder on todella mattaava ja talkkipitoinen. Tätä irtopuuteria olen suosinut työssäni valokuvauksissa. Pysyy kuvattavan iho mattaisena, eikä studiovalot aiheuta kiiltoa iholle.

Grimasin puuterien purkit eivät ole esteettisiä. Nythän Grimas on muuttanut uudet purkit käytännöllisemmiksi, mutta eivät ne vieläkään ole esteettisiä. Ne ovat aika pitkälti työläisen työvälineen näköisiäkin. Suuri purkki kestää ikuisuuden! Saatavilla on myös pienempi purkki.

Koostumus on todella jauhoinen ja ehkä vähän karkeahko. Grimas ei ole yhtä hienojakoista kun muut tämän postauksen irtopuuterit. Puuteri on todella talkkipitoinen. Käytännössä pelkkää talkkia ja kaoliinia. Juuri siitä syystä puuteri on niin mattainen ja imee rasvaa itseensä iholta. Puuteri on hieman kellertävän valkoista, mutta näyttäisi siltä, että uudet olisivat kellertävämpiä tai sitten kuvat verkkokaupoissa vääristävät sävyä.

En ole enää vuosiin käyttänyt tätä puuteria itselleni, mutta silloin kun ihoni oli todella rasvoittuva, niin tämä oli toimivin. Tällainen säästökoko on aika hurja, joten käytännöllisyyden vuoksi kannattaa säästää jonkun muun merkin vanha rasia ja täyttää sitä aina Grimasilla.

Saatavuus: Punanaamio, Aprilli ja Grimasia jälleenmyyvät kauneushoitolat.

Rasvoittuvalle iholle paras!

Vaikka irtopuuterit ovat hienojakoisia, on niissä eroavaisuuksia. Kaikista hienojakoisin on By Terry. Sitä ei oikeastaan saa kerrostumaan. Kaikista karheinta on Grimas. Vertailua tehdessäni mietin näiden puutereiden vertailua jauhoihin. Jos Chanel, Sensai ja Lavera ovat puolikarkeita leivontajauhoja, niin By Terry on perunajauhoa ja Grimas kuin karkeaa vehnäjauhoa.

Mattaisimmat ovat By Terry ja Grimas. Hehkuvin on Lavera sen suuren micapitoisuuden vuoksi. Chanel ja Sensai ovat muiden välimuodosta. Niissä on valoa heijastavia pigmenttejä, ne ovat mattaavia, mutta sopivat myös kuivuuteen taipuvaiselle iholle.

Tässä olivat mielestäni puuterien parhaimmistoa erilaisiin tarpeisiin. Vähän jokaiselle ihotyypille, erilaisilla hintaluokilla ja erilaisilla mattaisuuksilla. Joukossa on marketeista löytyvää luonnonkosmetiikkaa, ylellisiä luksusmerkkejä sekä ammattilaisten työväline -kategoriaan kuuluva.

Mitä irtopuuterisuosikkeja teiltä löytyy?

Mukavaa ja rentoa sunnuntaita! Nyt ei oikein tiedä, että onko kevät vai talvi. Ainakin täällä Kouvolassa sataa hetkittäin jalkarättejä taivaan täydeltä. Jospa se kevät sieltä vihdoin kunnolla alkaisi? Ensi viikolla?

Laveran irtopuuteri saatu.

X