5 parasta...

5 parasta isänpäivälahjaa – mieheni vinkit

5.11.2017 Teksti: Minna / Glitz & Glam
*Kaupallinen yhteistyö: postaus sisältää affiliate- eli mainoslinkkejä

Isänpäivä on viikon päästä. Siitä syystä ajattelin listata 5 parasta isänpäivälahjaa. Vinkkien antajana en toimi minä, vaan mieheni. Olen häneltä kysellyt hyviä isänpäivälahjoja, joita hän itse arvostaisi. Toiset vastustavat isänpäivän kaupallisuutta ja materialismia. Heille voin ilokseni kertoa, että mieheni lahjavinkeissä on muutakin kuin materiaalia. Lahjavinkit sopivat puolisolle, mutta monessa on ideaa omalle isälleen tai appiukolle, jos olet se perheen lahjojen ideoija myös kumppanisi suvun puolelle. Paljon on tapauksia, joissa pariskunnista se toinen ideoi molempien suvulle lahjat.

Paljon kuulee ihmettelyä, että miksi puoliso ostaa toiselle äitien- tai isänpäivälahjan. Itse ajattelen asian niin, että se on huomionosoitus rakkaalleen. Eihän sen lahjan tarvitse olla kallis tai materiaalia. Se voi olla vain tekoja. Usein ne tuntuvatkin syvemmällä tällaisia ruuhkavuosia elävien perheissä. Ei ole riittävästi aikaa myös sille kumppanilleen. Tavallaan se lahja on koko perheen huomionosoitus ja kiitos sille toiselle. Kiitos, kun olet siinä!

Joulukalenteri miehelle

Aikuisten joulukalenterit ovat yleistyneet. Niitä saa valmiina, mutta edelleen sellaisia voi itse rakentaa. Mieheni mielestä joulukalenterit ovat olleet todella kivoja isänpäivälahjoja. Olen itse tehnyt olutkalenterin sekä tavarakalenterin, jonka sisällön kehittelyssä olivat lapsetkin mukana. Vapaapäivien luukkuihin sujahti erikoisempia oluita, arkipäiville tarpeellisia kosmetiikkatuotteita, sukkia jne. Mieheni on tehnyt omalle isälleen ainakin kerran olutjoulukalenterin.

Vielä viime vuonna olutjoulukalentereita sai tilattua Suomeen. Nyt moni myyjä kieltäytyy toimittamasta Suomeen. Syynä on verot, jotka joutuvat tänne maksamaan, jos järjestävät tuotteelle toimituksen. Löysimme Amazonista yhden, joka siinä vaiheessa ei kieltäytynyt toimittamasta Suomeen. On minulla kuitenkin pari vinkkiä.

Ensimmäiseksi, kotimainen pienpanimo valmistaa 100 kappaleen erän olutjoulukalentereita. Täältä löydät asiasta lisää.

Ulkomailta löytyy ainakin yksi, joka toimittaa Suomeen, mutta olutkalenterit ovat nyt loppuunmyyty. Vielä pari päivää sitten niitä oli. Valikoimasta löytyy muitakin alkoholijuomaa sisältäviä kalentereita. Jos lahjansaaja onkin enemmän viskityyppejä tai gini on lähellä sydäntä, niin niitäkin löytyy. Kurkkaa tänne.

Sitten on tietysti miesten kosmetiikkaa sisältävät kalenteri. Mieheni ne mainitsi, mutta itse tiedän, että tämän hetken valikoimista ei löydy kalentereita, joissa olisi hänen tarpeisiinsa vastaavia tuotteita. Erityisesti parrakkaille miehille löytyy tarpeellista valikoimaa.

Kuva: eleven.fi

The Bearded Man Company Beard Oil Calendar 2017

Partamiehille suunnattu kalenteri. Sisältää 24 partaöljyä.

Hinta: 52,10 €
Saatavuus: eleven.fi*

Kuva: asos

The Grooming Advent Calendar

Miesten kosmetiikkaa sisältävä joulukalenteri. Hiustenhoidosta ihonhoitoon, partaa ja viiksiä unohtamatta.

Hinta: 74,32 €
Saatavuus: asos.com

Yhdessä tekeminen

Yhdessä vietetty aika on aina arvokasta. Yhdessä koettu, yhdessä tunnettu – syntyy yhteisiä muistoja. Mieheni vinkkejä pariskunnan kahdenkeskeiseen ja/tai koko perheen tekemiseen.

 • Liput lätkämatsiin
 • Risteily
 • Illallinen
 • Elokuviin meno

Lahjakortti

Lahjakortti on aina sellainen varma valinta. Minne sen sitten hankkisi? Se onkin usein se suurin päänvaiva.

 • Harrastuksiin liittyvää.
 • Johonkin jota on halunnut pitkään, mutta ei ole saanut aikaiseksi hankkia.
 • Oluen, viinin tai viskin maisteluun. Monet ravintolat järjestävät erilaisia tastingeja. Kannattaa googlettaa vaihtoehtoja.

5 parasta isänpäivälahjaa

Kosmetiikka

Mieheni ei tykkää kosmetiikkashoppailuista. Kyllä hän sen XZ-shampoon tai Nivean kasvovoiteen osaa Prismasta ostaa, mutta jos hänen pitäisi perehtyä tarkemmin valintaan tai käydä erikoisliikkeestä ostamassa, niin se on kyllä jo vähän liikaa. Tax freessä on eri asia, mutta ihan arkena ei tavallista.

 • Hintavampi tuoksu ja deodorantti
 • Laadukkaammat ihonhoitotuotteet
 • Luksusmaisemmat suihkusaippuat
 • Lahjapakkaukset

Jos muuten jotain tuoksuvinkkiä kaipaa, niin mieheni suosikki on jo vuosia ollut Giorgio Armanin Armani Code. Taisi olla joulu 2010, kun ostin joululahjaksi lahjapakkauksen, jossa oli tuoksu ja jotain muuta. Sen jälkeen on sitten ostettu dödöjä edellisten loputtua, on suihkugeeliä, after shave lotionia ja tietysti uusi tuoksukin on tässä jo tarvinnut ostaa.

Rauhallinen päivä – pysähtymistä hetkeen

Yksi lahjavinkeistä on vain rauhaa ja hetkeen pysähtymistä. Jos elämä on kovin hektistä ja aina menevää, niin onko se aktiivinen isänpäivä sittenkään parasta? Ymmärrän hyvin mieheni vinkin listalle. On mahtavaa, kun ei vaan tarvitse mennä minnekään, eikä tehdä ja suorittaa mitään. Kun saa vaan olla! Tässä muutama pointti sellaiseen päivään:

 • Aamulla kahvit sänkyyn
 • Rauhallista kotona oloa
 • Hyvää ruokaa
 • Ei siivoamista
 • Sohvalla leffojen tuijottelua
 • Ei kiirettä, ei aikatauluja, ei stressiä!

5 parasta isänpäivälahjaa

BONUSVINKKI

Vaatteet!!!

Mieheni pitää vaatteiden shoppailua pakkona. Hän ei saa siitä samoja kiksejä, kuin mitä itse saan. Hän on aina hyvin mielissään, jos saa lahjaksi vaatteita. Jopa niistä sukista ja kalsareista ilostuu. Kun ei itse tarvitse mennä vaatekaupoille. Jos siis isästä vaatteiden ostaminen tuntuu epämieluisalta, niin ne ainaiset sukat ja kalsarit ovat mukava lahja. Toki mukaan voi liittää uutta kauluspaitaa tai jotain ihan arkistakin vaatetta. Jos siis osaat ostaa hänen tyylisiä ja oikeaa kokoa olevia vaatteita, niin se ei ole tylsä lahja vaateostoksia inhoavalle isi-ihmiselle.

Nyt minun on tehtävä tähän loppuun tunnustus. Minulla ei vielä ole isänpäivälahjaa miehelleni! Joo, on se olutjoulukalenteri tulossa (hope so!), mutta sitä en voi tällä kertaa ajatella lahjaksi, kuten viime vuonna. Viime vuonna tilasin yllätyksenä sellaisen, tänä vuonna mies tilasi minulle Lookfantasticin joulukalenterin ja löysi lopulta yhden olutkalentereita Suomeen toimittavan. Ei oikein mene lahjasta, vaikka sen maksan, kun mies osti minulle kalenterin ja itse löysi Suomeen olutkalentereita toimittavan. Sain kyllä onneksi ideaa näistä hänen vinkeistä. En vaan paljasta mitä, koska mieheni todennäköisesti lukee tämän postauksen.

Joko olet hankkinut isänpäivälahjan? Jos olet, niin mitä?

Lue myös

Suosittelemme