Glitz & Glam

5 parasta käsilaukkuun talviaikana - must have -tuotteet

Teksti:
Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää kaupallisia linkkejä.

Oikein mahtavaa talvista sunnuntaita! Talviaiheissa edelleen pysytään, sillä tälle sunnuntaille ajattelin listailla must have -juttuja käsilaukkuun. Niitä sellaisia must have -juttuja, jotka mahtuvat käsilaukkuun ja joita on helppo käyttää kodin ulkopuolella. Tietysti käsilaukun koko määrittelee paljon, sillä iltalaukkuun ei saa paljon mitään mahtumaan ja suureen arkilaukkuun saa puoli omaisuutta, jos niin haluaa. Kuvissa käytän rekvisiittana iltalaukkua, koska arkilaukkuni ovat niin suuria.

Tässä postauksessa kerron omia selviytystuotteita, joita pakkaan käsilaukkuuni.

KÄSIVOIDE

Käsilaukussa kulkevan käsivoiteen tulee olla pieni ja voiteen nopeasti imeytyvää. Pienikokoinen tuubi on vaan niin kätevä, vaikka minun arkilaukkuni ovat suuria. Niihin mahtuisi suurempikin puteli. Pieni tuubi on vaan kivan huomaamaton käyttää. Olen sellainen, joka lisää käsivoidetta aina tapaamisiin tullessa tai luennoille saapuessa.

Nopeasti käsiin imeytyvä voide on ehdoton! Jos joku käsivoide on liian rasvainen, en sitä käytä kodin ulkopuolella. Kotona onkin eri asia, kun voi levittää tuhdimman käsivoiteen ennen, kun alkaa katsella telkkari tai menee nukkumaan. Minulla on erilaisia käsivoiteita ympäri kotia, ja lisäsin tässä tietokoneella ollessani juuri äsken käsivoidetta.

Lookfantasticin joulukalenterista sain kuvassa näkyvän Crabtree & Evelyn Londonin La Source -käsivoiteen. Oli hyvä! Imeytyi nopeasti ja oli kätevä kooltaan. Lisäksi voide silotti hyvin kylmästä kurtistuneita käsiä.

Tätä käsivoidetta ei saa Suomesta, mutta löytyy esim. Lookfantasticin verkkokaupasta. Tosin, tällä hetkellä juuri tätä käsivoidetta saa 100 g:n kokoisena, mutta kuuden 25 g:n käsivoiteen pakkauksessa näyttäisi olevan tämä Ultra Moisturising Hand Theraphy.

Clarinsilla on kanssa kivoja pikkuvoiteita. Hand & Nail Treatment Cream -käsivoidetta tällaisissa 30 ml:n tuubeissa erilaisilla tuoksuilla, mutta nyt en osaa mennä sanomaan, että onko niitä kivijalkaliikkeissä. Verkkokaupoista en löytänyt. Omani ostin laivalta, joten en sitten tiedä, että ovatko vain tax free -myymälöissä meillä Suomessa.

L’Occitanen pikkukäsivoiteet ovat erinomaisia! Tämä kuvassa näkyvä Arlésienne -käsivoide on merkin tuoksusarjaan kuuluva. L’Occitanen pikkukäsivoiteita löytyy eri tuotelinjoista ja joistakin tuoksuista. Klassikko Shea Butter -sarjan käsivoiteet ovat minulle käsilaukkuvoiteiksi liian tuhteja, mutta nämä kevyemmät tuoksusarjojen käsivoiteet ovat kivoja laukussa. Keveämpiä ja kivoja tuoksultaan.

L’Occitanen pikkukäsivoiteita myydään ainakin L’Occitanen omissa myymälöissä ja verkkokaupassa sekä eleven.fillä*.

KYNSINAUHAÖLJY

Ehdoton tuote kynsistään huolehtiville! Kynsiöljy suojaa ja hoitaa kynsinauhoja ja pitää kynnet joustavampina. Mitä ahkerammin öljyää kynsinauhojaan, sitä parempikuntoisina ne säilyvät pakkasista huolimatta. Kynsinauhat säilyvät siistimpinä, eikä kynnet välttämättä niin helposti räpsähdä katki ovenkahvoissa. Auton ovien kahvat ovat pahimmat sekä lasten turvaistuimien vyöt!

Mitään pipettimellistä tai pulloon dipattavaa siveltimellistä kynsiöljyä ei oikein viitsi missään kodin ulkopuolella käyttää. Onneksi kynsiöljyä löytyy tällaiseen valokynälle tyypilliseen hylsyyn pakattuna. Päästä vain naksautetaan ja siveltimestä tulee öljyä. Kannattaa tehdä vain pieni painallus ja siveltimellä sivellä joka kynnelle ja kynsinauhalle, niin ei ole sitten sormet ihan öljyiset.

Tämä Glisten & Glow -kynsiöljyni on tuoksultaan Sangria White Peach. Tuoksuu enemmänkin eksoottisten hedelmien sekoitukselta kuin persikalta. Kiva raikas tuoksu, jossa mielestäni tunnistaa ananaksen tuoksua. Käteviä nämä hylsyyn pakatut kynsiöljyt, jos haluaa lisäillä kynsiöljyä päivän aikana.

Kynsinauhaöljyjä löytyy monista kaupoista, mutta en ole varma, miten hyvin näitä siveltimelliseen hylsyyn pakattuja löytyy. Cesarsshopilta löytää muutamia.

KASVOSUIHKE

No aika itsestäänselvyys nämä kasvosuihkeet. Olen niin paljon niistä puhunut viime vuosina. Talvella iho kuivuu herkemmin, joten kosteuttava kasvosuihke on mitä optimaalisin tuote käsilaukussa mukana kulkemaan. Aina kun tuntuu, että kuiva huoneilma on taas tehnyt temppunsa ja ihon hehku on kadonnut, niin sups-sups, ja taas hehkuu. Nostan tähän kasvosuihkeita, joissa on hyvä suihkemekanismi, tai suihke on sellainen ”one of kind”. Kotona voin vielä suihkauttaa suuripisaraisemmalla suihkeella, mutta kodin ulkopuolella on mukavampi käyttää sellaista, jossa on hyvin hieno sumu.

Pixin Glow Mist on aivan omanlainen! Siinä on kosteuttava neste ja hehkua lisäävä öljy. Kaksifaasinen suihke tulee ravistaa huolellisesti ennen käyttöä. Äärimmäisen hyvä todella kuivalle iholle, sillä öljy myös antaa lisäsuojaa kasvoille, eikä täten kasvot kuivahda yhtä helposti. Öljy lisäksi antaa kauniin hehkun. Kuivalla iholla se ei vähennä meikin kestävyyttä, mutta rasvoittuvaisuuteen taipuvaiselle iholle ei ehkä paras valinta.

Täältä voit lukea lisää hehkutuksiani tästä Pixin kasvosuihkeesta. Pixi Glow Mist -kasvosuihketta myydään eleven.fillä*.

Lookfantasticin joulukalenterista sain tämän Omorovicza Queen of Hungary Mist -kasvosuihkeen. Näppärä pieni koko, mutta en ole vielä ottanut jatkuvaan käyttöön. Vasta muutaman kerran testaillut. Suihke on hyvin hienojakoinen, mutta tuotteessa on aika voimakas tuoksu, joka johtuu siitä, että tuote on alun perin ollut parfyymi. Myöhemmin samalla reseptillä on valmistettu tämä kosteuttava kasvosuihke. Oletettavaa on, että parfyyminä tuoksu ei ollut kovin voimakas, sillä ei tämä nyt kuitenkaan hajuvettä ole.

Valitettavasti tätä brändiä ei löydy Suomesta, mutta Lookfantasticilta löytyy. On todella hintava brändi ja on vähän katoa käynyt kasvosuihkeiden osalta. Liekö syynä suuri kysyntä joulukalenterin jälkeen? Googletin vähän lisää ja löysin Cult Beautyn, josta löytyy ja joka toimittaa Suomeen.

Elizabeth Ardenin Eight Hour Miracle Hydrating Mist on myös äärimmäisen hienojakoinen sumultaan. Ei kastele kasvoja, mutta kosteuttaa ihanasti. Ei pelkoa, että meikki lähtisi leviämään. Tässä suihkeessa ei ole voimakasta tuoksua, mikä sitten taas on enemmän mieleeni. Täältä löydät tarkemman esittelyni suihkeesta.

Elizabeth Ardenin riittoisaa ja hienosumutteista suihketta myydään Stockmann-tavarataloissa ja verkkokaupassa*. Lisäksi Eight Hour -suihkeen löytää eleven.fi* ja Kicks* -verkkokaupoista.

Pakko nostaa vielä tämä Clarinsin Fix’ Make-Up -kasvosuihke, joka on nykyään tällaisessa litteässä, matalassa pullossa. Sopii käsilaukkuun tämäkin sen litteyden vuoksi. Suihkemekanismi on yhtä hyvä kuin vanhassakin. Hieno sumu, joka kosteuttaa ja saa kasvot hehkumaan. Mielestäni Clarins on myös hieman enemmän meikkiä sitova, eli parantaa kestoa mielestäni.

Clarins Fix’ Make-Up -suihketta myydään Sokoksilla, Stockmanneilla, Emotioneissa sekä eleven.fi* ja Kicks* -verkkokaupoissa.

HUULIVOIDE / SÄVYLLINEN HUULIVOIDE

Minä en valitettavasti ole huulivoiteiden suurin tietäjä, mutta vaivasi minua joululomalla suupielien rohtuminen. Jostain syystä ne olivat todella kuivat ja kivuliaat, vaikka mitä tein. Onneksi Lookfantasticin joulukalenterista tullut Dr. Lipp Original Nipple Balm pääsi tosi testiin. Nyt tiedän kertoa, että tämä hassua nimeä kantava voide on loistava rohtumille! Niin suupieliin kuin huulille tai jonnekin muualle, jonne tarvitaan suojaa ja kivunlievitystä. Lanoliinia sisältävä voide kestää hyvin pitkään huulilla.

Lookfantasticilla juuri nyt loppuunmyyty tuote, mutta lisää googlettamalla löysin Cocopandan. Löysin myös Feeluniquen ja Beauty Bayn jälleenmyyjiksi, jotka toimittavat Suomeen.

Mutta jos huulten kunto ei ole pahaksi äitynyt ja haluaa vähän sävyä huuliinsa, niin sävylliset huulivoiteet! Minun tämän hetken suosikkejani niissä ovat olleet ikisuosikkini Clarins Instant Light Natural Lip Perfector, todella pigmenttinen L’Occitane Pivoine Sublime sekä todella hentoisesti sävyä antavat IsaDora Twist-Up Lip Balm.

Tärkeintä on tosiaan suojata huulia. Itse en käytä huulivoiteita muulloin kuin sitten äärimmäisessä hädässä tai kotona. Haluan vähän sävyä huuliini, joten jos päivän fiilis on, että en jaksa huulipunaa, käytän jotain tällaisia läpikuultavia, kosteuttavia ja suojaavia huulituotteita. Näiden avulla uskon huulteni pysyvän kunnossa. Mutta joskus tosiaan tulee rohtumia, jotka sitten vaativat tehokkaampaa hoitoa. Pääsääntöisesti kuitenkin käsilaukuissani on huulipunien lisäksi sävyä antavia huulivoiteita.

SILMIEN KOSTEUSSUIHKE

Viimeisenä, mutta ei todellakaan vähäisimpänä! Ehkäpä jopa tärkeimpänä. Silmiä kosteuttava suihke on minulle nykyään must -juttu. On ihan hirveää, kun silmät kuivuvat päähän. Niitä kirvelee, hiertää, tuntuu kuin silmissä oleva kalvo rullautuisi. Yök! Niin on minulle käynyt joskus. Epäilen, että syynä on ollut silmien kuivuus. En vaan siihen aikaan tienyt kärsiväni sellaisesta. Minulla ei ollut silmien kosteuttajaa, kun viimetalvinen oli jo mennyt vanhaksi. Oli ihan hirveää, kun blogipostausta kirjoittaessa, kuvia valitessa ja koulutehtäviä tehdessä on kaiken aikaa ihan sumeaa. Tietysti minun pitäisi käydä uudestaan näöntarkastuksessa, mutta syynä oli silmien kuivuus. Kun mies toi kauppareissulta uuden suihkeen, niin johan taas työskentely koneella helpottui. Helpotti silmien vuotaminen, hiertäminen, näön sumeus ja kuiva tunne.

Kosteuttavat tipat ovat tehokkaimpia, mutta minusta suihke on kätevämpi. Suihke kulkee mukana ja on näppärämpi tapa lisätä silmien kosteutta päivän aikana kuin tipat. Suihketta suihkautetaan suljettujen silmien silmäluomille. Meikki ei haittaa, sillä suihke ei saa meikkiä leviämään. Suihkeessa olevat kosteuttajat kulkeutuvat ripsistä silmiin ja tuovat helpotusta. Ei siis sekunneissa, mutta minuuteissa. Mutta tiedättekö mikä hyvä puoli tässä suihkeessa myös on? Se kosteuttaa silmänympärysihoakin samalla. Kaksi kärpästä yhdellä iskulla!

Täältä löydät vanhan postaukseni, jossa kerron tarkemmin tuotteesta. Tutustuin kaupallisen yhteystyön kautta Tearsagainiin silloin pari vuotta sitten. Siitä lähtien en ole talvea selvinnyt ilman. On todella helpottanut elämää, kun on tajunnut syyn sille miksi silmät kenkkuilee ja tietää helppokäyttöisen tuotteen, josta saa apua.

Saatavilla on tämä minulla käytössä oleva Tearsagain sekä herkemmille silmille tarkoitettu Sensitive. Näitä Tearsagain -suihkeita saa apteekeista ja apteekkiverkkokaupoista, kuten Apteekkituotteet.fi*. Siellä Tavallinen Tearsgain* näyttäisi olevan nyt 17,95 € / 10 ml ja Tearsagain Sensitive* 21,90 € / 10 ml. Viimeksi apteekissa tuo tavallinen Tearsagain oli about 23,80 €.

Tällaisia kannattaa sujauttaa käsilaukkuun talviaikana. Ilman käsivoidetta tai huulituotetta en selviäisi, mutta suihke silmiin ja kasvoille sekä öljy kynsille ovat kanssa pelastajia – silmien kosteussuihke varsinkin! Ei valuta silmät niin helposti ja näkee paremmin, kun suihkauttaa niillekin kosteutta.

Mitä selviytymistuotteita sinä pakkaat käsilaukkuusi talvella?

Postauksessa osa saatuja tuotteita, osa itse ostettuja.
X