Glitz & Glam

5 parasta jäätelöä — mun suosikkijätskit kotipakkauksista

Teksti: Minna / Glitz & Glam
Jäätelö maistuu meille suomalaisille. Listasin viisi suosikkijäätelöäni, joilla herkuttelen kotona. Löytyykö listalta myös sinun suosikkejasi?

 

Yleensä 5 parasta -postaukseni käsittelevät kosmetiikkaa ja kauneusvinkkejä, mutta tälle sunnuntaille ajattelin listailla jotain hyvältä maistuvaa. Jäätelöä syödään täällä Suomessa vuoden ympäri, mutta kyllä se silti liitetään vahvasti kesään. Syön aika harvoin puikkoja tai jäätelökioskilla, mutta kotiin tulee toisinaan ostettua jätskiä.

Nämä viisi ovat omia suosikkejani.

Kuva: Ben & Jerry’s

Ben & Jerrys’s Caramel Crew Crew

Ben & Jerry’s on mielenkiintoinen jäätelönvalmistaja. Makuvalikoima on valtaisa, mutta loppujen lopuksi pidän vain muutamasta. Usein Ben & Jerry’s on vähän liian raskas omaan makuuni. Lisäksi nämä ovat kieltämättä aika kalliita, joten harvoin näillä tulee herkuteltua. Ongelma on usein se, että jokaiselle perheessämme pitää ostaa omat purkit, kun jokaisella on omat mieltymyksensä. Yksi haluaa tuota, toinen toista, eikä kolmas oikein välitä muista, neljännelle kelpaa kaikki, mutta haluaisi purkin kokonaan itsellensä. 😄

Tätä Caramel Crew Crewta sai aikoinaan vain pikkupurkkien monipakkauksesta. Ihanaa, kun sitä saa myös isossakin purkissa. Harmi vain, että aina kun päätän ostaa Ben & Jerry’siä itselleni, tätä suosikkiani ei löydy.

Caramel Crew Crew sisältää toffeekermajäätelöä, toffeekastiketta ja kaakaokuorrutettuja toffeepaloja. Ihanan makea, mutta ei yhtä raskas kuin merkin keksitaikinaa tai brownieta sisältävät jäätelömaut. Kylmyydestä kohmeiset suklaakuorrutteiset toffeepalat tuovat kivaa tekstuuria jäätelöön. Ah, tämä on hyvää!

Mitään muuta Ben & Jerry’s jäätelöä en pysty syömään yhdellä kertaa niin paljon kuin tätä.

Pakkauskoko: 465 ml / 424 g
Hinta: 6,35—7,99 €

 

Kuva: Froneri Finland

Pingviini Polka

Valion litranpaketeista löytyy monia hyviä makuvaihtoehtoja, mutta ehdoton suosikkini on ollut jo 90-luvulta asti Polka. Muistan, kun teininä saatoin ”vahingossa” syödä litran paketin kerralla. Nykyään en saisi litraa jäätelöä syötyä yhdellä istumalla.

Polka on vaniljajäätelöä, jossa on raikasta piparminttukastiketta. Koostumus ja maku on keveä ja raikas. Vielä 90-luvulla mukana oli myös piparmintturouhettakin, joka teki jäätelöstä entistä hauskemman syödä. Maku on hyvä edelleen, mutta ikävöin niitä rouheita. Siksi jäätelökioskilta olen ostanut Polkan, koska sieltä on saanut sitä versiota, jossa on myös rouheet. Muistanko ihan väärin, mutta oliko siinä jäätelökioskin versiossa vihreitäkin kastikeraitoja punaisten lisäksi?

Polka taisi kadota kaupoista, mutta palasi takaisin muutama vuosi sitten — jos muistan oikein. Siksi tosiaan sain Polkaa vain jäätelökioskilta noiden vuosien aikana. Vai onko Polka kadonnut uudelleen myynnistä? Hintatietoja en löytänyt, kun se on loppu paikoista, joista poimia hintatietoja.

Pakkauskoko: 1 litra / 522 g
Hinta: n. 1,75—3,00 €

Kuva: Froneri Finland

Fazer Tutti Frutti kermajäätelö

Ihan parasta, kun makeisista on tehty jäätelöversioita. Olen aivan rakastunut Tutti Frutti jäätelöön. Jäätelökioskilla olen välillä ottanut sen Sateenkaari-jäätelön, koska tykkään tutti frutin mausta.

Tutti Frutti sisältää hedelmänmakuista limonadijäätä, päärynänmakuista kermajäätelöä ja marjanmakuista kastiketta. Maku on raikas ja hedelmäinen, joskin tutti frutti on makuna aina vähän keinotekoinen, mutta silti pidän siitä.

Fazerin Tutti Frutti jäätelössä on hauskasti pehmeää limonadijäätä, joka tuntuu suussa kylmemmältä kuin täyteläinen kermajäätelö. Marjanmakuiset kastikeraidat tuovat jäätelöön iloista väriä ja lisäävät makua.

Pakkauskoko: 365 g / 480 ml
Hinta: 3,98—4,39 €

Kuva: Froneri Finland

Aino Lumoava Lakritsi

Lakritsi on ehdottomasti suosikkijäätelöni, mutta yleensä tykkään syödä lakritsikastiketta ja vaniljajäätelöä. Ihan tavallinen Pingviini vaniljajäätelö on ollut yleisin valintani, mutta innostuin todella paljon myös uudesta, kaurasta valmistetusta vaniljajäätelöstä.

Mutta jos ostan valmiin lakritsijäätelöpakkauksen, niin se on Ainon Lumoava Lakritsi. Vaniljakermajäätelöä ja lakritsikermajäätelöä, jossa on lakritsikastiketta ja lakritsipaloja. Aino-jäätelöt ovat aina niin ihanan kermaisia ja pehmeitä. Niissä on todella ihanan koostumus.

Lisäksi jäätelössä on runsaasti lakritsinmakua. Mikään ei ärsytä enempää kuin se, jos lakritsi ei maistu riittävästi. Ainossa kastiketta on runsaasti.

Pakkauskoko: 504 g / 0,9 litraa
Hinta: 4,35—4,55 €

Kuva: Froneri Finland

Dumle kermajäätelö

Älyttömän vaikea valita vain viisi suosikkia, mutta kun mietin, mitä jäätelöitä enimmikseen valitsen pakastealtaasta, niin valinta helpottui. Dumle kuuluu usein valitsemieni joukkoon. Rakastuin Dumle-jäätelöön ensimmäisen puikkojäätelön ilmestyttyä vuosituhannen alulla.

Kun muutama vuosi sitten bongasin kaupan pakastealtaasta kotipakkauksen Dumlea, olin todella iloissani. Rakastan Dumlessa olevaa makua. Jäätelössä on selkeästi Dumleksi tunnistettava maku. Minulla makuun liittyy vahva muisto lapsuudestani. Isäni teki paljon ylitöitä, kun olin ihan pieni. Isiä odotettiin kotiin innolla. Toisinaan isäni toi minulle ja veljelleni Dumle-tikkarit. Aina syödessäni jotain Dumlelta maistuvaa, minulle tulee se sama onnellisuuden tunne kuin silloin lapsena.

Jotenkin minusta Dumlen toffeessa on hyvällä tavalla puun makua. Todennäköisesti tuo mielikuva mausta johtuu tikkarien puutikusta, jonka liitän vahvasti Dumlen toffeeseen.

Dumle-jäätelö sisältää vaniljakermajäätelöä, suklaamurusia ja toffeekastiketta, joka on kivan kiinteää. Toffee tuntuu suussa kiinteältä, vaikka kastiketta onkin. Dumlen maku on selkeästi tunnistettavissa.

Pakkauskoko: 278 g / 480 ml
Hinta: 3,98—4,39 €

Kun tein tätä postausta, hain hinta- ja pakkauskokotietoja. Tein siinä samalla bongauksia jäätelöuutuuksista. Ihan pakko maistaa Fazer Remix -jäätelö sekä Pingviinin litran paketeista Hattarahyrrä! 😍 Ovatko hyviä? Onko kukaan maistanut?

Mikä/mitkä ovat sinun suosikkijäätelösi?

 

Lue myös:

Lakritsi-sitruunajuustokakku — reseptivinkki!

Panosta tai pihistä: parhaimmat lakritsikastikkeet vertailussa

Suklaa-laku — Herkutteludrinkki, joka on kuin jälkiruoka

Lue myös

X