Glitz & Glam

5 parasta käsivoidetta kylmyyden kuivattamille käsille

Teksti:
Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä
Beauty Garden ja Polaar saatuja

Käsien kuivuminen on varmasti teillekin tuttua kylminä vuodenaikoina. Varsinkin nyt, kun vielä ei joka kerta ymmärrä laittaa sormikkaita käsiinsä ennen ulos menoa. Talvella ei tule lähdettyä ilman hansikkaita, mutta syksyllä säät vaihtelevat, eikä ole niin kylmä käsillä, jos autolla pääasiassa kulkee. Hansikkaiden käyttämättömyyden kyllä sitten huomaakin käsistään, kun ne alkavat olla kuivat, ruttuisemmat ja jopa kutiavat. Minulle tulee aina kutiavaa ihottumaa kuivuudesta, jonka oletan liittyvän taipuvaisuuteeni atooppisuudesta.

Esittelen tänään 5 parasta käsivoidetta syksylle ja talvelle. Osa sopii kevät- ja kesäkäyttöönkin. Otin tähän parhaimpien koosteeseen erilaisia käsivoiteita, sillä olen kokemuksen kautta huomannut, että käsilaukussa ja työpöydällä toimii eri käsivoide kuin sohvapöydän laatikossa ja makuuhuoneen yöpöydällä. Tällä tarkoitan tietenkin sitä, että kevyempi voide on käytännöllisempi, jos käsillä pitää pystyä tekemään jotain ja leffaa katsoessa sekä nukkuessa voi käyttää täyteläisempää, hoitavampaa käsivoidetta.

FIRST AID BEAUTY ULTRA REPAIR CREAM

Tämä käsivoide on maailmalla kulttimaineinen. Äärimmäisen kosteuttava voide sopii päästä varpaisiin käytettäväksi. First Aid Beauty, tuttavallisemmin FAB, on myös herkkäihoisten suosiossa. Ultra Repair Cream on hajusteeton voide, joka toimii loistavasti monitoimivoiteena. Lookfantasticin Beauty Boxista tai joulukalenterista saamani voide on ollut pääasiassa käytössä käsilleni, mutta se sopisi hyvin kasvoillekin käytettäväksi.

Ultra Repair Cream on valkeaa, ohuehkoa voidetta, joka imeytyy iholle nopeasti. Voiteesta jää välittömästi kosteuttava tunne, mutta ei rasvaista ja tahmaista tunnetta. Tietokoneella työskennellessä kätevä, kun voi heti jatkaa työntekoa voiteen käsille levittämisen jälkeen.

Voide sisältää sheavoita, eukalyptusöljyä, antioksidantteja ja keramideja. Mielenkiintoisena ainesosana voiteessa on kolloidinen seos hienosta kaurasta ja vedestä, joka on oikeastaan ”kaurapuuro”. Tämä ainesosa on tunnettu ekseeman eli ihottuman hoitoon. Tämä tieto selittääkin sen, miksi minä tästä voiteesta niin paljon pidän. Voide hoitaa ympäri vuoden atooppista ihottumaani. Kesäkäytössä voide ei ole liian raskas, talvella ehkä vähän liian ohut, mutta tämän lisäksi käytän täyteläisempiäkin voiteita välillä.

Hinta: 11,95-12,00 € / 56,7 g
Saatavuus: *Lookfantastic ja *Feelunique

Hyvä ”joka paikan” käsivoide! 

SKIN TREAT DEEP-HYDRATING HAND CREAM

Toinen äärimmäisen nopeasti imeytyvä käsivoide, joka on 98% luonnollisista ainesosista. Tilasin tämän Skin Treatin käsivoiteen Kicksin verkkokaupasta. En ole varma, onko tätä myynnissä liikkeissä, mutta verkkokaupasta löytyy.

Syväkosteuttava käsivoide sisältää avokadoöljyä ja parsakaalinsiemenöljyä, jolla on suojaavia ja sileyttäviä ominaisuuksia. Siksi paljon luonnonkosmetiikan hiustuotteissa käytetty ainesosa, mutta se selittää, miksi käsivoide kaunistaa niin paljon käsien ihoa. Voiteen pH-arvo on 5,5. Tuubi on kompakti käsilaukussa mukana kulkemaan, mutta se on myös hauskan informatiivinen. Moni tieto löytyy tuubin ”etiketistä”. Hauska design Skin Treatin tuotteiden pakkauksissa.

Voide on koostumukseltaan miellyttävän ohutta ja todella nopeasti käsien ihoon imeytyvä. Tämä on todella kätevä voide käsilaukkuun ja työpisteen äärelle. Käsivoiteessa on vähän voimakas tuoksu, joka muistuttaa aavistuksen Nivean klassikkovoiteen tuoksua. Se on sellainen, että sitä joko rakastaa tai inhoaa. Aluksi en pitänyt, nyt tykkään. Ehkä totuin tuoksuun, kenties!

Skin Treatin käsivoide on todella syväkosteuttava ja käsien ihoa kaunistava. Se silottaa kuivuuden aiheuttamaa ryppyisyyttä ja antaa pitkäkestoista kosteutta. Kuten sanoin, loistava käsivoide käsilaukussa mukana kulkemaan, mutta yöksi suosittelen lisänä jotain täyteläisempää käsivoidetta.

Hinta: 4,90 € / 50 ml
Saatavuus: *Kicks

Loistava käsilaukussa mukana kulkemaan!

AVÈNE COLD CREAM HAND CREAM

Tämä apteekkimerkin klassikko aina vaan sinnittelee suosikeissani. Avènen Cold Cream -käsivoide on aina vaan suosikkini, vaikka sen koostumus on vuosien varrella vähän muuttunut. Aluksi voide oli todella jankkia, nyt sen saa vähän helpommin levitettyä. Cold Cream on käsivoide erittäin kuivan ja halkeilevan ihon hoitoon. Sukralfaattia sisältävä käsivoide jättää iholle suojakalvon ja hoitaa pieniä haavaumia. Kipu ja kirvely helpottaa hetken kuluttua voiteen levittämisestä. Suojakalvo on yksi parhaimmista voiteen ominaisuuksista – se ei heti huuhtoudu pois käsiä pestessä. Silloin varsinkin, kun perheessäni elettiin vauva- ja pikkulapsiaikaa, käsiä joutui pesemään jatkuvasti. Cold Creamista tuli silloin suosikkini.

Voiteen koostumus on paksuhkoa edelleen, vaikka koostumus on hieman keventynyt aikaisemmasta. Cold Creamissa on melko parfyyminen tuoksu. Vaikka mainoksissa puhutaan nopeasta imeytymisestä, niin itse olen vähän eri mieltä. Mielestäni Cold Cream ei ole nopeasti imeytyvä. Lisäksi se kyllä jää vähän tuntumaan käsissä, mutta muutaman minuutin päästä käsivoiteen jättämä nahkeus on hävinnyt.

Hinta: reilu 7,00 € / 50 ml
Saatavuus: Apteekit ja apteekkiverkkokaupat, kuten *Apteekkituotteet.fi

Loistava usein käsiään pesevälle!

POLAAR THE GENUINE LAPLAND CREAM HAND CREAM

Polaar vaikuttaa suomalaiselta tai skandinaaviselta brändiltä, mutta sen kotimaa on Ranskassa. Brändi kuitenkin henkii pohjoismaisuutta ja erityisesti Pohjoismaiden Lappia.

Polaarin käsivoide on tarkoitettu erittäin kuivalle ja ahavoituneelle iholle. Se sisältää arktisten marjojen uutteita, joissa on runsaasti erilaisia antioksidantteja. Polaarin käsivoiteesta voit lukea lisää vanhasta postauksestani. Polaarin käsivoiteessa on mieto, marjaisa tuoksu.  Siinä on käytetty sheavoita, jonka itse asiassa tunteekin koostumuksesta. Erittäin pehmeä, mutta paksu koostumus.

Tämä käsivoide on todella täyteläistä ja paksua. Voide on melko vaivaton levittää iholle. Kuivalle iholle voide imeytyy nopeasti, mtta jättää aavistuksen rasvaisen tunteen näppeihin. Polaar auttaa ja helpottaa käsien ihoa, jos kuivuus on päässyt sille astelle, että käsivoiteet aiheuttavat kirvelyä. Polaar jättää suojaavan kalvon iholle, joka estää kosteuden haihtumista ja suojaa ulkoisilta rasituksilta.

Hinta: 18,95 € / 75 ml
Saatavuus: *Lookfantastic, Sokokset sekä jotkut apteekit

Ahavoituneelle iholle!

BEAUTY GARDEN KEHÄKUKKA-KÄSIVOIDE

Jos kaipaat erittäin ravitsevaa käsivoidetta, niin suosittelen lämpimästi Beauty Gardenin kehäkukka-käsivoidetta. Beauty Garden on luksusmaisempi luonnonkosmetiikkamerkki. Pakkauksissa on aina puisia korkkeja tai purkilla on puinen ulkokuori. Tuotteet valmistetaan käsin satokausien syklin mukaisesti.

Minulla on ollut aikaisemmin Beauty Gardenin kehäkukkasarjasta isommassa purkissa oleva yleisvoide. Se soveltu kasvoille, vartalolle ja käsille. Tuo ko. Beauty Gardenin kehäkukkavoide hoiti äärimmäisen hyvin lapseni atooppista ihottumaa.

Minulla on aikaisemminkin ollut käsivoidesuosikkeja, joissa on käytetty kehäkukkaa. Olen huomannut, että kehäkukkavoiteissa on kiva tuoksu. Ilmeisesti se on ko. kukalle ominainen tuoksu. Olen lukenut, että kehäkukassa on runsaasti eteerisiä öljyjä, joita käytetään parfyymeissä. Beauty Gardenin kehäkukkavoide on täyteläistä koostumultaan. Hyvin pieni määrä riittää käsiä hoitamaan ja suojaamaan. Kädet tuntuvat heti pehmeämmiltä. Syy, miksi pidän kehäkukkaa sisältävistä tuotteista käsien ja atooppisen ihon hoidossa, luultavasti johtuu kehäkukan tehokkuudesta. Kehäkukkaa lukemani mukaan käytettiin jo vuosisatoja sitten ihonhoitoon. Se paransi haavoja, rohtumia ja kutinaa – juuri näitä atooppisessakin ihottumassa esiintyy.

Hinta: 21,95 € / 30 ml
Saatavuus: *Eleven ja monet luonnonkosmetiikkaa jälleenmyyvät liikkeet ja verkkokaupat

Loistava atooppiselle iholle!

Tiesitkö, että Glitz & Glamin ensimmäinen 5 parasta -postaus käsitteli käsivoiteita? Tuosta on kohta 5 vuotta aikaa. Jos haluat kurkata ensimmäiseen 5 parasta -postaukseeni sekä katsoa, mitkä silloin olivat parhaimpia käsivoiteita, klikkaa alla olevaa linkkiä.

5 parasta käsivoidetta talvella

Mitä käsivoidesuosikkeja sinulla on?

X